Hızlı, mobil, kağıtsız ortam acentelerin yeni iş modellerine fırsat yaratıyor
Hızlı, mobil, kağıtsız ortam acentelerin yeni iş modellerine fırsat yaratıyor

Hızlı, mobil, kağıtsız ortam acentelerin yeni iş modellerine fırsat yaratıyor

Sigorta ve emeklilik şirketlerinin acenteler için uygulamaya aldığı birçok platform acenteler için kıymetli özellikler taşıyor. Geliştirilen platformlar, sigorta acentelerinin günlük hayatını kolaylaştırmasının yanı sıra maliyetleri azaltıyor ve yeni satışlar için önemli zaman kazandırıyor.

Türkiye’deki faaliyet gösteren sektörlerin dijitalleşme yatırımlarını artırmasıyla birlikte birçok alanda hızlı ve güvenli süreçler sağlanabilir hale geldi. Günümüzde sigorta acentelerinin de operasyonel süreçlerden tasarruf etmesi ve sigortalılar ile daha aktif bir pazarlama iletişiminin kurulabilmesi için şirketler tarafından yeni uygulamalar geliştiriliyor.

Şirketler öncelikli hedeflerinin dijitalleşme yoluyla acentelerin işini kolaylaştırmak ve onlara yeni satış fırsatları sağlamak olduğunu vurguluyor. Oluşturulan platformlar ile birlikte acenteler daha kısa sürede teklif verebiliyor, hasar süreçlerini tek bir ekrandan kontrol edebiliyor, satış ve pazarlama raporlarını da aynı ekranlar üzerinden görüntülüyor. Sigorta sektörünün acenteler için geliştirdiği platformlar ve uygulamalar geçmişte sadece bağlı oldukları ofisteki sabit IP üzerinden hizmet veriyordu ancak birçok şirket bu alanda yeni çalışmalar yürüttüklerini ve artık acentelerin ofise bağlı kalmadan mobil cihazlardan bu uygulamaları kullanmaya devam edebileceklerini belirtti.

Geliştirilen platformlar, sigorta acentelerinin günlük hayatını kolaylaştırıyor ve yeni satış fırsatları için zaman yaratıyor. Yöneticiler, acenteleri operasyonel yüklerden kurtaran, bu süreçlere hız katan ve satışa yönelik daha fazla zaman yaratan uygulamalar üzerinde çalışmaya devam edeceklerine değinirken daha fazla sigortalıya ulaşmak ve onlarda daha etkili bir iletişim kurmak için bu yatırımların ciddi önem taşıdığını vurguluyor.

Sektörün deneyimli yöneticileri, sigorta acentelerinin sigortalıların ihtiyacına hızlı yanıt vermesi, operasyonel süreçlerdeki performansın artmasının yanında kağıtsız ortam ile birlikte maliyetleri azalttıklarına işaret ediyor ve bu olguların yepyeni iş modellerini ortaya çıkaracağına inanıyor.

Acentelerin kendilerini geliştirmek için ayıracakları zamana sigorta sektörü tarafından önem veriliyor ve operasyonel süreçlerde acentelerin enerjilerini başka alanlara aktarmasının sektörü bambaşka bir noktaya çekeceğine dikkat çekiliyor.