Tur Assist 4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’ne katıldı
Tur Assist 4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’ne katıldı

Tur Assist 4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’ne katıldı

1996 yılından bu yana sigorta ve otomotiv firmalarına çekici yönlendirmesi, yerinde onarım hizmeti, ambulans, çilingir gönderimi gibi 7 gün 24 saat acil hizmetler sağlayan Tur Assist, önemli organizasyonlarda yer almaya devam ediyor.

Sigorta ve asistans dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam eden Tur Assist, son olarak 4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’ne katıldı. 24-25 Haziran 2019 tarihlerinde ODTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede Tur Assist Aktüerya departmanı da bir sunum gerçekleştirdi.

Muafiyet hesaplamalarının aktüeryal yöntemlerine ilişkin bilgi içeren sunumda Tur Assist Aktüerya yetkilileri,  kaskolardaki teknik karlılığın yanı sıra penetrasyonun artırılması için alternatif çözüm yollarının gerekliliğini dile getirdiler. Poliçe primi artışının piyasa rekabet şartları ve yönetimsel kararlar gibi durumlarda limitli kalması nedeniyle azalan teknik karlılığı artırabilmek adına özgün bir yöntem içeren sunum, katılımcılar tarafından da beğeni topladı.

Akademisyenler, sektör paydaşları, düzenleyici ve denetleyici kurum uzmanlarının yer aldığı kongrede, sigorta ve aktüerya alanındaki en son araştırma konuları ve ihtiyaçları değerlendirildi. 2013 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’nin beşincisinin ise 2021 yılında gerçekleştirilmesi bekleniyor.