Groupama, Sürüş Akademisi ile bilinç yaratmaya devam ediyor
Groupama, Sürüş Akademisi ile bilinç yaratmaya devam ediyor

Groupama, Sürüş Akademisi ile bilinç yaratmaya devam ediyor

Groupama Sigorta, her yıl binlerce insanın can ve mal kaybına sebep olan trafik kazalarının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Intercity İstanbul Park iş birliğiyle Groupama Sürüş Akademisi’ni hayata geçirmişti. Program kapsamında, trafikte daha güvenli bir sürüşe yönelik teorik ve uygulama eğitimler sunuluyor. Proje kapsamında, trafik kazaları konusunda bilinç oluşturmak en öncelikli hedef.

Türkiye’de sigortalılarına güvenli sürüş eğitimi veren ilk sigorta şirketi Groupama

Türkiye’de trafik kazalarının %88’i sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Trafik kazalarına neden olan sürücü hatalarının başlıca sebepleri; hız limitlerini aşmak, öndeki aracı yakından takip etmek, kavşaklarda geçiş önceliklerine uymamak ve sürüş esnasında telefon görüşmesi yapmak şeklinde sıralanıyor. Groupama, bu durum hakkında bilinç oluşturmak ve bireyleri bilgilendirmek için geçtiğimiz süreçte Groupama Sürüş Akademisi’ni hayata geçirmişti. Proje kapsamında pek çok kişi güvenli sürüş hakkında bilgilendirilirken, yetkin eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle katılımcılar otomobillerini daha iyi tanıyarak güvenli sürüş ile ilgili bilgilerini tazeleme imkânı buldu.

Groupama Sigorta, güvenli sürüş önerilerini şöyle sıraladı:

• Araca binmeden önce; lastiklerin durumunu, farların temizliğini ve camların görüşe uygunluğunu dikkatle kontrol edin.

• Aracı çalıştırmadan önce, araç içinde serbest dolaşan eşya olmadığına, koltuk ve ayna ayarlarınızın doğru olduğuna, emniyet kemerinizi taktığınıza ve tüm yolcularınızın emniyet kemerlerini taktığına emin olun.

Unutmayın, emniyet kemeri kullanımı; olası kazalarda ağır yaralanma riskini %45 azaltır.

• Kazalardan uzak durmak için hız limitlerini aşmayın; öndeki aracı yakındantakip etmeyin. Sürüş esnasında asla cep telefonu kullanmayın. Unutmayın, cep telefonuyla konuşmak kazaya karışma olasılığını %400 oranında artırır.

• Seyir esnasında yola odaklanın. Konsantrasyon enerji gerektirir. Konsantrasyonunuzu korumak için yolculuk öncesinde uykunuzu alın ve yolculuk sırasında 2 saatte bir 15 dakika mola verin.

• Son olarak trafikte saygılı ve hoşgörülü olmayı ihmal etmeyin.

Hatalara karşı alınabilecek önlemler ise şöyle;

• Hız limitlerini aşmak yerine yola erken çıkın. Bu sizin yolda acele etmenizeneden olan stresinizi ortadan kaldıracaktır.

• Öndeki araçla aranıza en az 2 saniyelik mesafe bırakın. Olası bir tehlikede bu mesafe sizin müdahale yapmanıza izin verecektir.

• Dönel kavşaklarda öncelik kavşağın içindeki araçtadır. “Yol ver” tabelasınadikkat edin.

• Cep telefonu görüşmenizi bluetooth kulaklık ile yapsanız dahi beyninizetrafınızda olup biteni algılayamayacaktır. Bu yüzden kontağı açtığınızda,telefonunuzu kapatın.

Groupama Sigorta ve Groupama Hayat Genel Müdürü Philippe Henri BURLISSON' a sorduk;

“Katılımcılarımız, Groupama Sürüş Akademisi’ndeki etkinlik sonrası verdikleri sonderece olumlu geri bildirimlerle bizlere bu eğitim kapsamında doğru yolda olduğumuzu gösteriyor”

Sürüş Akademisi hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Bu girişimin sebebi ve gelişimi nasıl seyretti?

Trafik kazalarının ülkemizin önemli sorunlarından biri olduğu tartışılmaz bir gerçek. Her gün haberlerde karşımıza çıkan kaza görüntüleri çok üzücü. Pandemi nedeniyle bazı dönemlerde insanların evden çıkmadığı 2020 yılında bile Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre trafik kazalarında 2197 kişi hayatını kaybetti. 2021 yılının ilk 8 ayında ise kazalarda 1543 kişi vefat etti, yaralananların sayısı ise 170 binden fazla. Üstelik tüm bu trafik kazalarının %88’i sürücü hatalarından kaynaklanıyor.

Biz de Groupama Türkiye olarak biz bu sorunun çözümü ne katkıda bulunmayı, çoğu önlenebilir nitelikteki bu kazaları ve dolayısıyla can kayıplarını azaltmayı amaçladık. Fransa’da Groupama Grubu’nun güvenli sürüş merkezleri deneyiminden yola çıkarak Groupama Sürüş Akademisi’ni 2020 sonunda “Güvenliyollar bizimle ile başlar!” sloganı ile başlattık. Eğitimlerimizi İstanbul İntercity Park’ta teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlere tüm acentelerimiz, yürürlükte poliçesi bulunan kasko sigortalılarımız ve kaskosunuGroupama’dan yaptırmış olan çalışanlarımız ücretsiz olarak katılabiliyor.

Groupama Sürüş Akademisi eğitimleriyle kasko poliçesi olan müşterilerimiz eşsiz bir sürüş deneyimi yaşıyor. Eğitimde yaptığımız simülasyonlarla sürücülere çoğunlukla kaza ile sonuçlanacak zor durumlardan nasıl kurtulabileceklerini öğretiyoruz. Ağır vasıta sürücüleri için araç devrilmesi simülasyonu da içeren kapsamlı bir eğitimimiz var. Bu eğitimlerle sürücülere kazalardan korunmayı öğreterek trafik güvenliğini artırmayı, kazaları azaltmayı ve bu sayede canları ve aileleri kurtarmayı hedefliyoruz.

Bu girişiminize yönelik nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Bugüne kadar 300’den fazla kişi bu deneyimden yararlandı. Katılımcılarımız, Groupama Sürüş Akademisi’ndeki etkinlik sonrası verdikleri son derece olumlu geri bildirimlerle bizlere bu eğitim kapsamında doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Deneyimli sürücüler dahi bu eğitime katıldıkları için memnun olduklarını söylüyorlar. Groupama Grubu, Fransa’da uzun yıllardır bu tür eğitimler veriyor ve bunlardan oldukça güzel sonuçlar aldık. Türkiye’de sigorta sektöründe bu deneyimi yaşatan ilk marka konumunda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz. Groupama olarak sigortalılarımızla birlikte ailelerinin de hayatlarını koruyacak bir adım atmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Acentelerimiz de müşterilerine sunulan bu ayrıcalıktan oldukça memnun. Çok daha fazla sayıda sigortalımızın bu eğitimden yararlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.