Görünmez kazaya karşı ferdi kaza sigortası
Görünmez kazaya karşı ferdi kaza sigortası

Görünmez kazaya karşı ferdi kaza sigortası

Ülkemizde her gün ortalama 20 kişinin kaza nedeniyle hayatını kaybettiğini, çok sayıda insanın ise sakat kaldığını ifade eden Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, görünmez kazalara karşı alınabilecek en iyi önlemin ferdi kaza sigortası yaptırmak olduğunu söyledi.

Taksitler, krediler ve envai çeşit ödeme derken ay sonundaki finansal hedefleri tutturmak zor olabiliyor. Gerçekleşebilecek görünmez bir kaza ise tüm dengeleri altüst edip, bireyleri zor durumlarda bırakabiliyor. Bu kazalar aynı zamanda Türkiye’de en çok cana mal olan nedenler arasında yer alıyor. 

Türkiye’de ölüm nedenleri arasında kazaların beşinci sırada yer aldığını ifade eden Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2017 yılı verilerine göre kazalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bine yaklaşıyor. Bu da günde yaklaşık 20, ayda ise ortalama 610 kişinin kaza nedeniyle hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor. Son derece yüksek bir rakam. Böylesi, can kaybıyla sonuçlanan kazalar tahmin edilebilir nitelikte olmadığı için bireylerin ailelerine etkisi hem maddi hem de manevi olarak hayli fazla oluyor” diye konuştu. Kazaların can kaybının yanı sıra sakatlıkla da sonuçlanabildiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Kazaları önceden tahmin etmek çok zor. Bu nedenle görünmez kazalar için alınabilecek tek önlem ferdi kaza sigortası yaptırmak. Kaza sonrasında sigortalının vefat etmesi veya sakat kalması durumunda devreye giren ferdi kaza sigortası sigortalının kendisine ya da yakınlarına ödeme yaparak, oluşabilecek mağduriyetleri asgari seviyeye indiriyor ve ailelerin yükünü bir nebze azaltmayı hedefliyor” diye konuştu. 

Sadece hasar anında değil, poliçe boyunca müşterilerinin yanında olma misyonuyla yola çıkan Ray Sigorta, müşterilerin karşısına bu sefer geliştirilmiş ferdi kaza ürünü Ferdi Ray sigortası ile çıkıyor. Vefat, kaza sonucu olabilecek bir sakatlık durumunda ödeme yapan Ferdi Ray sigortası aynı zamanda kaza sonucu ortaya çıkabilecek doktor ücreti, ilaç, radyografi, hastane ve diğer tedavi masraflarını poliçede belirlenen kapsamda sigortalıya ödüyor. Bunun yanında, sigortalının birlikte yaşadığı aile bireylerinin, hizmetkarlarının, varsa evcil hayvanlarının üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlar da poliçe kapsamında güvence altına alınıyor. 

Ray Sigorta, Ferdi Ray sayesinde sigortalıların sadece başına gelebilecek olumsuzluklarda değil, poliçe boyunca yanında oluyor. Ferdi Ray poliçesi ile sigortalılar hem konut hem de araçları için asistans hizmetlerinden faydalanabiliyor. Araç asistans kapsamında; kaza ve arıza durumunda aracın çekilmesi, vinç ile kurtarma, oto kapı kilit ve lastik değiştirme hizmetleri bulunuyor. Bunun yanında araçta benzinin bitmesi durumunda aracınız istediğiniz yere çekiliyor. Konut asistans kapsamında ise tesisat, elektrik ve cam işlemleri, eve ambulans veya doktor gönderilmesi gibi profesyonel ev hizmetleri, konutta yaşanan hasardan dolayı ikame edilememe durumunda konaklama masrafları ve konutta meydana gelen su basması, yangın ve patlama sonucu hasar durumunda konutun 2 günlük koruma ve gözetim altına alma masrafları Ray Sigorta tarafından karşılanıyor.