Bireysel emeklilik sektörü 2017’de müşteri memnuniyetine odaklanacak
Bireysel emeklilik sektörü 2017’de müşteri memnuniyetine odaklanacak

Bireysel emeklilik sektörü 2017’de müşteri memnuniyetine odaklanacak

Otomatik katılım ve sağlık branşı ile radikal bir değişim içerisine girecek olan emeklilik ve hayat sektörü; 2017 yılında var olan müşterilerin sistemde kalması ve yeni müşterileri ulaşım konusunda iletişim faaliyetlerine ağırlık verecek. Sektör, müşteri deneyimini üst seviyelere çıkaracak ve müşteri memnuniyetini artıracak uygulamalarla 2017 yılında sistemi büyütmeyi hedefliyor

2003 yılında başlayan ve gönüllülük esasına dayanan Bireysel Emeklilik Sistemi 13 yılda 60 milyar TL fon tutarına ulaştı. Ülkemizde 6,6 milyon kişinin bireysel emeklilik sözleşmesi bulunuyor. 2013 yılında uygulanmaya başlanan devlet katkısı modelinin ardından gelişimini hızla sürdüren BES, 2017 yılında yepyeni bir uygulama olan otomatik katılım ile yoluna devam edecek. Sektörde 2017 yılında bireysel satışların büyüme hızının sınırlı kalacağını düşünen sektör yetkilileri belirgin büyümenin otomatik katılımdan kaynaklanacağını belirtiyor. Sistemin otomatik katılım sonrasında 100 milyar TL fon büyüklüğü ile 2 katı büyüklüğüne ulaşacağı da düşünceler arasında.

 

Sektördeki bir diğer yenilik de emeklilik şirketlerinin artık müşterilerine sağlık branşında da hizmet verebilecek olması. Bu durumun sektördeki ürün çeşitliliğe olumlu katkı yapacağını ve şirketlere rekabet avantajı sağlayacağı düşünülüyor. Emeklilik şirketlerinin sağlık branşında da faaliyet gösterecek olması aynı zamanda çapraz satışa da imkan sunacak. Otomatik katılım ile Ocak ayında 1000’den fazla çalışanı olan firmalar, Nisan ayında devlet memurları ve 250’den fazla çalışanı olan firmalar, Temmuz’da da 100’den fazla çalışanı olan firmalar sisteme dahil olacak. Bu gelişme ile sisteme 6,4 milyon katılımcının girmesini bekleyen sektör, 2017 yılında sistemi ivmelendirecek unsurlardan olan otomatik katılım uygulaması sonrasında katılımcıların sistemde kalması için teşvik edici çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

2017 yılında yeni müşteri kazanımını hedefleyen şirketler, mevcut müşterilerini de sistemde tutabilmek adına ürün ve kanal çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Otomatik katılımla ilgili iletişim çalışmalarına da hız veren sektör, sistemin faydalarını müşterilerine sunmaya odaklanacak. Radyo, dijital mecralar, gazete ve dergi gibi iletişim kanalları ile müşterilerine ulaşmayı planlayan yetkililer, müşteri merkezli çözümler, uygulamalar ve mobil entegrasyonlarla müşterilerine daha iyi deneyimler sağlamayı hedefliyor. 2017 yılında sektörün odaklanacağı önemli konulardan birinin de müşteri memnuniyeti olacağı belirtilen görüşler arasında.