''Pandemide sağlığımızı evimiz, evimizi ise sigorta koruyor''
''Pandemide sağlığımızı evimiz, evimizi ise sigorta koruyor''

''Pandemide sağlığımızı evimiz, evimizi ise sigorta koruyor''

Pandemiyle beraber girilen kış döneminde kapalı ve kalabalık alanlardan uzak durmak için en iyi alternatifin mümkün olduğunca evlerimizde durmak olduğunu belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, ''Pandemide sağlığımızı evimiz, evimizi ise sigorta poliçemiz koruyor'' diye konuştu.

Sonbaharın sona ermesiyle beraber tüm dünya pandemiyle ilk kış deneyimini yaşamaya hazırlanıyor. Vaka sayıları çoğu ülkede artış gösterirken, Avrupa başta olmak üzere pek çok bölgede önlemlerin sıkılaştığı görülüyor. Kış aylarıyla beraber maruz kaldığımız kapalı ve kalabalık alanlarda ise risk faktörü açık alanlara göre çok daha yüksek. Durum böyle olunca, evlerimiz hem kendimizin hem de ailemizin sağlığı için en güvenli alanlar konumuna geliyor. Evlerdeki güven ve huzurun anahtarı ise konut sigortası.

Özellikle kış aylarında olağan risklerin yanı sıra pandemi riskine karşı da dikkatli olmak gerektiğini belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, evlerin kış aylarında en korunaklı alan olduğunu söyledi. “Kış aylarına girerken en başta hijyen açısından yapılması gereken bazı bakımlar bulunuyor. Uzun zaman geçireceğimiz ve bu nedenle hayatımızda her zaman olduğundan daha fazla yer kaplayacak olan evlerimizi adeta bir saray haline getirmek bizim elimizde” şeklinde konuşan Erdoğan, “Evim Saray ürünümüzle sunduğumuz teminatların yanında verdiğimiz asistans hizmetleri yuva olarak gördüğümüz konutlarımızı tam anlamıyla kışa hazırlıyor. Bu yıl sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamak hepimizin önceliği, Ray Sigorta olarak da vatandaşlarımıza kendilerini güvende hissetmeleri konusunda yardımcı olmayı toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Ray Sigorta Evim Saray ürünü, sadece evleri ve evlerde bulunan eşyaları yangın, su baskını, fırtına, dolu ve hırsızlık gibi çok sayıda riske karşı güvence altına almakla kalmıyor, kış öncesi kombi bakımı ve solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilecek olan toz ve zararlı partiküllerin temizlenmesi için halı temizliği hizmetlerini de poliçe kapsamında sunuyor. Böylelikle Evim Saray poliçesi sahipleri mikroplardan uzak bir ortamda kış dönemine girme imkânına kavuşuyor. 

DEPREME KARŞI SİGORTA ŞART

Konut sigortasının bir evde meydana gelebilecek neredeyse tüm hasarları teminat kapsamına aldığını dile getiren Koray Erdoğan, “Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de meydana gelen ve yol açtığı yıkımla içimizi parçalayan depremde gördüğümüz üzere, deprem bölgesinde yer alan ülkemizde özel konut sigortasının yaptırılması hayati önem taşıyor. Zorunlu deprem sigortasının rolü her ne kadar büyük olsa da hasarların tamamının tazmin edilebilmesi için zorunlu sigortanın konut sigortasıyla desteklenmesi şart.” diyerek ülkemizin deprem kuşağında bulunduğunu ve bu gerçeğin sigorta ihtiyaçlarını daha da elzem hale getirdiğini de vurguladı. Türkiye’deki zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası verilerine dikkat çeken Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Ülkemizde 17,7 milyon konut bulunurken, zorunlu deprem poliçesine sahip olanların sayısı 9,9 milyon seviyesinde kalıyor. Bu da %56,3’lük bir orana tekabül ediyor. Özel konut sigortasına baktığımızda ise bu oranın %20’lerde kaldığını görüyoruz. DASK poliçesi, deprem ya da deprem sonucunda meydana gelen zararlar nedeniyle binanızda oluşacak hasarları teminat altına alıyor. Bu teminat limiti de 2020 yılı itibarıyla bütün yapı tiplerinde azami olarak 240 bin lira. Evinizde bu tutarın üzerinde oluşacak zararlar için konut poliçesi satın almalısınız. Evinizdeki eşyalar, mali sorumluluklar, deprem ve depreme bağlı olaylar dışında konutunuzda oluşacak hasarların tamamı da DASK poliçesinin verdiği teminatların dışında kalıyor. Bu varlıklar üzerindeki riskleri korumaya almak isteyenlerin mutlaka konut sigortası yaptırması gerekiyor. Buradan da görüyoruz ki; ülkemizin hem ekonomik hem de toplumsal olarak depreme karşı daha dayanıklı hale gelmesinin en önemli basamaklarından birisi konut sigortasında ve zorunlu deprem sigortasında sigortalılık oranının artırılması.” açıklamalarında bulundu.

KONUT ADAPTASYON TEMİNATI 

Yılda bir defa olmak üzere kombi, klima bakımını ve 6 metrekareye kadar halı yıkama hizmetini ücretsiz olarak veren Ray Sigorta Evim Saray sigortasında, zor durumlarda büyük bir kolaylık sağlayacak konut adaptasyon teminatı da bulunuyor. Bu teminat kapsamında sigortalı veya kendisi ile birlikte poliçe kapsamındaki konutta ikamet eden aile bireylerinin, poliçe süresi içerisinde tekerlekli sandalye ile dolaşmasını gerektirecek herhangi bir kaza geçirmesi sonucunda konutta yapılması gereken adaptasyon masrafları, olay başı ve yıllık toplam 5 bin lira limit ile karşılanıyor.

REKLAM VE PAZARLAMA DALINDA ÖDÜL

Piyasadan farklılaşan ve ihtiyaca yönelik teminatlarla güçlendirdiği ürünleri müşteriye tanıtma ve pazarlama konusunda da tecrübesini gösteren Ray Sigorta’nın başarısı ödülleri toplamaya devam ediyor. Bu ödüllerden biri de şirket tarafından radyo platformunda gerçekleştirilen konut ve kasko sigortası kampanyasından geldi. Geçtiğimiz günlerde online olarak düzenlenen Felis Ödülleri Töreni’nde Ray Sigorta, konut ve kasko radyo reklamlarıyla fark yarattı. Seslendirmesini; efektlerinden ses imzasına, müziğinden melodisine kadar sevilen bir ünlünün gerçekleştirdiği reklam kampanyası, Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü’nden Dış Ses - Felis Başarı Ödülü’ne layık görüldü.