Image

“2017 yılı sonunda sağlık sigortalarında prim üretimi önceki yıla göre %18,9 arttı”

2017 yılı sonunda sağlık sigortalarında prim üretimi önceki yıla göre %18,9 arttı, enflasyonu dikkate aldığımızda oluşan reel büyüme ise %6,3 olarak gerçekleşti.


Yani sağlık sigortalarının hayat dışı sigortalar içerisindeki payı önceki seneye göre %11,9 ‘dan %12,7’ye yükseldi.

Bu artışı en net tamamlayıcı sağlık sigortası prim üretimin geçen sene %117 artışla gözlemledik.  Bunun haricinde de sağlık maliyetlerinin 2017 yılındaki dolar kurundaki dalgalanmalar ve enflasyondaki artış sebebiyle yükselmesi, şirketlerin  ister istemez bu artışı prime yansıtmasıyla sonuçlansa da,  bu dalgalanmaya rağmen branştaki reel artış bize sağlık sigortacılığında ciddi bir potansiyel olduğunu gösteriyor ve bizi umutlandırıyor.

Sağlık sigortası, aslında beklenmedik bir kaza sonucunda veya bir rahatsızlıkta çok daha düşük bir prim karşılığında tedavi masraflarını karşılıyor ve büyük masraflardan bizi korumuş oluyor.

Bana göre ürünün en büyük avantajı sigortalıya dilediği özel sağlık kurumundan hizmet alma esnekliğini sağlaması ve kişinin kendini zor bir dönemde konforlu hissettirmesi.

Tabi vergi avantajını da unutmamak gerekiyor, çekirdek aile dahil kendi primlerinizi vergiden düşebilirsiniz.

Birçok ülkede olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de sağlık maliyetlerinin yüksek oluşu, sigorta şirketlerinin bu durumu prime yansıtmasına sebep oluyor. Bu sebeple de sağlık sigortası belirli bir sosyo ekonomik seviyenin üzerindeki bireyler tarafından tercih ediliyor ve üründe beklenen ve istenen büyüme gerçekleşemiyor. Tabi buna ek olarak ülkemizdeki sigorta bilincinin yeterince gelişmemesi, kişilerin sağlık sorunuyla karşılaştığında bu sigortayı yaptırmak istemesi ve kamunun sağlık sistemini oldukça yüksek düzeyde sübvanse etmesini de bunlara ilave edebiliriz.  

Gerek bilinçlendirmeye yönelik yapılacak tanıtım çalışmaları gerekse kamunun yapacağı düzenlemelerle tamamlayıcı sağlık sigortasına daha fazla yer açması, sağlık sigortacılığının gelişimi açısından çok önemli. Sosyal Güvenlik Sistemi ile işbirliği içinde yapılacak bu düzenleme ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortalı sayısı artacağı için  sağlık sigortacılığının gelişimi ivme kazanacaktır. Böylece   Özel hastanelerde sağlık giderinin belli bir kısmı sosyal güvenlik kurumu, geriye kalan kısmı içinse sigorta şirketlerinin karşılayacağı ürünle primlerde düşüş gerçekleşir ve bugüne kadar ulaşılamayan kitlelere de bu tarz ürünlerle ulaşılması sağlanabilir.

Unico Sigorta’nın SGK tarafından kapsam altında olan 18-65 yaş arasındaki herkesin faydalanabileceği Tamamlayıcı Sağlık Ameliyat Sigortası ürünü var.

Ürünümüz ile SGK ile anlaşması olup ayrıca Unico Sigorta ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında, sigortalıların kaza ya da hastalık sonucu gerçekleşecek ameliyatlarını   ve ameliyat nedeniyle sigortalının kullanacağı standart tek kişilik özel oda, yemek, bir adet refakatçi ve yoğun bakım hizmetlerine ilişkin fark ücretlerini karşılıyor ve ürünümüz ile günlük yaklaşık 50 kuruşa özel hastane hastane ve tıp merkezlerinde ameliyathanelerin kapısını aralıyoruz.