MAPFRE Sigorta 5 farklı şehirde acenteleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi
MAPFRE Sigorta 5 farklı şehirde acenteleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi

MAPFRE Sigorta 5 farklı şehirde acenteleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi

MAPFRE Sigorta, direktörlüklerinin bulunduğu dört farklı şehirde acenteleri ve çalışanları ile buluştu. Öğle yemeği ya da kahvaltı eşliğinde düzenlenen buluşmalar kapsamında 150’ye yakın acente ile bir araya gelen MAPFRE Sigorta İcra Komitesi, 2020 hedefleri, stratejisi ve sektörün genel durumuyla ilgili tüm acentelerle birebir görüş alışverişinde bulundu.

MAPFRE Sigorta, bu yıl, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir olmak üzere 4 farklı şehirde acenteleriyle bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanındaki 150 acentenin ve bölge müdürlüklerinin katılımıyla düzenlenen toplantılarda sektörün genel durumuyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

MAPFRE Sigorta’nın 2020 hedefleri ve sektörün genel durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu toplantı kapsamında acenteler, sektör özelindeki tüm sorularını MAPFRE Sigorta CEO’u Stefan Jensen başta olmak üzere tüm İcra Komitesi’ne birebir yöneltme fırsatı buldu. Ayrıca bölgeler özelinde gerçekleştirilen çalışmalar, projeler, yenilikler konusunda da acentelere detaylı bilgi aktarıldı. MAPFRE Sigorta aynı günün akşamında, Direktörlük çalışanlarıyla Vizyon Toplantısı kapsamında bir araya gelerek 2020 hedef ve vizyonunu çalışanlarıyla da paylaştı. Toplantının ardından çalışanlarıyla akşam yemeğinde de bir araya gelen yöneticiler ve İnsan Kaynakları ekibi 5-30 yıllık çalışanlarına kıdem ödülleri, hedeflerini tutturan çalışanlarına ise çeşitli başarı ödülleri takdim etti.

MAPFRE Sigorta Buluşmaları’nın beşincisi 24 Mart’ta Adana ile devam edecek.

“Bugün en büyük sigorta şirketlerinden biri olmamızın baş mimarı acentelerimizdir”

Toplantı kapsamında acentelere seslenen MAPFRE Sigorta CEO’su Stefan Jensen, MAPFRE Sigorta’nın hedeflerine ulaşmasında acentelerin çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Tüm branşlarda yüksek müşteri memnuniyetine ulaşarak en kaliteli hizmeti verdiklerini aktaran Jensen, 2020 yılı hedeflerinde de acentelerin rolünün çok önemli oluğunun altını çizdi. Yüzde 100 müşteri memnuniyeti bakış açısıyla çalıştıklarını aktaran Jensen, bu noktada acentelerle gerçekleştirilen iş birliğinin oldukça kıymetli olduğuna vurgu yaptı.