Quick Sigorta 'Trafikte Küçük Hata Yoktur' projesi ile öğrencilerin yanında
Quick Sigorta 'Trafikte Küçük Hata Yoktur' projesi ile öğrencilerin yanında

Quick Sigorta 'Trafikte Küçük Hata Yoktur' projesi ile öğrencilerin yanında

Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından yürütülen “Trafikte Küçük Hata Yoktur” isimli proje, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde düzenlenen lansman toplantısı ile başladı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılarak bir konuşma yaptı.

İlk etapta İstanbul’da 110 okulda uygulanacak projenin ana sponsorluğunu Shell Türkiye yapıyor. Projenin sponsorları arasında bulunan Quick Sigorta’nın Genel Müdürü Ahmet Yaşar da lansman toplantısına katıldı. Ahmet Yaşar, projenin son derece önemli olduğunu belirterek, “Trafik bilincini küçük yaşlarda yerleştirmek büyük önem taşıyor. Her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Öğrencilere yönelik bu çalışmaya katkıda bulunmak bizim için son derece önemli” dedi.

Proje çerçevesinde tüm Türkiye genelinde öğrencilere trafik bilincini yerleştirmek için etkinlikler gerçekleştirilecek. Tiyatro gösterileri, trafik vurgusunun yapıldığı oyunlar ile öğrencilerin bu alanda bilgilerinin artması amaçlanıyor. Lansman toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı projenin önemine değinip, trafik bilincinin önemine vurgu yaparak, çalışmaları yürüten ve destek veren kurumlara teşekkür etti. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ise Türkiye’nin ölümlü trafik kazalarında Avrupa’da ilk sırada yer aldığını ve kazaların yüzde 90’a yakın bir bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığını belirterek, “İnsanımızın trafik kurallarına eskiye göre daha titizlikle uyması ve ölümlü kazaların sürekli azalması elbette sevindirici bir gelişme ancak kaza sayısının hala çok yüksek olması bizleri çocukluktan itibaren bir trafik bilinci oluşturmak için çareler aramaya sevk etti. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı’mızla bir araya gelerek bir proje gerçekleştirdik” dedi.

Projenin planlanmasında etkin şekilde yer alan İstanbul Ticaret Üniversitesi, Ulaştırma Sistemleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Mustafa Ilıcalı ise Türkiye’de her gün ortalama 21 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve kalıcı bir bilinç oluşturmak için trafik eğitiminin son derece önemli olduğunu belirterek, “Çocuklarımızda kalıcı bilinç oluşturmak adına tiyatral gösterilerin ve mobil oyunun olacağı, çocuklara dokunarak, sesli ve görsel olarak trafik kurallarını öğreteceğimiz ve anne-babalarını sürekli uyaracakları bu projemiz Türkiye projesidir” dedi.

Projeye destek veren Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise projenin son derece önemli olduğunu belirterek, “Trafik bilincini küçük yaşlarda yerleştirmek büyük önem taşıyor. Her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Öğrencilere yönelik bu çalışmaya katkıda bulunmak bizim için son derece önemli. Projeye kendi bünyemizde yapacağımız çalışmalarla ayrı bir destekte sunacağız” dedi.