Koalay.com müşterilere basitlik, kolaylık ve güvenilirliği bir arada sunuyor
 Koalay.com müşterilere basitlik, kolaylık ve güvenilirliği bir arada sunuyor

Koalay.com müşterilere basitlik, kolaylık ve güvenilirliği bir arada sunuyor

Koalay.com Türkiye CEO’su Bradley Du Chenne, kasko sigortalarının tüketiciler açısından önemini değerlendirdi.

Kasko ürününün sürücülerin kaza, yangın, sel gibi doğal afetler durumunda yaşadıkları kişisel zararları karşılamak açısından büyük önem taşıdığını belirten Bradley Du Chenne; “Bu sigorta poliçesi sayesinde, kazadan önceki maddi durumunuzu geri kazanabileceğinizi bilmenin rahatlığını yaşıyorsunuz.  Zorunlu trafik sigortası kaza durumunda kendi hasarlarınızı değil, karşı tarafın hasarlarını karşılayan bir sigorta türü olduğundan kasko bu noktada önem kazanıyor.” dedi.

Kasko konusunda Türkiye’de yeterli bilincin olduğunu, ancak genel olarak ürünün pahalı olduğu yönünde bir algı olduğunu söyleyen Bradley Du Chenne; “Sürücülerin çoğu sadece trafik sigortası yaptırarak kasko sigortası almamayı tercih ediyor. Ortalama bir kasko sigortası poliçesi günde 3 TL’ye mal olurken, kaza durumunda yaşanacak zararların binlerce hatta on binlerce liraya varabileceği unutulmamalı.” şeklinde konuştu.

Standart trafik sigortası ürününün aksine, kasko poliçelerinde çok farklı teminat seçenekleri bulunduğunu belirten Bradley Du Chenne, Koalay olarak tüketicilerin aldıkları teklifler arasından teminatlarını ihtiyaç ve bütçelerine göre özelleştirebilmelerine yardımcı olabilecek bir özelleştirme matrisi geliştirerek tüketicilerin kullanımına sunduklarını söyledi. Bu matriste basit ve anlaşılabilir bir dil kullanarak, tüketicilerin kasko ürününü tanımasına ve herkesin düşündüğü kadar karmaşık bir ürün olmadığını anlamalarına yardımcı olmayı hedefleyen Koalay.com, bu sayede tüketicilerin bir acente veya sigorta uzmanının yardımı olmadan kasko ürününü de online olarak satın alabilmelerini de sağlamış oldu. Bradley Du Chenne, kullanıcıların 19 şirketin tekliflerinin bir arada sunulduğu sonuç sayfasına ulaşmadan önce 5 basit soruyu cevaplamalarının yeterli olduğunu söyleyerek, kullanıcıların sonuç sayfasında listelenen tekliflerden birini seçtikten sonra ödeme teyit ekranına yönlendirildiklerini belirtti. Ödemenin bu sayfada tamamlanmasının ardından, satın alınan poliçe anında e-posta adreslerine gönderiliyor ve kolayca cihazlarına indirilebiliyor. Tüm bu süreç 3 dakika içerisinde rahatlıkla tamamlanıyor.

Tüketicilerin kolay bir şekilde kasko poliçesi sahibi olabilmesi için Koalay.com’un sunduğu avantajlardan bahseden Bradley Du Chenne, şunları kaydetti:“Rahatlık, basitlik, kolaylık ve güvenilirlik sağlıyoruz. Koalay.com platformu tüketicilere hızlı, basit ve güvenilir bir sistem sunarak; sektördeki lider sigorta şirketlerinden karşılaştırmalı teklifler almalarını ve bu teklifler arasından istedikleri zaman istedikleri yerde istedikleri ürünü online olarak satın alabilmelerini sağlıyor.”