Koalay.com 2016 yılında prim üretim rakamlarını yüzde 114 oranında artırdı
Koalay.com 2016 yılında prim üretim rakamlarını yüzde 114 oranında artırdı

Koalay.com 2016 yılında prim üretim rakamlarını yüzde 114 oranında artırdı

Zorunlu trafik sigortasında fiyat yüksekliğinin devam ettiği 2016 yılı müşteriler için oldukça zorlu geçti.

SBM’nin tüm sigorta şirketlerinin trafik sigortasında sunduğu fiyatların karşılaştırılmasına imkan veren yeni uygulaması, fiyatların düşürülmesine, şeffaflaştırılmasına ve müşterilerin çeşitli ürünler arasından seçim yaparak kendilerine uygun fiyatlı ürünleri satın alabilmesine yönelik bir adım oldu. Koalay.com’un iş modelinin Hazine Müsteşarlığı’nın ulaşmak istediği noktayla uyumlu olduğunu belirten Telesure Türkiye CEO’su Bradley Du Chenne; “Biz de SBM web sitesinde olduğu gibi birçok sigorta şirketinin fiyatlarını karşılaştırmalı olarak sunuyor ve müşterilerimizin en uygun fiyatlı ürünü bulmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bizim web sitemizin tek farkı, müşterinin kendisi için en uygun fiyatı bulduğunda o ürünü anında satın alabilmesine imkan sunması.” dedi.

Koalay.com’un 2016 yılı prim üretim rakamlarını yüzde 114 oranında artırarak oldukça başarılı bir yıl geçirdiğine vurgu yapan Bradley Du Chenne; “Bu durum her geçen gün daha fazla kişinin, geleneksel dağıtım kanallarında bulamadığı hesaplı ürünleri bulabilmek için Koalay.com’u ziyaret ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Tüketiciler sigorta fiyat tekliflerini geleneksel yöntemlerle  almaya devam ettikleri sürece piyasadaki en uygun fiyatlı ürünleri bulmaları pek mümkün değil. Portföyümüzdeki 11 sigorta şirketinin fiyatlarını karşılaştırarak en iyi fiyatı bulmak bizim işimiz; bu nedenle internet üzerinden sitemize erişmek onlar açısından çok mantıklı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Fiyat tekliflerinin sayısını artırmaya ve ürün yelpazemizi çeşitlendirmeye odaklandık

Platformlarının sunduğu ölçeklendirilebilirlik sayesinde günde bin poliçe ya da 10 bin poliçe satmanın maliyetlerini değiştirmediğini belirten Bradley Du Chenne; “Sigorta dağıtımı konusunda maliyetleri düşürerek, ürünlerin nihai tüketici ile daha uygun fiyatlarla buluşmasını sağlıyoruz. Geleneksel süreçler hala büyük oranda manuel ilerlerken bunu yapmak mümkün değil. Mevcut sistemde üretimin iki veya üç kat artırılabilmesi için insan gücünün de 2-3 katına çıkarılması ve değer zincirine yeni maliyetler eklenmesi gerekir. Geçtiğimiz yıl temel olarak müşteriye sunduğumuz fiyat tekliflerinin sayısını artırmaya, ürün yelpazemizi çeşitlendirmeye ve platformumuz üzerinden dağıtım kapasiteleri yüksek ama sigorta sektörü dışında faaliyet gösteren şirketlere de hizmet vermeye odaklandık. Bu süreçte giderek daha fazla sayıda müşterinin geleneksel dağıtım modellerinden vazgeçtiğini gözlemledik. Çünkü bu kanallar en uygun fiyatları genellikle sunamıyor ve bu durum tüketicileri hayal kırıklığına uğratırken güvenini kaybetmesine de sebep oluyor. Bu nedenle tüketiciler artık sigorta satın almadan önce internet üzerinde detaylı araştırmalar yaparak finansal konularda kontrolü ellerine almaya başladılar. Müşteriye tek seferde 22 farklı trafik ve kasko fiyat teklifi gösterebilme ve bu ürünleri online olarak satın almalarına imkan verebilmemiz sayesinde, Koalay.com her geçen gün daha çok tercih edilen bir platform haline geliyor. Bu başarının 2017 yılında da aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz.” dedi.