Image

“Bireysel Emeklilik Sistemi’nde ürünün soyut bir yapıya sahip olması, uzun vadeli bir yatırım aracı olması ve bu süreçte takip gerektirmesi, müşteri tutundurma faaliyetlerine ağırlık verilmesi ve sıcak diyalog kurulması ihtiyacını yaratıyor”

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde ürünün soyut bir yapıya sahip olması, uzun vadeli bir yatırım aracı olması ve bu süreçte takip gerektirmesi müşteri tutundurma faaliyetlerine ağırlık verilmesi ve sıcak diyalog kurulması ihtiyacını yaratıyor.


Ekonomik gelişmelerde hareketli bir grafik yapısının sergilenmesi, uzun vadede birikimin doğru tasarlanabilmesi için gerekli bilginin eksikliği, döviz veya mevduat hesabı gibi diğer yatırım enstrümanlarının belli dönemlerde artış göstermesi ile BES katılımcısının aklının karıştığını da artık biliyoruz. Dolayısıyla mevcut ya da potansiyel katılımcıların bu konularda bilgilendirilmesi önemli bir hale geldi.

Farklı yatırım enstrümanları karşılaştırmaları ile müşterinin bu konudaki sorularının giderilmesi, fon getirilerinin katılımcıya anlaşılır bir şekilde ifade edilmesi, gerektiğinde fon yönetimi konusunda danışmanlık verilmesi fon veya plan değişikliğini konularında katılımcıya destek olunması yine bu anlamda önemli hizmetler olarak listeye eklenebilir.

Sektörde acente kolunun da ayrı bir gelişim süreci var. Acentelerin davranış biçimlerinin ve alışkanlıklarının sektöre uyum sağlayabilmesi yine tutundurma faaliyetlerinde önemli bir diğer konu başlığı.

Fibaemeklilik olarak biz, yukarıdaki hizmetleri daha da detaylandırarak katılımcımıza sunuyoruz.

Örneğin piyasa koşullarını yakından takip ediyor, bilimsel çalışmalar sonucunda müşterilerimizin yaşına ve risk algısına göre tavsiyeler hazırlayıp müşterilerimize sunuyoruz. Fon Marketi hizmetimizle sektörde bir ilke imza atarak fon yönetiminde seçme hakkı dönemini başlattık. Böylelikle anlaşmış olduğumuz 12 portföy yönetim şirketi ile birbirinden farklı fon yönetim hizmeti sunuyoruz.

Müşteri diyaloguna da detaylı bir yaklaşımla yakın takip faaliyetinde bulunuyoruz. Örneğin kredi kartının süresi dolacak müşterimizin düzensiz ödemeye düşmemesi için kendisini bilgilendiriyoruz. Müşterimizle diyalogumuzun sağlıklı yürütülebilmesi için kişisel bilgilerinin güncelliğine özel itina gösteriyoruz.

Geri kazanım ihtiyacı olan durumlarda hızlı aksiyon ile yakından tanıdığımız müşterimize anında destek oluyoruz.

Acente kanalımızla da ayrıcalıklı çalışmalar, mevcut ve potansiyel müşteri kampanyaları düzenleyerek güçlü bir kanal oluşturuyoruz.

Müşteri bulma konusunda geçmişte de bugün de farklı iş birlikleri ve projeleri odak noktamıza alıyor, alternatif işbirliklerinde özel ürün, ayrıcalıklı hizmet ve ek faydalar sunuyoruz.

Müşterimizin tasaruflarını yaparak emekliliğine yürürken yalnız olmadığını, Fibaemeklilik olarak yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Bunun için günlük hayatlarına dokunan markalar ile çeşitli işbirlikleri yaparak, birikim yapmaları dışında diğer gelirlerine artılar sağlıyor ve hayatlarına değer katıyoruz.

Sigortacılık sektöründe yer alan bilindik teminatlarımız dışında yaşamın tam merkezinde olan asistans hizmetlerimiz var. Bu hizmetleri oluştururken ürünlerimizin öne çıkan niteliklerinin destekleniyor olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Örneğin Mutlak Eğitim Plus Hayat Sigortamızı çocuğunun geleceği için satın alan ebeveyne yaşamının bugününü kolaylaştıran Bakıcı Hizmetimizi sunuyoruz. Poliçe kapsamında etüd merkezlerinde, dil kurslarında, kolejlerde, yaz okullarında ve kreşlerde indirim hizmeti de yine eğitim sigortamızın sağladığı avantajlardan bazıları. Aynı zamanda Yaşam Destek hayat sigortalarımızla konut ve sağlık alanında sunduğumuz asistans hizmetlerimizle müşterilerimizin yaşamına artılar katıyoruz.

Sektörde dijital dönüşüme öncülük etme vizyonuyla geliştirdiğimiz teknoloji temelli yenilikleri hayata geçiyoruz ve müşterilerimize farklı hizmetler sunuyoruz. Mevcut ve potansiyel müşterilerimiz ile aramızdaki en güçlü bağlantı kanalı olan web sitemiz ve internet şubemiz, kullanıcı deneyimi odaklı olarak yeniledik. Ziyaretçilerin “Geleceği Planlama Aracı” olarak kullanabileceği özel tasarlanmış bir modeli web sitemize yerleştirdik. Bu sayede müşteriler, geleceklerini güvence altına almak için kendilerine en uygun ürünü tespit edebiliyor, tıpkı bir e-ticaret sitesinde olduğu gibi, dakikalar içerisinde o ürüne sahip olabiliyorlar.

Yeni internet şubemiz ile sektörden farklı olarak, yatırım enstrümanları bazında birikimlerinin yönlendirildiği fonları sınıflandırılmış olarak görebiliyorlar. Yaş ve piyasa koşulları gibi kriterlere göre uzmanlar tarafından sunulan tavsiyeler sayesinde ziyaretçilerimiz, Bireysel Emeklilik yatırımlarında kendileri için en kazançlı fonları, yenilenen internet şube üzerinden rahatlıkla seçebiliyor.

Sektörde bir ilk olan bir diğer uygulamamız ise yapay zeka teknolojisi ile geliştirilen sohbeti tatlı robotumuz Fibaro. Fibaro hem müşterilerin sorularına cevap verme hem de istedikleri işlemi yapma kapasitesine sahip.