Atilla Benli: ‘’TSB adaylığımla ilgili olumlu geri dönüşler alıyorum’’
Atilla Benli: ‘’TSB adaylığımla ilgili olumlu geri dönüşler alıyorum’’

Atilla Benli: ‘’TSB adaylığımla ilgili olumlu geri dönüşler alıyorum’’

Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda sektör basını ile önemli konular üzerine eğilen Benli, sektörün gelişimi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile bir araya gelerek, sektör basınının sorularını yanıtladı. Sigortacılık sektörünün gelişimi, sektörde atılması gereken adımlar, TSB Başkan adaylığı gibi pek çok konu üzerine görüşlerini belirten Benli, "Sektör hedeflerinin gerisinde, her kanalda yapacak çok iş var” dedi. Benli, toplantıda ayrıca TSB Başkan’ı olması durumunda yapmak istediklerini ve hedeflerini de paylaştı.

Benli, “Genel müdür ziyaretlerinden iyi izlenimlerle dönüyorum. Adaylığımla ilgili geri dönüşler pozitif. Birliğin doğru konumda ve öncelikle hak ettiği noktada olması lazım. Fakat şunu belirtmem gerekiyor. TSB, 10-15 sene öncesiyle aynı kurum değil. OSEM, SBM, TSEV, SEGEM, Sigorta Tahkim Komisyonu, Güvence Hesabı gibi birçok güzel kurumu hayata geçirdi. Yapanların emeklerine sağlık. Bu başarılı çalışmaları tüm paydaşlarımızın kullanımına açmak lazım” diye konuştu.

TSB Başkanlığına aday biri olarak baktığında sektörde her konunun eşit önemde olduğunun altını çizen Benli, “İşin getirdiği gelişmelere göre önceliklendirme yapılır. Masada bazı konular olduğunu biliyorum. Örneğin genel şartlar bekliyor, öncelikle onun çıkması lazım. Birlikte komitelerin ötesine geçip tüm şirketlerin ortak karara varması lazım. Bakıldığında hep birlikte bir ortak paydada buluşulabilir diye düşünüyorum.” dedi.

Deprem farkındalığında artış hedefliyoruz

Benli, ülkedeki deprem gerçeğinden ve DASK verilerinden de bahsetti. Vatandaşları uyaran ve deprem olmadan önce de konutları için deprem sigortası yaptırmaları gerektiğini belirten Benli, Türkiye gibi bir ülke için deprem sigortasında penetrasyon oranının yüzde 100 olması gerektiğini vurguladı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun da (DASK) çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Benli, “DASK, İstanbul ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde olacak depremin ekonomiye vereceği zararı ciddi bir şekilde önleyecek yapı. Çok büyük bir teminat birikmiş durumda. Bundan sonra daha da ilerletmek, penetrasyon oranını artırmak lâzım” şeklinde konuştu.