Fon sayısının artması hem avantaj hem dezavantaj yaratıyor
Fon sayısının artması hem avantaj hem dezavantaj yaratıyor

Fon sayısının artması hem avantaj hem dezavantaj yaratıyor

Türkiye’de Otomatik Katılım Sistemi ile birlikte emeklilik fonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 288 olan emeklilik fonu sayısı bugün itibariyle 406’ya ulaşmış durumda. Sektör yöneticileri fon sayısındaki artışın olumlu ve olumsuz yönlerine dikkat çekiyor.

Türkiye’de emeklilik alanında  17 adet şirket faaliyet gösteriyor ve bu şirketlere ait 406 adet emeklilik yatırım fonu bulunuyor. Mevzuata göre emeklilik şirketleri, BES katılımcıları için  en az 3 emeklilik fonu kurmak zorunda ancak şirketler daha fazla emeklilik fonu da sunabilir. Otomatik Katılım Sistemi ile birlikte Türkiye’deki emeklilik fonlarında 90 milyar TL işlem görüyor.

KPMG’nin yayınladığı Türkiye’de ve Dünyada Bireysel Emeklilik Sistemleri 2017 raporuna göre aralarında Birleşik Krallık ve ABD gibi dünyanın en büyük emeklilik pazarlarının da bulunduğu 20 ülke için, emeklilik fonlarının sayısı ile net yatırım geri dönüş oranı arasındaki potansiyel ilişkiyi inceleyen bir analize göre; 2005-2015 yılları arasında, nispeten az sayıda emeklilik fonu bulunan ülkelerin çok sayıda emeklilik fonu bulunan ülkelerden daha iyi bir performans sergiledikleri belirtildi. Ancak emeklilik sektörü yöneticileri bu görüşün farklı nedenlere dayanıyor olabileceğini belirtirken, sadece bu kriterler ile değerlendirmenin sağlıklı bir sonuç doğurmayacağı görüşünde.

 Emeklilik yatırım fonları sayısının fazla olması maliyetleri artıran bir unsur olarak değerlendirilirken, fon katılımcılarına karar alma ve kıyaslama yapma konusunda problem yarattığı belirtildi. Sektör yöneticileri fon sayı ve çeşidinde sadeleştirmeye gitmenin paydaşlar açısından daha avantajlı olabileceğini ifade ediyor.

Bir diğer yandan fon sayısı artışı portföy yönetim şirketlerinin iş yükünü artıyor olsa da aynı zamanda hareket alanını genişletiyor. Fon sayısındaki azalmanın daha büyük ölçekli fonlara sebep olabileceğini düşünen bazı yöneticiler büyük ölçekli fonlarda pozisyon alma ve pozisyon değiştirme imkanının daha da kısıtlı olabileceğini hatırlattı.