Koalay.com ve Hesapkurdu.com güçlerini birleştirdi
Koalay.com ve Hesapkurdu.com güçlerini birleştirdi

Koalay.com ve Hesapkurdu.com güçlerini birleştirdi

Türkiye’nin önde gelen online kıyaslama platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com 19 Şubat 2019 itibariyle aynı çatı altında birleşti.

Kredi ve sigorta alanlarında çalışan bu iki kıyaslama ve satın alma platformunun birleşmesi 40 banka ve sigorta şirketini aynı altyapıda buluşturdu. Birleşme ile ilgili açıklama yapan yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bradley Du Chenne: “Koalay.com, yıllardır farklı alanlarda çalışan ve oturmuş dağıtım ağlarına sahip farklı şirketlere kendi platformunu kullandırarak başarılı iş ortaklıkları yürüttü.Koalay.com ve Hesapkurdu.com olarak bu temelde bir ortaklık kurma arayışı ile yola çıktık, ancak daha yakın çalışmanın iki şirket için de çok daha avantajlı olacağının kısa sürede farkına vararak birleşmeyi seçtikYüksek sayıda ziyaretçi çekme konusunda oldukça başarılı bir platform olan Hesapkurdu.com’un sigorta satışlarını Koalay.com altyapısıyla güçlendirecek olmasının ortaya çıkaracağıfırsatlar konusunda oldukça heyecanlıyız.Hesapkurdu.com, Koalay.com’un faaliyet gösterdiği yıllar içerisinde kurduğu güçlü üçüncü parti dağıtım ağından faydalanarak kapasitesini genişletebilecek. Hem Hesapkurdu.com hem Koalay.com ekiplerinin kolektif katkılarıyla çok güzel işler çıkaracaklarına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı ve yeni şirketin CEO’su Ömer Paksoy ise bu birleşmenin Türkiye’nin lider finansal karşılaştırma platformlarını bir araya getirdiğini belirterek Türk tüketicisi için önemini şu şekilde anlattı: “Müşterilerimizin en uygun kredi ve sigorta ürünlerine en hızlı şekilde ulaşmasını hedefliyoruz. Bunu sağlamak için Hesapkurdu.com’un kredi altyapısı ile Koalay.com’un sigorta altyapısı ve tecrübesini bir araya getirdik. Müşterilerimize sunduğumuz değeri artırabilmek için önümüzdeki dönemde tüm banka ve sigorta şirketlerini kapsayacak daha derin entegrasyon çalışmaları planlıyoruz. Koalay.com ile birleşmemiz bize güç katarak hedeflerimize ulaşmamızı hızlandıracak.”

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan da bu birleşme sayesinde Türkiye pazarına getirdikleri finansmanı Türk tüketicisinin finansal okuryazarlık seviyesini artıracak uygulamalar geliştirmek için kullanacaklarını vurgulayarak şunları ekledi: “Tüketicinin doğru finansal kararlar vermesi ve istediği ürünlere en uygun fiyatlarla ulaşması için şeffaflığın önemine inanıyoruz. Sunduğumuz altyapı ve oluşturduğumuz güven sayesinde her ay yüzbinlerce kullanıcının kredi başvurusuna aracılık ediyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitici içeriklerimizi ve hesaplama araçlarımızı sigorta ürünlerini de kapsayacak şekilde genişleteceğiz.”