Image

''Robotik otomasyonları tüm iş süreçlerimize entegre etmeye devam ederek, tekrarlı işlerin maliyetini azaltmaya, 7/24 hizmet sağlamaya, hata paylarının minimuma indirilmesini sağlayarak operasyonel verimliliğimizi üst seviyelere çıkarmaya devam etmekteyiz.''

Dijitalleşmeyi fırsatlar ve riskler olarak iki ana başlık altında toplayabiliriz. Dijitalleşmenin yaratacağı fırsatlar; ürün ve hizmet, müşteri deneyimi ve iletişim, operasyonel verimlilik olmak üzere üç ana başlıkta sınıflandırılabilir. Siber güvenlik, veri mahremiyeti, rekabet ve dönüşüm konularını ise riskler başlığı altında sayabiliriz.


Yapay zekâ ve makine öğrenmesi özellikle risk değerlendirmesi, hasar yönetimi ve müşteri hizmetleri konularında öne çıkmaktadır. Müşteri davranışları ve tercihlerinin analizine dayalı olarak, kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetlerin öne çıkması söz konusu olacaktır. Mobil uygulamaların yükselişiyle poliçe satın alma, hasar bildirimi, sesli asistanlar, canlı sohbet destekleri müşterilerin ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkili karşılanmasını sağlayacaktır.

Veri ihlalleri, veri güvenliği zafiyetleri, kişisel veri koruma yasalarına uyumluluk, sektöre girmesi muhtemel yıkıcı teknolojiler ise risk olarak görülmelidir.

Büyük veri kullanımı ve veri analitiğinin öne çıkması ile birlikte müşteri segmentasyonu ve risk profillerinin belirlenmesi kolaylaşacak, bu sayede daha doğru fiyatlandırma yapılacaktır. Günümüz teknolojilerinde büyük veriye ulaşım ve bu verinin yapay zekâ aracılığıyla kullanımı tüm şirketler için mümkündür. Tabii ki burada önemli olan büyük verinin kullanılması sonucunda doğru içgörüyü elde edebilmek olacaktır.

Nesnelerin interneti; bizleri önleyici sigortacılığa yönlendirebilecektir. Ev ve işyerlerindeki akıllı cihazlar ile entegrasyon sağlanması, kişisel akıllı cihazlar ve giyilebilir teknolojiler ile sağlık verilerinin kullanılması sayesinde koruyan sigortacılığın öne çıkması söz konusu olacaktır.

Sigorta sektöründe dijitalleşmenin bir diğer önemli yönü, dijital satış ve dağıtım kanallarının genişlemesi olacaktır. Sigorta şirketleri, geleneksel satış yöntemlerine ek olarak çevrimiçi platformlar, mobil uygulamalar ve dijital pazar yerleri gibi yeni kanalları kullanarak müşterilere daha kolay erişebileceklerdir. Bu dijital kanallar aracılığıyla müşteriler, poliçe satın alma, bilgi alma ve hatta hasar dosyası oluşturma gibi işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir. Bu da müşteri memnuniyetini artırırken, sigorta şirketlerinin pazarlama ve dağıtım maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olacaktır. Açık sigorta uygulaması için gerekli teknik ve mevzuat altyapısının oluşması neticesinde ise sigortacılığın her platformda yer alması sağlanacaktır.

Doğa Sigorta olarak, yaşanan teknolojik gelişmeler paralelinde ülkemizin küresel teknoloji markası Togg ile bir iş birliği yapmış bulunmaktayız. Bu kapsamda Togg T10X kullanıcılarının akıllı cihazlarına yönelik hazırladığımız ayrıcalıklı Kasko sigortası ile uçtan uca dijital bir çözüm sunmaktayız. Bu çalışmamıza, Togg kullanıcılarının tüm değerlerini dijital platform üzerinden güvence altına almak adına hız kesmeden devam etmekteyiz.

Web sitemizi; Tamamlayıcı Sağlık, Seyahat Sağlık, Konut, Dask, Trafik, Kasko ve Yabancı Sağlık ürünlerinde poliçe teklif ve satış hizmetleri konusunda kolay ve anında çözüm önerileri sunmak adına yenilemiş durumdayız. 

Robotik otomasyonları tüm iş süreçlerimize entegre etmeye devam ederek, tekrarlı işlerin maliyetini azaltmaya, 7/24 hizmet sağlamaya, hata paylarının minimuma indirilmesini sağlayarak operasyonel verimliliğimizi üst seviyelere çıkarmaya devam etmekteyiz. Bununla birlikte çalışanlarımızın daha katma değerli işlere, inovasyona yönelik düşünmelerine zaman ayırabilmesini sağlamaktayız. Ayrıca inovasyon ekipleri kurarak yeni fikirlere alan açmaya devam ediyoruz.

Sigortalılarımızın hasar anında çok daha iyi bir deneyim yaşamalarını sağlamak üzere yapay zekâ entegrasyonlarıyla hasar süreçlerimizi iyileştiriyoruz. Fotoğraflar üzerinden görüntülerin sınıflandırılması, hasar ve önem derecesinin tespiti, yedek parça tanımlama, onarım süresinin hızlandırılması başlıca olmak üzere süreçlerimizi hızlandırıyoruz ve bu uygulamaları her geçen gün çok daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak üzere geliştirmeye devam ediyoruz.