Fibaemeklilik acenteleri hayatta %102 büyüdü
Fibaemeklilik acenteleri hayatta %102 büyüdü

Fibaemeklilik acenteleri hayatta %102 büyüdü

Fibaemeklilik, 2018 yılı Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası kampanyasını kazanan acenteleri ile Kıbrıs’ta bir araya geldi. Kampanya sonucunda, ilk iki sırayı İzmir ve Adana acenteleri paylaşırken üçüncü acente İstanbul’dan çıktı. 20 yıla kadar yenileme garantisi olan, vefat ve tehlikeli hastalıklar teminatı sunan Dövize Endeksli Uzun Süreli Hayat Sigortası ve Mutlak Eğitim Plus Hayat Sigortası Fibaemeklilik’in 2018 yılı boyunca acente dağıtım kanalında en çok tercih edilen ürünleri oldu.

Fibaemeklilik, Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında 2018 yılının en başarılı acenteleriyle bir araya geldi. Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Nehir Aksın Bahar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, geçtiğimiz yıl hayat ve Ferdi Kaza Sigortası kampanyasında kriterleri başarıyla tamamlayarak dereceye giren ilk 30 Fibaemeklilik acentesi katıldı. 

Toplantıda yapılan değerlendirmeye göre, Fibaemeklilik acenteleri, 9 milyon TL’lik hayat Sigortası prim üretimi ile 2018 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 102 büyüdü.

Fibaemeklilik acenteleri arasında, 2018 yılı değerlendirme kriterlerine göre ilk iki sırayı İzmir ve Adana acenteleri paylaşırken üçüncü acente İstanbul’dan çıktı.

Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl boyunca müşteriler tarafından en çok tercih edilen ürünlerin, 20 yıla kadar yenileme garantisi olan, vefat ve tehlikeli hastalıklar teminatı sunan Dövize Endeksli Uzun Süreli hayat Sigortası  ve  Mutlak Eğitim Plus hayat Sigortası olduğunu ifade etti.

Öztürkoğlu: Başarı paylaşıldıkça büyür

Genel Müdür Erol Öztürkoğlu, konuşmasında Fibaemeklilik’in müşteri memnuniyeti odağının yanında acente memnuniyeti için de özel bir program izlediğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Fibaemeklilik olarak üç temel ilkemizle büyüyoruz: İnsana değer, müşterimize güven, acentemizin mutluluğuna öncelik vermek temek ilkelerimiz. Bu ilkelerin acentemizde karşılık bulduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2017 yılında 326 olan acente sayımız bugün 675’i buldu. Acentelerimizin memnuniyeti için entegrasyon süreçlerine özel önem veriyor, bu doğrultuda onların ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak daima büyük bir hız ve esneklikle adım atmaya özen gösteriyoruz. CRM altyapımız, hayata geçirdiğimiz “Acente Portal” sektörümüzde öncülük ettiğimiz dijital dönüşümün birer parçası. Müşterimizin hayatını kolaylaştıracak dijital adımları atarken acentemizin hayatını kolaylaştırmak için de aynı şekilde çaba sarf ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, sigorta sektöründe başarı, çift yönlü bir etkileşimin sonucu elde edilir ve paylaşıldıkça büyür. Fibaemeklilik için her bir acentesinin başarısı, işte bu yüzden çok değerlidir.”

Nehir Aksın Bahar: Acentelerimizin hayat prim üretimi payını %10’a çıkarmak istiyoruz

Toplantıda yaptığı konuşmada, 2018 yılı içerisinde acente kanalının sergilediği başarıya dikkat çeken Fibaemeklilik Genel Müdür Yardımcısı Nehir Aksın Bahar, sözlerine şöyle devam etti:

“Hedeflerimiz arasında öncelikle hayat prim üretiminde acentelerimizin payını toplam dağıtım kanallarımız arasında daha da yukarı çekmek yer alıyor. Dağıtım kanallarımız arasında müşterilerimizle yüz yüze, doğrudan ve sıcak bir ilişki kuran acentelerimizin bu alanda şirket içindeki paylarını artırmayı arzuluyoruz. 2019 yılında acente kanalında hayat prim üretiminin 15 milyon TL’ye çıkmasını, böylelikle şirketimizin toplam hayat prim üretiminde acentelerimizin yüzde 5’lik payını yüzde 10’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında, acentelerimizin daha fazla müşteriye erişmesini kolaylaştırmak üzere yeni ürünler tasarlıyoruz. Bireysel Emeklilik tarafında ise mevcut fonlarımızı koruma ve fonda büyüme hedeflerimizin, acentelerimizin tecrübe ve bilgi birikimleriyle destekleneceğinden kuşku duymuyoruz.”

Kıbrıs’ta gerçekleştirlen toplantıda, Fibaemeklilik acenteleri de görüşlerini yetkililerle doğrudan paylaşma fırsatı buldu. Fibaemeklilik’in yenilenen web sitesi ve internet şubesine dair beğenilerini ifade eden acentelerin şirket süreçlerinin iyileşmesi ile ilgili geri dönüşleri ve yeni ürün önerileri de toplantının ek kazanımları oldu.