Türk Nippon Sigorta %36 oranında büyüdü
Türk Nippon Sigorta %36 oranında büyüdü

Türk Nippon Sigorta %36 oranında büyüdü

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, sigorta sektörünün 2018 yılının Kasım sonu itibariyle, bir önceki yıl aynı döneme kıyasla hayat dışında %20’lik bir büyüme kaydettiğini belirterek, Türk Nippon Sigorta olarak 2018 yılının Kasım ayı sonunda, 2017 yılının aynı dönemine kıyasla %36 oranında bir büyüme gösterdiklerini belirtti.

2018 yılının ilk 11 ayı sonunda sigorta sektöründe yazılan brüt primler ele alındığında, 14.183 milyar TL ile en çok prim üretilen branş olan kara araçları sorumluluk, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %22,5 oranında bir büyüme göstermiştir. Kara araçları sorumluluk branşından sonra en çok üretim yapılan branş olan kara araçları branşındaki toplam prim üretimi 6.789 milyar TL olup, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %11 oranında bir büyüme kaydetmiştir. Kasko ve trafik sigortaları dışında, sektörü değerlendirdiğimizde; hayat dışı toplam sigorta prim üretim hacminin %13’nü oluşturmakta olan hastalık / sağlık branşı %24 oranında büyüme kaydetmiştir. Hayat dışı toplam sigorta prim üretiminde %14 oranında bir paya sahip olan yangın ve doğal afetler branşında ise %21’lik bir büyüme görülmektedir.

Türk Nippon Sigorta’nın, 2018 yılında özellikle bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Pamukçu, 2019 yılında da aynı alanlarda aktif bir oyuncu olacaklarını ve bu branşlardaki ürünlerin satışına ağırlık vereceklerini vurguladı. Pamukçu, ayrıca 2019 yılında çapraz satış imkanlarını daha da arttırarak, sigortalı beklentilerine çözüm getirmeyi ve aynı zamanda da üretimde branş dengesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Pamukçu sözlerine şöyle devam etti; ‘’Özellikle 2018 yılı itibarıyla, tüm sigortalıların kullanımına sunulan Türk Nippon Sigorta mobil uygulamamız ile mobil tarafta sigortalılarımıza kolaylıklar sağlayarak sigorta işlemlerini daha hızlı ve efektif olarak gerçekleştirebilecekleri bir platform hazırladık. Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda web sitemizi yenileyerek, Türk Nippon Sigorta’ya web üzerinden erişim sağlayan herkesin ürünlerimiz, uygulamalarımız ve Şirketimiz hakkında tüm güncel bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekleri bir web sitesi haline getirdik. Ayrıca hali hazırda web sitemiz üzerinde farklı projelerimiz ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.’’

2018 yılının, Türk Nippon Sigorta için teknolojik uygulamalar yılı olduğunu söyleyebilirim. Teknolojik gelişmeler yaşamımızın her alanını etkilemekte ve bu gelişmelere ilgi hızla artmaktadır. İnternet kullanımı ve kullanıcısı olarak dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmamız sebebiyle, bu gelişmelerin sigorta sektörünü de etkileyen birçok yönü olduğunu açıkça görmekteyiz. Sigorta sektörü müşteriye hızlı ulaşma, poliçe düzenleme, hasar bildirimi, tazminat ödemesi gibi daha birçok konuda teknolojiyi yakından takip etmektedir. Sektörün 2018 yılı içerisindeki gündem konularının en önemlisi olan “dijital sigortacılık” kavramı ile içerisinde bulunduğumuz aşamalar farklı bir boyuta taşınmıştır.

Tüm bu gelişmeler, Şirketimizin 2018 yılı içerisindeki teknolojik projelerine yön vermiştir.

Gerçekleştirdikleri tüm teknolojik projelerle, aynı zamanda acentelerinin de hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Pamukçu, düzenledikleri kampanyalarla her zaman acentelerinin motivasyonunu artırmayı ve onlara ek kazanımlar sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

“Acentelerimize özel olarak hazırladığımız kampanyalarımızda hedef, şirketimize olan bağlılık duygusunu pekiştirmek dışında, çapraz satış imkanları yaratmak, sigortalı beklentilerine çözüm sağlamak, aynı zamanda da üretimde branş dengesini sağlamaktır” diyen Pamukçu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kampanyalarımızla değişik ürünlerle sahanın nabzını da tutuyor, verilen reflekse göre bir sonraki kampanyada izleyeceğimiz yolu daha da netleştiriyoruz. Kampanyanın üretim anlamında pozitif katkısının yanında, ürün çeşitliliğimizle hem sigortalı hem de acentelerimiz arasında farklılığımızı ortaya koyuyoruz.” dedi.