Y kuşağı gençler sigorta alımında online platformları tercih ediyor
Y kuşağı gençler sigorta alımında online platformları tercih ediyor

Y kuşağı gençler sigorta alımında online platformları tercih ediyor

Müşterilerin yeni nesil ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla gelişen online sigortacılık işlemleri, son aylarda sektöre yeni bir ivme kazandırdı.

Online sigortacılık alanında yaşanan gelişmelerin, sigorta satın alımlarına etkisini yorumlayan Telesure Türkiye CEO’su Bradley Du Chenne, tercih edilen sigorta alım platformlarının, müşterilerin yaş faktörüne göre büyük değişiklik gösterdiğini belirterek, “Y kuşağının eski usule göre yapılan her şeye karşı bir güvensizliği var. Her konuda kontrolü ele almak istiyorlar. Bu güvensizlik ve kontrolü ele alma isteği elbette ki sigorta için de geçerli.  Y kuşağı online olarak araştırma yapmak, en iyi fiyat alternatiflerini bulmak ve kararı kendi vermek istiyor. Sonuç olarak da seçtiği ürünü anında internet üzerinden satın almak istiyor. Ancak X kuşağı deneyime daha çok değer verme eğiliminde olduğundan, ürün satın alırken danışmanlardan fikir almaya da daha yatkın. Daha sabırlı bir kuşak olarak istediklerine anında ulaşmak konusunda daha az talepkar olduklarını söyleyebiliriz. Ancak buna rağmen, finansal sıkıntılar sebebiyle artık X kuşağı da herhangi bir satın alma kararı vermeden önce eskiye göre daha fazla araştırma yapma eğiliminde.” dedi.

Sigorta satışında güveni yeniden inşa etmek zorundayız

29 yaş altı genç kesimin sigorta alımında online işlemlere ağırlık vermesi için, ürün fiyatlaması konusunda şeffaf olunması gerektiğine vurgu yapan Chenne; “Bu kesim için uygun fiyat en önemli konu. Sigorta satışında “paranın karşılığı” denklemi açısından güveni yeniden inşa etmek zorundayız. Bu da ancak genç tüketicileri kendi araştırmalarını ve fiyat karşılaştırmalarını yapmaya teşvik etmekle mümkün olacaktır. Sigorta ürününü basite indirgeyebilmek de önemli bir faktör. İnsanlar sigortanın çok karmaşık bir ürün olduğunu düşünüyor. Oysaki sigorta karmaşık bir ürün değil. Bu nedenle biz sigorta terimlerinden arınmış, basit bir dil kullanıyoruz. Ayrıca işimizi hızlı ve kolay yoldan yapıyor ve karmaşık sigorta terimlerini kullanmadan sade bir müşteri deneyimi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yeni jenerasyonun sigorta algısını yükseltmek için ürünlerini genç insanların karşılaşabileceği alanlarda pazarladıklarını söyleyen Chenne; “Gençlerin sigortaya ilişkin mesajları göründüğü gibi kabul etmelerini bekleyemeyiz. Ürünlerin tüketiciler tarafından aldığı yorum ve onaylara çok önem veriyorlar. Dolayısıyla Facebook ve diğer sosyal medya platformlarında ürünlerin müşterilerden olumlu yorumlar almış olması bizim için kilit noktalardan biri. Ürünlerimiz hakkında olumlu şeyler söylenmesi ve zorlama olmayan reklam anlayışımız sayesinde genç insanlar sunduğumuz ürünlere güveniyorlar.” açıklamasını yaptı.

Koalay.com’un sadece fiyat üzerinden değil, teminatlar üzerinden de karşılaştırma imkanı sunduğunu hatırlatan Chenne; “Fiyat her şey demek değil. Bu sebeple 2017 yılı başlarında farklı sigorta şirketleri tarafından sunulan farklı kasko teminatları için terminolojide standartlaşma yönünde girişimlerimize başladık. Bu sayede müşterilerimiz kolayca neyi kıyasladıklarını ve bir ürünü seçerken fiyata nelerin dahil olduğunu anlayabilecekler.” dedi.