Her fidan bir yaşam
Her fidan bir yaşam

Her fidan bir yaşam

2016 yılının sonuna geldiğimizde çevreye katkıda bulunarak bu başarılı yılı kutluyoruz. Ağaçların yok edilmesi ile mücadeleyi destekleyen Telesure Sigorta, Balıkesir yakınlarındaki bir ormanda 85 çalışanın her birine bir çam yetiştirmek için TEMA Vakfı'na para bağışladı.

 

Ülke çapında, özellikle büyük şehirlerde ağaçlar kesiliyor ve İstanbul'un üçüncü havaalanı ve köprüsü gibi kentsel dönüşüm planları, büyük inşaat projeleri için yol göstermek adına yeşil alanlar hızlı bir şekilde daralıyor. Mega projeler, kentsel dönüşüm planları, hidroelektrik ve kömür maden ocakları, ülke genelinde yeşillik kaybına neden olan tek şey değildir. Bu faktörlere ek olarak, sıcak yaz dönemlerinde her yıl yüz binlerce kilometrekare orman yok eden sürekli bir orman yangınları tehdidi vardır.

TEMA Vakfı 20. yılını kutluyor ve şu anda Türkiye'nin en büyük ve önde gelen kâr amacı gütmeyen kuruluşudur. Kuruluş, 100 tam zamanlı çalışanın yanı sıra ülke genelindeki tüm şehirlerde 450.000'den fazla gönüllü, bunun yanında destek veren 100'den fazla bilim insanı ve hukuk müşavirine sahiptir. Eğer siz de kendiliğinden yetişen doğal ormanları korumak, ağaçlandırma çalışmaları yaparak topluma ağaç sevgisi aşılamak istiyorsanız www.tema.org.tr adresini ziyaret ediniz.