Asistans hizmetler, pandemide müşteri memnuniyetinin anahtarı oldu
Asistans hizmetler, pandemide müşteri memnuniyetinin anahtarı oldu

Asistans hizmetler, pandemide müşteri memnuniyetinin anahtarı oldu

Sigortacılık sektörünün bel kemiği asistans hizmetler, özellikle içinden geçtiğimiz bu zorlu pandemi döneminde daha da büyük önem kazandı. Sosyal izolasyonun arttığı ve hizmet şartlarının zorlaştığı koronavirüs sürecinde sigortacılık sektörü tarafından korunan müşteri memnuniyeti ve hızlı hizmetin arkasındaki gizli kahramanlar ise; asistans şirketler

Pandemi süresi boyunca ne kadar zor dönemlerden geçilse de sigortacılık sektörü bu dönemi büyük bir başarıyla sürdürüyor. Sosyal izolasyonun zirvede olduğu ve belki de pek çok şeyin artık eskisi gibi olmayacağı bu dönemde korunan müşteri memnuniyeti, sektöre duyulan güven, hızlı operasyon süreçleri ve başarılı süreç yönetiminin arkasında ise, sektörün adeta belkemiği halini alan asistans şirketler var. Sigortacılık sektöründe hizmet alanında her zaman önemli bir kol olan ve müşteri tarafında adından sıkça söz ettiren asistans hizmetler, pandemi döneminin getirdiği değişim ve şartlarla daha da ön plana çıktı. Sağlık hizmetlerinden dezenfeksiyon işlemlerine, hasar destekten müşteri iletişimine pek çok alanda hizmet veren asistans şirketleri tarafında özellikle dönemin getirdiği şartlar dolayısıyla da öne çıkan bazı alanlar oldu.  Daha önce yüz yüze verilen hizmetlerin pek çoğu artık uzaktan uygulamalarla veriliyor ya da dijital ortamlara taşınıyor. Sosyal izolasyon döneminde büyük oranda değişen hizmetlerden biri de tıbbi asistans alanı. Gerekli olmadıkça hastanelere gitmenin tercih edilmediği bu dönemde, pek çok sağlık hizmeti mobil uygulamalara taşındı, online bir hal aldı ve hizmetin müşteriye ulaşması ‘yeni normal’ kurallarına göre yeniden yapılandırıldı. Adına ‘teletıp’ dediğimiz bu alan, pandemi sonrasında da varlığını sürdürecek ve müşteri tarafında talebi artacak alanlardan biri olacak gibi görünüyor. Bu dönemde teletıp alanında pek çok efektif hizmeti hayata geçiren asistans sektörü, müşteri tarafında adeta güven tazeledi.

Sağlık alanı dışında en fazla talep artışı yaşayan bir diğer asistans hizmeti de ev ve işyeri dezenfeksiyon hizmetleri oldu. Koronavirüs salgını ile toplumun temizlik ihtiyacında artış yaşanması ve bu konuda gösterilen hassasiyetin artması ile asistans şirketler de müşterilere bu alanda daha yoğun hizmet vermeye başladılar. Ev ortamında ve işyerlerinde dezenfeksiyon işlemi yaptırmak isteyen müşteriler bu alanda asistans şirketlerinden büyük destek gördü.

Hasar işlemlerinde de yüz yüze temasın azaldığı günümüzde, teknoloji kullanımı ve mobil uygulamalar sayesinde müşteri daha az temas ile daha hızlı hizmet almaya başladı. El değmeden hasar hizmetlerinde yaşanan bu artış, ihbar aşamasından başlayıp hasarın tazmin edilmesine kadar geçen tüm aşamalarda hem çağın hem de salgın döneminin gereklerine uygun yeni uygulamalar hayata geçirilmesini sağlıyor. Asistans sektörünün bu konuda da müşterilere önemli destekleri sürüyor.

Asistans sektörü, her dönemin önemli isimlerinden. Ama özellikle pandemi ile önemi daha da artan sektör, sigorta şirketlerini desteklemeye ve sigortacılığa duyulan güvene güç katmaya devam ediyor.