Doğa Sigorta'nın acenteleri Letonya'nın Başkenti Riga'da buluştu
Doğa Sigorta'nın acenteleri Letonya'nın Başkenti Riga'da buluştu

Doğa Sigorta'nın acenteleri Letonya'nın Başkenti Riga'da buluştu

Doğa Sigorta, acentelerini desteklemek ve onların motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek, “Trafik Dışı Branşlar Yurtdışı Kampanyası”nda başarı gösteren acenteleri için Letonya’nın başkenti Riga’ya bir tur düzenledi.

Yıl boyunca düzenlediği yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarında acenteleriyle sık sık bir araya gelen Doğa Sigorta bu seneki Kıbrıs ve  Macaristan, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’ni kapsayan Orta Avrupa seyahatleri ardından keyifli bir geziye daha ev sahipliği yaptı.

Seyahat programlarını özenle hazırlayan ve gezilerinde dünyanın en keyifli rotalarını belirleyen Doğa Sigorta’nın son durağı, etkileyici Art Nouveau binalarıyla UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan, Baltık Devletleri’nin en kozmopolitan şehri Riga oldu. 4 günlük bir program çerçevesinde gerçekleştirilen gezide acentelere; Doğa Sigorta Genel Müdürü Coşkun Gölpınar, Satış ve Bölge Müdürlüklerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adnan Mehmet Sığın, İç Anadolu Bölge Yönetimi ve Satış Grup Müdürü Vedat Özer, Hasar, Kasko, Denetim Lojistik ve Rücu Grup Müdürü Ümit Gültekin, Kurumsal İletişim Müdürü Seda Güler, Akdeniz Bölge Müdürü Acente Temsilcisi Seda Yıldız ve Karadeniz Bölge Acente Temsilcisi Ömer Faruk Kaya eşlik etti. Türkiye’nin dört bir yanından 80’in üzerinde acentenin katıldığı tur kapsamında Riga’nın görkemli tarihi yerleri ve eşsiz güzellikteki doğal alanları ziyaret edildi. 

Trafik Dışı Branşlar Yurtdışı Kampanyası’nda başarı gösteren acentelerini tebrik ettiğini belirten ve bu organizasyonlar ile acenteleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Doğa Sigorta Genel Müdürü Coşkun Gölpınar; “Acentelerimizin motivasyonunu yükseltecek bu tip organizasyonlar, karşılıklı olarak hem bizi, hem de onları besliyor. Bu anlamda, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz seyahatimizde acentelerimizin beklentilerini ve onlara faydalı olabileceğimiz noktaları daha net görmüş olduk. Doğa Sigorta yönetimi olarak acentelerimize verdiğimiz destekle birlikte beraber olacağımız organizasyonlarımız da aynı ölçüde artacak” dedi. 

EŞSİZ MİMARİSİ İLE RİGA

3 gün olarak planlanan gezinin ilk gününde acenteler Letonya’nın başkenti Riga’ya uçuşlarını tamamladıktan sonra konakladıkları otelde akşam yemeğine katıldılar. İkinci gün ise sabah kahvaltısının ardından şehir turu için hareket edildikten sonra 1201 yılında kurulan Riga Old Town denilen tarihi merkezdeki şehrin eski ve korunmuş dokusunu deneyimlemek için yapılar ziyaret edildi. St. Peter's Kilisesi, Kutsal Kara Kafalar Kardeşliği Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacob's Kilisesi, Riga Kalesi ve şehrin eşsiz mimarisine sahip yapılarıyla şirin sokakları adımlayan acenteler, tur bitiminde öğle yemeği için ünlü yerel bir restoranda mola verdi. Ekip daha sonra kalan Riga turu için kanal boyunca eşsiz Daugava Nehri, Riga Opera Binası, Özgürlük Meydanı ve Özgürlük Heykeli, Art Noveau Stili yapılarını görme şansı yakaladı. Yine hep beraber hoş bir restaurantta yenen keyifli bir akşam yemeği ile ilk gün tamamlandı.

DOĞA VE TARİH İÇ İÇE

Gezinin üçüncü günü sabah kahvaltısının ardından Sigulda Orta Çağ turu için hareket edildi. Riga'ya 51 km uzaklıktaki, Letonya'nın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda nesli tükenmekte olan hayvanların bulunduğu Gauja Milli Parkı, esrarengiz Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret edildi. Kalelerin arasında gezerken insanın kendini Ortaçağ Avrupası'nda hissettiği Sigulda; yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehri'nden oluşan muhteşem doğası ile katılımcıları büyüledi, uzun fotoğraf çekimlerine sahne oldu. Öğle yemeği turu esnasında yine lokal bir restoran tercih edildi. Doğa ile iç içe geçirilen turun ardından Riga’ya geri dönüş yolculuğu başladı. Yemekleri ve eğlencesi ile unutulmaz anlar geçirilen gecede Doğa Sigorta yöneticileri ve acenteleri işteki başarı dolu takım çalışmasını sosyal yaşama da yansıttılar.

JURMALA’DA KEYİFLİ SAATLER

Son gün keyifli sohbet eşliğindeki sabah kahvaltısının ardından Jurmala turu için heyecanlı bekleyiş ardından,  Doğa Sigorta ekibi ve acenteleri Letonya'nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Jurmala şehir turunda bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleriyle Letonya'nın sayfiye bölgesini gezme şansı yakaladı. Tertemiz çam kokulu havası, dingin atmosferi ile Jurmala’da yenen öğle yemeği herkesi mutlu etti. Bir arada unutulmaz anlar paylaşan Doğa Sigorta acenteleri hem şirket yönetimi ile hem de kendi içlerinde kaynaştılar, fikir alışverişinde bulundular ve değerlendirmeler yapıp, öneri ve taleplerini samimi bir ortamda dile getirdiler.