Image

“Otomatik BES’in Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katkısı yadsınamaz, sistemin büyümesini değerlendirirken ‘Toplam BES’ rakamına odaklanılmalı”

15 yılı geride bırakan Bireysel Emeklilik Sistemi şu an olgunluk dönemini yaşıyor. 2018 yılı sonunda 6,9 milyon katılımcısı olan sektörde, Garanti Emeklilik olarak 1,2 milyon katılımcı ile liderliğimizi koruyoruz.


Rakamlar geçen yılla hemen hemen aynı ancak bu durum son derece normal. Şöyle anlatayım; 2017 yılında Otomatik BES hayatımıza girdi buna bağlı olarak Bireysel Emeklilik Sistemi büyümesi yön değiştirdi. 2 yılda 5 milyon kişi Otomatik BES’e dahil oldu. Bu 5 milyon kişinin yaklaşık 3,8 milyonunun daha önce bireysel emeklilik sözleşmesi yoktu ve Otomatik BES sayesinde birikim yapmaya başladılar. Otomatik BES’in Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katkısı yadsınamaz. Bu nedenle sistemin büyümesini değerlendirirken, “Toplam BES” rakamına odaklanmak daha doğru olacaktır. Çünkü potansiyel Gönüllü BES katılımcılarının büyük çoğunluğu Otomatik BES ile sisteme dahil oldu ve 2019’da girişler devam ediyor.

Sektör 2018 yılı sonunda Toplam BES rakamında 12 milyona yaklaşan katılımcı sayısı ve 81 milyarı aşkın fon büyüklüğü ile önemli bir birikim havuzu oluştururken, Garanti Emeklilik olarak bizi tercih eden 1,7 milyon katılımcı sayımız ve 11,5 milyar fon büyüklüğümüz ile sektörün önde gelen şirketi olmaya devam ediyoruz.

Garanti Emeklilik olarak, müşterilerin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve mevcut durumlarını doğru şekilde anlayarak, onlara en uygun ürün seçeneklerini sunuyoruz.  Yüksek müşteri memnuniyeti yaklaşımıyla yeniden yapılandırdığımız segmentasyon modelimizle müşterilerimizle kişiye özel iletişim sağlıyoruz.

Aynı zamanda teknolojinin son trendlerini kullanarak yapay zeka ile potansiyel müşterilerimizin özelliklerini matematiksel modeller kullanarak belirliyor ve farklı potansiyel kitleler için en uygun hizmet, iletişim ve satış modellerini uyguluyoruz. 

Yeni yapılandırdığımız satış ekibimiz ve geliştirdiğimiz satış uygulamalarımız sayesinde segmenti ve mesleği ne olursa olsun potansiyel müşterilere ulaşabiliyor ve en uygun ürünleri sunuyoruz.

18 yaşından küçüklerin sisteme dahil olması şu an eskisi kadar gündemde olan bir konu değil. Ama biz Garanti Emeklilik olarak olası bir mevzuat değişikliği durumunda diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da ürünü ilk anlatan ve en iyi müşteri hizmetini sağlayan şirket olacağız.