Sigorta şirketleri Koalay.com sayesinde daha geniş müşteri kitlelerine ulaşabiliyor
Sigorta şirketleri Koalay.com sayesinde daha geniş müşteri kitlelerine ulaşabiliyor

Sigorta şirketleri Koalay.com sayesinde daha geniş müşteri kitlelerine ulaşabiliyor

Koalay.com Türkiye CEO’su Bradley Du Chenne, Türkiye’deki sigorta şirketlerine sağladıkları avantajlardan bahsetti.

Şirketlerin daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmasında büyük katkıları olduğunu vurgulayan Bradley Du Chenne; “Tüketicilerin fiyat ve ürün kıyaslaması yapmalarını sağlayan internet siteleri gittikçe daha çekici hale geliyor. Bu platformlar sayesinde tek bir ortamda birçok farklı fiyat alternatifine ulaşarak satın alacakları ürünü belirleyebiliyorlar. Bu sebeple Koalay.com gibi platformlarda yer almayan sigorta şirketleri önemli bir müşteri segmentini kaçırıyor olabilir.” dedi.

Şirketlerin pazarlama maliyetlerini de büyük oranda düşürdüklerini söyleyen Bradley Du Chenne; “Müşterilerine erişip markalarını tanıtmak için ciddi bütçeler ayırmak yerine, bizim platformumuzda yer aldıklarında müşteriler satın alma süreçlerinde bu şirketlerin ürünlerini görüyorlar. Bu sayede pazarlama ve müşteri kazanım masraflarından yapılan tasarrufu, ürün fiyatlarının düşürülmesine yönlendirerek daha rekabetçi bir konuma gelebilirler. Platformumuzdaki tüm satışlar kapalı hesap usulü gerçekleştiğinden, ödeme alınmadan poliçe kesilmesi gibi bir risk bulunmuyor. Ölçeğimizi büyüttüğümüzde, daha düşük komisyonlar almayı başarabileceğiz; çünkü bizim satış maliyetlerimiz insan gücüne bağlı değil.” hatırlatmasını yaptı.

Sigorta şirketlerinin operasyonel maliyet verimliliği yaratabilmeleri için odaklanmaları gereken asıl noktanın dijitalleşme olduğunun altını çizen Bradley Du Chenne. “Koalay.com yalnızca müşteriye doğrudan erişen bir alternatif dağıtım kanalı değil, aynı zamanda ölçeklendirilebilir bir kanal. Ayrıca, kendi tarafımızda sigorta şirketi ile tüm entegrasyonu biz gerçekleştiriyoruz. Yani hazır bir web servisleri varsa, kurulum için hiçbir maliyet de gerekmiyor. Bize servis vermek ve bu ilişkiyi devam ettirmek şirketler için çok kolay, çünkü tek bir bağlantı noktasıyız. Sigorta şirketlerinin web servislerindeki hataları gidererek iyileştirmelerine de yardımcı oluyoruz.  Aynı zamanda müşterilere ürünlerle ilgili her türlü sorularında, poliçe onay ve iptal süreçlerinde destek oluyor; bir hasar durumunda yapmaları gerekenlerle ilgili yönlendirmelerde bulunuyoruz.” dedi.

Sektör ortalamasına göre daha iyi sigorta riski oluşturuyoruz

Sektör ortalamasına göre, müşteriye daha iyi sigorta riski oluşturabildiklerini söyleyen Bradley Du Chenne, bu konudaki başarılarının sebebini şöyle açıkladı:

“Son 3 yıldır hasar prim oranımızın sektör ortalamasından daha iyi seviyelerde olması sebebiyle daha iyi sigorta riski veriyoruz. Sigortalarını online olarak satın almayı tercih eden müşterilerin, sadece trafik sigortası değil kasko da satın almaya daha yatkın olduklarını düşündüğümüzde, bu müşterilerin daha iyi bir sigorta riski oluşturduğunu söyleyebiliriz.”

Koalay.com’un müşteri memnuniyeti hakkında önemli ipuçları da veren Bradley Du Chenne, bu memnuniyetin müşterilere sundukları tercih ve şeffaflık miktarına bağlı olduğunu söyledi. Bradley Du Chenne, müşterilere ne kadar çok seçenek sunulursa, doğru ürünü aldıklarından o kadar emin olduklarını belirterek; “Böylece müşteriler satın aldıkları ürünlerden de memnun oluyorlar. Web sitemizdeki müşteri memnuniyet anketimiz de hız ve kullanım kolaylığı çerçevesinde memnuniyetin yüksek olduğunu gösteriyor.” dedi.