Fundación MAPFRE ve KAÇUV’dan kanser hastası çocuklar için yeni hikâye kitabı
Fundación MAPFRE ve KAÇUV’dan kanser hastası çocuklar için yeni hikâye kitabı

Fundación MAPFRE ve KAÇUV’dan kanser hastası çocuklar için yeni hikâye kitabı

Fundación MAPFRE (MAPFRE Vakfı) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) birlikte hayata geçirdiği Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı portalı, yeni içeriklerle zenginleşiyor. Çocuk kanseri hakkında ailelerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin yer aldığı portalda, çocuklara özel hikâye kitapları da yer alıyor. Portala son eklenen kitap “Umutlu Bir Bulut Hikâyesi” adını taşıyor.

Fundación MAPFRE (MAPFRE Vakfı) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) iş birliğiyle hayata geçirilen Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı, çocukları hasta ebeveynler için bir kılavuz olarak bilgi kirliliğini önleme misyonunu sürdürüyor. www.cocukkanseri.org adresinden ulaşılabilen Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı portalı, ebeveynleri çocuklarının hastalıkları konusunda bilgilendirerek, bu süreçte nasıl bir yol izlemeleri konusunda destek oluyor. Ayrıca hastalık sürecinde çocuğa nasıl davranılacağı, ailenin hem çocuğa hem de birbirlerine genel tutumları gibi psikolojik ve davranışsal yönlendirmeleri de içeren bir bilgi kaynağı olma özelliği de taşıyor. 

Umutlu Bir Bulut Hikayesi kanserli çocuklarla buluşacak

Türkiye’deki yaklaşık 3 bin kanserli çocuğun ailelerinin ihtiyaç duyduğu; kanser türleri, tedavi yöntemleri, çocuk psikolojisi ve davranış şekilleri gibi çok sayıda kaynağı içeren Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı, yeni içeriklerle her geçen gün daha da zenginleşiyor. Bu içeriklerden biri de hikâye kitapları… Umutlu Bir Bulut Hikâyesi adını taşıyan kitaba Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı portalından ulaşılabiliyor. Kitabın basılı versiyonu KAÇUV tarafından kanser tedavisi gören çocuklara gönderilecek. Ayrıca Mayıs ayında portala bir kitap daha eklenecek. Kitap pandemi döneminde kanserli çocukların maske kullanımına odaklanan bir hikâye anlatacak.

Pandemi sürecinde aileler için eşsiz bir bilgi kaynağı

Pandemi sürecinde önemi daha da artan Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı, hastanelerde süregelen belirsizlikler ve ailelerin tıbbi ihtiyaçları hakkında bilgi almadıkları noktada içerdiği zengin bilgi kaynağıyla ailelere ulaşıyor. Portalda bu dönemde hastanelerden randevu almak için yapılması gerekenler, yasal izinler ve süreçleri, hangi durumlarda hastaneye ulaşmaları gerekliliği gibi bilgiler de yer alıyor. Aileler onkoloji hastalarına hizmet veren psikologlar, hekimler, hemşireler ve sağlık personeliyle yapılar röportajları izleyerek farklı bilgiler edinebiliyor. Ayrıca kanseri yenenlerin videolarını izleyerek moral buluyorlar.