Zurıch Grubu’ndan yeni satın alma
Zurıch Grubu’ndan yeni satın alma

Zurıch Grubu’ndan yeni satın alma

Dünya genelinde 17 ülkede 70 banka iş ortağı ile 60 milyon banka müşterisine inovatif sigorta çözümleri sunan Zurich Grubu, Avustralya'nın lider bankalarından ANZ Grubu'nun hayat sigortası şirketi OnePath Life'ın yüzde 100 hissesini, 2.2 milyar ABD doları karşılığında satın aldı. Zurich Grubu bu satın alım ile Avustralya perakende hayat sigortacılığı pazarının yüzde 20'sini elde ederek pazarın en büyük oyuncusu oldu.

Zurich Grubu, Avustralya'nın lider bankalarından ANZ Bankacılık Grubu'nun hayat sigortası şirketi OnePath Life'ın yüzde 100 hissesini 2.2 milyar ABD doları karşılığında satın aldı. Bu satın alım ile Zurich Grubu, ANZ Bank'ın 6 milyon müşterisine bankanın yaklaşık 700 şubesi, 2.300'den fazla ATM'si ve dijital kanalları üzerinden önümüzdeki 20 yıl boyunca münhasır olarak hayat sigortası sunacak. Zurich Grubu, bu satın alım ile Avustralya perakende hayat sigortacılığı pazarının yüzde 20'sini elde ederek pazarın en büyük oyuncusu oldu.

Zurich Grubu, geçtiğimiz Nisan ayında seyahat sigortacılığında uzmanlığıyla bilinen ve Dünya genelinde 5 milyon müşterisi bulunan Cover-More Grubu'nu yaklaşık 550 milyon ABD doları karşılığında satın alarak iş ortakları arasına dahil etmiş ve Dünya seyahat sigortası pazarının en büyük 3. oyuncusu olmuştu. Grup ayrıca geçtiğimiz yıl Avustralya Hayat Sigortası pazarının önde gelen oyuncularından Macqurie Grubu'nun hayat sigortası şirketini satın alarak Avustralya pazarındaki varlığını güçlendirmeye başlamıştı.