Image

''Doğa Sigorta olarak 10. yılımızı kutlayacağımız 2024 yılında da gelişen ve büyüyen iş birlikleri ile birlikte dengeli portföy yapımızı daha da ileri taşımak, başarılarımızı katlayarak ilerleme hedefindeyiz.''

2023 yılının genel değerlendirmesini yapmak için öncelikle 2022 yılının nasıl geçtiğine bakmak gerekiyor. Tüm sigorta sektörü için beklenmeyen ve ani gelişen kur ve maliyet artışları, işçilik ücretleri ve parça fiyat artışları nedeniyle özellikle oto branşlarında 2022 yılı oldukça zorlayıcı geçmişti. 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde de bu zorlayıcı tablonun süregeldiğini gördük. Oto dışı sigortalarda da hasar artışları söz konusu oldu. Özellikle endüstriyel tesislerde ve KOBİ’lerde meydana gelen hasarlara baktığımızda risk yönetiminin en önemli kısmının tedbirden geçtiğini gördük. 2023 Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketinde yaşanan hasarlar, sigortacılar ve reasürörler açısından bakıldığında beklenmeyen bir hasardı. Enerji birikimi nedeniyle beklenen ilk hasar Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinden gerçekleşecek bir deprem, yani olası bir Marmara depremiyken, Kahramanmaraş depremlerinin meydana gelmesi reasürör bazında yeni düşünceler de yarattı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından Doğa Sigorta olarak endüstriyel tesislerde, ticari tesislerde ve konutlarda olağanüstü bir hızla, kimseyi mağdur etmemeye büyük özen göstererek hasar ödemelerimizi tamamladık.


Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da sigortalılarımızın güvencesi olduk. Üretim hedeflerimize ulaştığımız, kaliteli ve hızlı hizmetimiz ile müşteri memnuniyeti ilkemizden ödün vermediğimiz, dağıtım kanallarımızla birlikte büyüdüğümüz, ses getiren projelerimizle fark yarattığımız bir yılı geride bırakıyoruz. Müşteri deneyimindeki istikrarlı başarımız ile 2021, 2022 ve 2023 yıllarında Şikayetvar tarafından düzenlenen A.C.E. Awards kusursuz müşteri deneyimi yaşatan markaların belirlendiği ödül töreninde A Segment Elementer Sigorta kategorisinde üst üste 3 kez Gold ödülün sahibi olduk.

2023 yılında dijital yatırımlarımızı önceliklendirdik. Teknolojiyi her zaman en üst düzeyde kullanan bir şirket olma hedefinden yola çıkarak 2023 yılının ana hedefini etkin dijital pazarlama stratejimiz ile yeni iş ortaklıkları ve verimli projeler oluşturmak olarak belirledik. 2023 yılında gurur verici bir iş birliğini hayata geçirdik. Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg ile bize gurur veren bir iş birliğine imza attık. Togg T10X kullanıcılarının akıllı cihazlarına özel olarak hazırladığımız ayrıcalıklı bir Kasko sigortası geliştirdik. Bu ürün, Doğa Sigorta olarak gelişmiş sigorta hizmet ve çözümlerimizin çağdaş bir yansıması olarak Togg T10X kullanıcılarına özel kapsamla, kaliteli hizmet güvencesi ve ayrıcalıklı teminatlarla tasarlandı ve büyük ilgi gördü. Trafik ve kasko olmak üzere toplam 7 binin üzerinde poliçe üreterek 3.500 Togg kullanıcısına ulaştık. Doğa Sigorta olarak 10. yılımızı kutlayacağımız 2024 yılında da gelişen ve büyüyen iş birlikleri ile birlikte dengeli portföy yapımızı daha da ileri taşımak, başarılarımızı katlayarak ilerleme hedefindeyiz. Son yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da oto-dışı portföy payımızı ve sektördeki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle hem hızlı hem de dengeli bir büyüme sağlayarak, teknik açıdan daha sağlam bir yapı oluşturmaya devam edeceğiz.

Dijitalleşmeyi odak noktasına alan ve iş süreçlerini teknolojik uygulamalara hızla entegre eden bir şirket olarak, sigortalılarımıza hızlı ve ihtiyaca yönelik şekilde çözümler sunmayı 2024 yılında da sürdüreceğiz. Ayrıca sigortanın yaygınlaştırılması, sigorta bilincinin tabana yayılarak artırılması için tüm kanallarımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğa Sigorta olarak, bugüne kadar geri adım atmadığımız güven ve memnuniyet merkezli çalışma prensibimiz ile sigortalılarımıza tüm kanallarımız aracığıyla hızlı ve ihtiyaca cevap veren hizmeti sunmaya devam edeceğiz.