Psikolog ve diyetisyenlere online doktor uygulamalarında talep arttı
Psikolog ve diyetisyenlere  online doktor uygulamalarında talep arttı

Psikolog ve diyetisyenlere online doktor uygulamalarında talep arttı

Dijital dönüşüm, hayatımızın her alanında kendini fazlasıyla hissettiriyor. Özellikle Koronavirüs salgınıyla beraber sağlık alanında ihtiyaçlarımız ve taleplerimiz her geçen gün hızla artıyor. Pandeminin başlamasıyla birlikte yetkililer tarafından acil durumlar dışında hastanelere gidilmemesi gerektiği önerilirken, bu süreçte yaşanabilecek olası sağlık problemleri için uzaktan yardım alma ihtiyacı doğdu. Bu sebeple sağlık alanında gerçekleşen birçok dijital yenilikler hayatımıza girdi. Bunlardan en önemlisi ise büyük ilgi gören yeni tanıştığımız online doktor uygulamaları oldu. Normalleşme döneminde de kullanıcılar tarafından bu uygulamaların yoğun bir şekilde tercih edildiği gözlendi.

Online doktor uygulamalarıyla hastaneye gitmeye çekinen ve sağlık problemi yaşayan kişiler, bulundukları yerden seçtikleri branşlarda uzman doktorlarla görüntülü  konuşabiliyor veya mesaj ile iletişime geçebiliyorlar.

Yeni normale geçişle birlikte daha dikkatli olmamız gereken bu zorlu süreçte uzman psikologlara ve diyetisyenlere daha fazla ihtiyacımız olduğu belirlendi. Türkiye'nin en gelişmiş dijital asistans altyapı servislerine sahip Tur Assist'in verilerine göre, normalleşme döneminde sağlık problemi yaşayan kişilerin %41'i online diyetisyenlere %44'ü ise online psikologlara başvurdu. Dijital platformdan psikolog ve diyetisyen randevusu alan kişilerin %85'den fazlası ikinci randevuyu talep ediyor. Bu verilerden de anladığımız üzere pandemiyle birlikte hayatımıza giren online doktor uygulamaları normalleşme döneminde de kişiler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Diyetisyenlerden kişiye özel diyet listesi

Günlük hayata dönüşün başlamasıyla beraber daha temkinli ve tedbirli hareket ettiğimiz bu günlerde, tedirginliklerimizle beraber yeme içme bozukluğumuz da ortaya çıkıyor. Bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmak isteyen kişiler ise dijital platformlardaki online diyetisyenlere başvuruyor. Online hizmet veren diyetisyenler ise video ile görüşmeler sonucunda kişiye özel diyet listesi hazırlayarak üyelerin mail adreslerine iletiyor.

Psikolog görüşmelerinde birden fazla seans

Herkesi derinden etkileyen Koronavirüs salgınıyla, fiziki olduğu kadar psikolojik olarak da mücadele edilmesi gerekiyor. Korku, kaygı, depresyon, aile içi sorunlar, panik atak veya çiftler arası iletişim bozuklukları da bu süreçte sık sık görülebiliyor. Yaşanan olumsuz duyguları atlatmak için online uzman psikologlara başvuruluyor. Tur Assist'in verilerine göre, online psikolog görüşmelerinde birden fazla seans gerçekleşiyor.