Monopoli Sigorta’nın “4. Yaza Merhaba Buluşması” gerçekleştirildi
Monopoli Sigorta’nın “4. Yaza Merhaba Buluşması” gerçekleştirildi

Monopoli Sigorta’nın “4. Yaza Merhaba Buluşması” gerçekleştirildi

MonoPoli Sigorta tarafından düzenlenen “Yaza Merhaba Buluşması” bu yıl 23 Haziran tarihinde MonoPoli yöneticilerinin, çalışanların, iş ortaklarının ve ailelerinin katılımı ile Çekmeköy Ömerli’de gerçekleştirildi.

MonoPoli Sigorta Kurucu Ortakları İzzet Bonofiyel ve Erol Esentürk, 4 yıldır gerçekleştirilen etkinliğin bu seneki ayağı hakkında bilgiler verdi. Bonofiyel ve Esentürk, Yaza Merhaba Buluşması’nın MonoPoli yönetim ve çalışanlarına önemli katkılar sağladığını açıkladı.  MonoPoli olarak tüm iş ortaklarının, çalışanların ve değerli aile bireylerinin, müşterilerin oluşturduğu geniş ve mutlu bir aile olduklarını belirten ikili; “Bu tür etkinlikler yöneticilerimizin, iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın birbirileriyle ofis ortamlarının dışında sosyalleşmesine ve takım ruhunun oluşmasına katkı sağladığı gibi ayrıca ekip arkadaşlarımızın da birbirini daha yakından tanıma fırsatı da yaratmaktadır.” şeklinde konuştu.

Yaza Merhaba Buluşması’nda kahvaltı eşliğinde oyunlar tanıtıldı ve Profesyonel Acenteler Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Vatansever’in hakemliği ile takım halinde yarışılan parkur oyunlarının yanı sıra tahmin oyunları da oynandı. 1., 2. ve 3. olan gruplara kupa ve centilmenlik kupası verildi. 1. olan grup Satış Direktörü Yiğit Göksu kaptanlığında Beyaz Takım, 2. grup Portföy Satın Alma Operasyon Müdürü Murat Yardım’ın kaptanlığında Kırmızı Takım, 3. grup İzzet Bonofiyel kaptanlığında Mavi Takım olurken centilmenlik kupası yapılan oylama sonucu Erol Esentürk’ün kaptanlığında Sarı Takıma verildi.

“İnsana değer veren organizasyonlar her zaman başarıyı yakalayacak”

Çalışan bağlılığını ve memnuniyetini artırmanın etkin yolları hakkındaki fikirlerini paylaşan ikili, insana değer veren organizasyonların her zaman başarıyı yakalayacağını düşündüklerini aktardı. Günümüzde bilginin kolay ulaşabilir olmasının ve bugün 20’li yaşlarını yaşayan gençlerin özellikle kısa vadede daha farklı sonuçlar görme arzusunun insan kaynakları yönetimini çok önemli ve asla arka plana atılmaması gereken bir süreç haline getirdiğini belirtti. “Genç nüfuslu bir ülkede yüzde 90’ı yeni kuşaktan çalışanlara sahip bir firma olarak bunun değerini biliyor ve yeni kuşağın beklentilerini anlamak adına onlarla beraber çeşitli toplantılar düzenliyoruz” diyen ikili, gençlerin beklentilerini gelecek stratejilere entegre ederek yeteneklerini en iyi şekilde ifade edecekleri ortamlar yarattıklarını aktardılar.

Sigorta sektöründe turnover’ların düşürülmesi konusunda şirketlerin ilk yapması gerekenin işe alım sürecini titizlikle yürütmeleri olduğunu söyleyen ikili, şunları kaydetti: “İşe alım sürecinde görüşmeye gelen kişilerin yetkinliklerine bakmak gerekli. Pek çok genç arkadaşımızın ilk iş deneyimi ve bu arkadaşlarımıza daha ilk girişlerinden eğitimlerle workshoplarla zenginleştirebilmek çok önemli. Kariyer imkânları yaratmak, etkin bir performans-prim sistemi kurmak, düzenli geri bildirimler yapmak ve iş arkadaşları ile olmayı seven, birlikte eğlenmeye giden, dertleşen gerçek ekiplerin motivasyonu da, iş sonuçları da, işe bağlılıkları da yüksek olmaktadır. İşte tam bu saymış olduğumuz nedenlerle MonoPoli yönetimi olarak istihdam yaratmaya, eğitime ve genç arkadaşlarımızın kariyer yolculuklarında yanlarında olmaya her zaman devam edeceğiz.”