Anadolu Hayat Emeklilik projesine IDC'den ödül
Anadolu Hayat Emeklilik projesine IDC'den ödül

Anadolu Hayat Emeklilik projesine IDC'den ödül

IDC Türkiye 2017 Finans Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Yılın En İyi Finans Teknoloji Projeleri” ödül töreninin kazananı, Anadolu Hayat Emeklilik’in büyük dönüşüm projesi FENİKS oldu.

IDC Türkiye 2017 Finans Zirvesi, 21 Kasım’da Wyndham Grand Levent’te gerçekleşti. Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Yılın En İyi Finans Teknoloji Projeleri” ödül törenin En İyi Kurumsal Dönüşüm kategorisinde kazananı FENİKS projesiyle Anadolu Hayat Emeklilik oldu. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül törenine yapılan 38 proje başvurusu, CIO ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 40 kişilik jüri ekibi tarafından değerlendirildi.

FENİKS Sektörün dönüşümüne öncü oldu

Anadolu Hayat Emeklilik’in büyük dönüşüm programının lokomotif projesi FENİKS ve uydu projeleri, 2012 yılında başladı. 3 ayrı hattan yürütülen programın ilk hattında poliçe girişi, tahsilat, ayrılma gibi temel sigortacılık süreçleri en yeni teknolojiler kullanılarak yeniden tasarlandı ve otomasyona kazandırıldı. İkinci hat kapsamında Muhasebe Sistemleri, Komisyon, Ödeme Sistemleri ve CRM gibi paralel projeler yürütülerek tüm eko sistem yenilenerek, ana sistemle entegre hale getirildi. Üçüncü hat kapsamında ise yeni nesil bütünleşik sistemlere, güvenlik altyapısına, istemci ve sunucu sanallaştırmasına, izleme sistemlerine büyük bütçeli altyapı yatırımları yapıldı.

Gerçekleştirilen ödül töreninde ödülü Yrd. Doç. Dr. Arif Selçuk ÖĞRENCİ’nin elinden alan Anadolu Hayat Emeklilik Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Haldun Aydogdu, projenin sektör için öncü rolüne işaret etti. Dijitalleşmenin önündeki tüm bariyerleri kaldıran Anadolu Hayat Emeklilik, 2018 yılında kusursuz bir operasyonel mükemmelliğin yanı sıra müşteriye dokunduğu her noktada teknolojiyi de kullanarak kişiye özel, tutarlı ve keyifli bir müşteri deneyimi tasarlamak üzere projelerine devam ediyor.