Sigorta şirketleri müşterilerine uygun fiyatlı ürün sunabilmek için dijital dağıtım modeline geçmeli
Sigorta  şirketleri müşterilerine uygun fiyatlı ürün sunabilmek için dijital dağıtım modeline geçmeli

Sigorta şirketleri müşterilerine uygun fiyatlı ürün sunabilmek için dijital dağıtım modeline geçmeli

Koalay.com Türkiye CEO'su Bradley Du Chenne, yeni yılda trafik sigortalarının Türkiye'deki fiyat seyri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 Tüketicilerin, sigorta fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle ciddi bir finansal stres altında olduklarını söyleyen Chenne; "Sigorta fiyatlarının düşmesi gerekiyor.  Ancak mevcut dağıtım modeliyle sigorta şirketlerinin hem fiyatları düşürüp, hem de kar edebilmeleri mümkün değil. Eğer geleneksel dağıtım modelinden dijital dağıtım modeline geçerlerse, ödedikleri komisyon oranlarını düşürebilir ve müşterilerine indirimli fiyatlarla ürün sunabilirler." dedi.

Trafik sigortalarındaki primlerin düşürülmesi konusunda, sigorta şirketlerine önemli görevler düştüğünü hatırlatan Chenne; "Mevcut süreçlerindeki verimsizlikleri gidermek sigorta şirketlerinin elinde.  Bu fırsat dijital dağıtım modelinde gizli. Süreçleri ne kadar etkin hale gelirse, ürün fiyatlarını düşürme kabiliyetleri sayesinde yalnızca sektörde daha  rekabetçi konuma gelmekle kalmayıp, genel olarak sektörün büyümesine de yardımcı olacaklardır." açıklamasını yaptı.

Dijital satış kanallarının ve teknolojik gelişmelerin sigorta sektörüne yaptığı katkılar hakkında bilgi veren Chenne, dijital platformlar sayesinde müşterilerin daha önce olmadığı kadar çeşitli platformlardan alışveriş yapabildiklerini ve acentelerin fiyatlarına güvenmekle kalmayıp, hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde sigorta alma imkanı bulduklarını belirtti.  Dijital platformların aynı zamanda eş zamanlı satış imkanı sağlayarak, yaşanabilecek kapasite problemlerinin önüne geçtiğini hatırlatan Chenne;  "Koalay.com olarak biz de çok heyecan verici markalarla ortaklık kurma görüşmeleri yapıyoruz. Bu görüşmelerin bazıları önemli bir noktaya kadar  ilerledi ve yakın bir gelecekte anlaşmalarımız imzalandıktan sonra bu ortaklıkları duyurabileceğimizi umuyoruz." şeklinde konuştu.

Koalay.com'un sigorta satın almak isteyen müşterilere sağladığı avantajlardan bahseden Chenne, platform sayesinde müşterilerin Türkiye'nin farklı sigorta şirketlerini tek bir platform üzerinden karşılaştırarak en iyi fiyat seçeneğini alabildiklerini söyleyerek şunları kaydetti: " Koalay.com hızlı ve kolay fiyat karşılaştırması yapma imkanı sağlıyor ve müşterinin kolayca fiyat almasını sağlıyor.  Ayrıca, şuanda Türkiye’deki tüm diğer platformlardan farklı olarak satın alma sürecini gerçekleştirerek poliçelerini e-mail ile gerçek zamanlı olarak alabiliyorlar. Tüm bu kıyaslama ve satın alma işlemleri 5 dakikadan kısa bir sürede gerçekleştirilebiliyor."