MAPFRE Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı’na katıldı
MAPFRE Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı’na katıldı

MAPFRE Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı’na katıldı

Sigorta sektörünün güçlü şirketlerinden MAPFRE, sıfır-karbon stratejisini bir adım ileriye taşıyarak Net- Sıfır Varlık Sahibi İttifakı’na katıldı. Öncü uygulamalarıyla iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir oyuncu haline gelen Grup, BM tarafından oluşturulan Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı (NZAOA) üyeliği kapsamında, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda kaydettiği aşamaları düzenli olarak raporlamaya başlayacak. MAPFRE daha önce 2024'e kadar 8 ülkede, 2030'a kadar Grup genelinde karbon ayak izini, 2050 yılına kadar da sera gazını nötr hale getirmeyi taahhüt etmişti.

MAPFRE, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki iddialı taahhütlerini artırmaya devam ediyor. 2022 yılında Net-Sıfır Emisyon Sigorta İttifakı’na (NZIA) katılan MAPFRE, son olarak Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı’na (NZAOA) dâhil oldu. 2023 yılı için yatırım portföyü emisyonlarını azaltmaya yönelik somut hedefler belirleyecek olan Grup, bu hedeflerde kaydettiği ilerlemeyi de düzenli olarak raporlayacak. 

Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı (NZAOA), yüksek emisyon oranlarına sahip müşterilere yönelik özel hedeflerin belirlenmesi konusunda şirketlerin teşvik edilmesini sağlamak amacıyla oluşturuldu. Bu kapsamda enerji dönüşümüne katkı sağlayan çözümlere yatırımların teşvik edilmesi için şirketlere yönelik “finansman dönüşümü” hedefleri belirleniyor. Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans İnisiyatifi (UNEP FI) tarafından 2019 yılında kurulan İttifak, 10,6 trilyon dolarlık yönetilen varlığı temsil eden 74 kurumsal yatırımcıdan oluşuyor.

Antonio Huertas: ‘İklim değişikliğiyle mücadelemizin kapsamını genişletiyoruz’

MAPFRE CEO’su Antonio Huertas, şunları söyledi: “Çevre hedeflerimizi gezegenimizin karbon-sıfır bir geleceğe hazırlanması çerçevesinde belirledik. İttifak’a katılım, enerji dönüşümünü hızlandırma ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda aşama kaydetme hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir gelişme. MAPFRE çok uluslu bir şirket ve sigorta ve reasürans portföyümüzün sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunarak adil bir dönüşüme öncülük ediyoruz. Somut hedefler belirleyerek sürdürülebilirlik adımlarını kararlı ve kademeli bir şekilde ileri taşıyoruz. Amacımız, portföyümüzdeki şirketlere kendi yeşil dönüşüm süreçlerinde rehberlik etmek.” 

 

 

 

MAPFRE enerji dönüşümüne öncülük ediyor 

MAPFRE bu yeni ittifaka katılarak karbonsuzlaştırma taahhüdünü tekrar vurguladı. Grup, 2022 yılında, yatırımlarındaki iklim değişikliği ile ilgili riskleri analiz etmesi ve değerlendirmesi için kendi sistemini geliştirdi. Bu, şirketin yatırımlarıyla bağlantılı olarak bir milyon tondan fazla miktarda CO2 emisyonu azaltılmasına katkıda bulunmasını sağladı.

MAPFRE Grup, 2022-2024 Sürdürülebilirlik Planı çerçevesinde 2024 yılına kadar global yatırım portföyünün ÇSY (Çevresel, Sosyal, Yönetişim) kriterleri üzerinden de derecelendirilmesini sağlayacak. MAPFRE Grup ayrıca 2030 yılına kadar karbon ayak izi,  2050’ye kadar sera gazı nötr olma hedefine ek olarak enerji dönüşüm planı olmayan fosil yakıt şirketlerine yatırım yapılmaması veya sigorta hizmeti sunulmaması gibi stratejik hedeflerine yönelik yeni adımlar atmaya da devam edecek. Tüm bu hedeflerle birlikte MAPFRE, düşük karbon ekonomisine geçişte ve enerji dönüşümünde aktif rol üstlenecek.