Dünyanın en büyük ilk 10 sigorta şirketi açıklandı
Dünyanın en büyük ilk 10 sigorta şirketi açıklandı

Dünyanın en büyük ilk 10 sigorta şirketi açıklandı

Dünyanın saygın ekonomi dergilerinden biri olan Forbes, "Dünyanın En Büyük Sigorta Şirketleri" listesini yayınladı. Listeye göre, Çinli sigorta devi Ping An birinci sırada yer alıyor.

2001 yılından beri CEO M. Mingzhe tarafından yönetilen Ping An Insurance Group gelirde 106 milyar doları aşarken, 9,5 milyar dolar karla ilk sırada yer aldı. Adı "güvenli ve iyi" anlamına gelen şirket, 16 milyar dolarlık marka değeri ile dünyanın en değerli sigorta markası seçildi.

 

İkinci sırada Allianz yer aldı. Allianz, 115,7 milyar dolarlık satışlar karşısında 7.6 milyar dolarlık kar marjına sahip. Alman şirketi Forbes Global 2000 listesinde 21. sırayı da elinde tutuyor. CEO Oliver Bate, 2015'ten bu yana 147.000 kişilik güçlü firmanın başında. Bu yılın başında % 23'lük kâr artışı bildiren şirket, yatırımcılarına sözünü tutmak için 3 milyar euroluk hisse geri alım programı gerçekleştirdi.

 

Fransız dev Axa ise listenin üçüncü sırasına yerleşti. Axa, 132 milyar dolarlık satışla 6.2 milyar dolar kar sağladı. Firma Forbes Global 2000 listesinde ise 27. sırada yer aldı. Paris merkezli sigorta ve yatırım yönetimi şirketi, 2016 yılında dünyanın ilk üç finansal hizmet markasından biri haline geldi. Axa'da geçen yılın Eylül ayında Alman Thomas Buberl, Henri de Castries'in yerine CEO olmuştu.

Dördüncü sıra ise Forbes Global 2000 listesinde 45. sırada yer alan Japan Post Holdings'in Tokyo merkezli sigortacı, aynı zamanda lojistik, bankacılık ve diğer finansal hizmetleri de yapan bir devlete ait bir şirket.

İlk beşe giren Çinli bir başka sigortacı olan China Life Insurance da Global 2000 sıralamasında 52. Şirket,% 70 oranında devlete ait ve 2014 yılında yeniden yapılandırıldı. Şirket Dairen Dairen Lin tarafından yönetiliyor.

İlk 10’un geri kalanı Prudential, Zurich, Chubb, AIA Group ve Münih Re şeklinde sıralanıyor.