MAPFRE Sigorta 2022’de ‘Bir adım önde’ ilerleyecek
MAPFRE Sigorta 2022’de  ‘Bir adım önde’ ilerleyecek

MAPFRE Sigorta 2022’de ‘Bir adım önde’ ilerleyecek

MAPFRE Sigorta düzenlediği Online Acenteler Toplantısı’nda iş ortaklarıyla bir araya geldi. “Bir adım önde” sloganıyla çevrimiçi yapılan toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından bin beş yüzü aşkın MAPFRE Sigorta iş ortağı ve çalışanı katıldı. Buluşmada MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Stefan Jensen ve Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Yıldırım Türe 2021 yılının genel değerlendirmesini yaparak MAPFRE Sigorta’nın 2022 yılına dair yeni stratejilerini ve hedeflerini paylaştı.

“Bir adım önde” sloganıyla gerçekleşen geleneksel MAPFRE Sigorta Acenteler Toplantısı, bin beş yüzü aşkın aracının yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşti. MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Stefan Jensen’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Yıldırım Türe de sektöre ve önümüzdeki döneme dair değerlendirmelerini paylaştığı bir sunum yaptı. İş ortaklarına uzun yıl birliktelik, verimlilik ve üretim kategorilerinde ödüllerin takdim edildiği etkinlikte son olarak eğitimci, yazar ve oyuncu Mehmet Auf sahne aldı ve ‘Türkleri İkna Etmenin Yolları’ başlıklı keyfili bir konuşma yaptı. 

 

‘Geçmişimizden bir adım önde, geleceğimizden bir adım gerideyiz’

Ekonomik dalgalanmalar, pandeminin devam eden etkileri ve iklim krizi gibi sorunların damgasını vurduğu 2021 yılını başarıyla tamamladıklarını söyleyen MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Stefan Jensen, “Dünya olarak zor ve savunmasız zamanlardan geçiyoruz. Ancak dayanıklılık ve gayret Türk halkının DNA’sında var. Bu dayanıklılık bize de ilham ve güç veriyor. Zor koşullar iş hayatının özünde var; ama aynı özde çözüm de var. Sorunun değil çözümün bir parçası olmak, zor koşulların üstesinden gelmek için kritik önem taşıyor. Bunun için ‘bir adım önde’ düşünmek gerekiyor. Hedeflerine ulaşmak isteyen ve bunun için şu anki koşulların bir adım ötesine geçerek düşünebilen, başarmaya daha çok yaklaşıyor. MAPFRE Sigorta olarak biz de çözümün bir parçası olarak ilerliyor ve bu doğrultuda kendimizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Geçmişimizden bir adım önde, geleceğimizden bir adım gerideyiz” dedi.

 

‘Türkiye Avrasya Bölgesi’nde birinci sırada’

2021 yılında da stratejik projeler hayata geçirmeye, ürün ve hizmet kalitesini artırmaya ve dijitalleşmeye yatırım yapmaya devam ettiklerini söyleyen Jensen, “Global deneyimimizden aldığımız güç, yenilikçi iş anlayışımız ve tüm MAPFRE ailesinin birbiriyle kurduğu güçlü bağ bizi 2021 yılında da başarıya taşıdı. Prim üretiminde yılı, pazar ortalamalarına yakın bir seviyede, %28 oranında büyümeyle kapadık. Sektörün ilk 10 şirketi arasındaki güçlü konumumuzu sürdürüyoruz. MAPFRE Sigorta olarak içinde yer aldığımız Avrasya Bölgesi’nde de güçlü bir konumdayız. Prim üretiminde bölgemizde 4. sıradayız, kârlılığın %70’ini biz oluşturuyoruz. Türkiye olarak MAPFRE’nin faaliyet gösterdiği tüm ülkeler arasında ilk 5’te yer alıyoruz. Bu başarı ülkemiz adına bizi gururlandırıyor. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings tarafından 2021 yılı Finansal Güçlülük Notumuz bir önceki yıl olduğu gibi yine AA+ olarak açıklandı. İçinde bulunduğumuz zorlu ve belirsiz koşulları düşündüğümüzde bu notun anlamı çok büyük” diye konuştu.

 

‘Fundación MAPFRE ile ihtiyaç duyanları desteklemeye devam edeceğiz’

MAPFRE Sigorta’nın 2022 yılı hedefleri hakkında da bilgi veren Jensen, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde verimlilik ve üretkenliğimizi artırmayı ve MAPFRE çatısı altında kültürel ve yetenek dönüşümünü stratejik hedeflerimiz olarak belirledik. Bu yıl da dengeli bir portföy yönetimi ile sürdürülebilir ve kârlı büyümeye, müşteri odaklı olmaya, stratejik branşlarda konumumuzu korumaya odaklanacağız. Sürdürülebilirlik 2013 yılından bu yana faaliyetlerimizin merkezinde yer alıyor. Bu alanda önemli hedeflerimiz var. Sosyal sorumluluk projelerimizde en büyük destekçimiz olan vakfımız Fundación MAPFRE ile hayata geçirdiğimiz projelerimiz devam edecek. İşimize tüm adanmışlığımızla, dört elle sarılarak Türkiye için değer yaratmaya devam edeceğiz. 627 çalışanımız, 14 bölge müdürlüğümüz ve 2000’i aşkın iş ortağımızla yaklaşık 1,2 milyon müşterimize hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” 

 

Yıldırım Türe: ‘Siz olmadan olmaz’

MAPFRE Sigorta’nın 2021 yılını sektör paralelinde bitirerek dengede kalma başarısını gösterdiğini söyleyen MAPFRE Sigorta Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Yıldırım Türe ise “Başarı çalışma azmi, disiplin, sürdürülebilirlik ve kendini geliştirmekle mümkün. Bir ıstakozun kabuğuna sığmayacak kadar büyüdüğünde kabuk değiştirmesi gibi MAPFRE Sigorta da değişimlere hızla adapte olarak, gelişmeye ve ilerlemeye devam ediyor. Yılsonu tahminlerine göre pazar payımızı % 3.30’dan yaklaşık %3.82’ye yükselttik. Sağlık, yangın, trafik, nakliyat, mühendislik gibi stratejik olarak konumlandırdığımız branşlarda ya sektör ortalamasında ya da ortalamanın üzerinde büyüme gösterdik. Kaskodaki pazar payımız artmaya devam ediyor. Aktif müşteri sayımızı da %23 oranında artırdık. 2022 yılında sektörümüzü maliyet ve gelir artış hızında dengesizliklerin yaşanabileceği, oto dışı rekabetin artacağı, oyuncuların artacağı dolayısıyla da dağıtım kanallarının rolünün önem kazanacağı bir gündem bekliyor. MAPFRE Sigorta olarak sektördeki güçlü konumumuzu sürdüreceğiz. Müşterilerimizin güvenini ve memnuniyetini daha üst noktalara çıkarmamız için iş ortaklarımızın desteği çok kıymetli. ‘Siz olmadan olmaz’ diyerek MAPFRE Sigorta’yı bugünlere getiren ve gelişmesi, güçlenmesi için gayret gösteren tüm iş ortaklarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.