Ray Sigorta dört dörtlük başarısıyla bir yılı geride bıraktı
Ray Sigorta dört dörtlük başarısıyla bir yılı geride bıraktı

Ray Sigorta dört dörtlük başarısıyla bir yılı geride bıraktı

Çalışan ve müşteri memnuniyetini artıran ve bunun yanında son 4 yıllık prim üretiminde rekor bir büyümeye imza atan Ray Sigorta, en güçlü satış kanalı olan acente ağını daha da genişleterek 2020 yılında tam 4 kritik alanda çok büyük başarılara imza attı.

Hayattaki gelişmeler toplumu ve iş yapış süreçlerini derinden etkilerken, değişime ve yeniliklere uyum sağlama refleksleri yüksek olan kurumlar zor dönemlerde de başarıyı yakalıyor. Ray Sigorta’nın 2020 sonunda elde ettiği sonuçlar da bunun bir göstergesi. Bu dönemde acente ağına 263 yeni acente ekleyerek, pandemi döneminde de paydaşları için iş hayatının devam etmesini sağlayan Ray Sigorta, üretimini de %37’lik rekor bir büyümeyle 1.699.439.187 liraya taşıdı. Üretimdeki büyümeyi mükemmel portföy yapısını koruyarak başaran Ray Sigorta’nın, 2020 yılı sonunda, toplam üretim içerisindeki oto dışı payı %56 olarak gerçekleşirken, trafik branşının toplam portföy içerisindeki payı ise %26’ya geriledi. Şirket aynı zamanda büyümeyle beraber yakalaması uzmanlık ve deneyim isteyen müşteri ve çalışan memnuniyeti skorlarını da önemli oranda artırarak 4 kritik alanda 4 başarıya imza atmış oldu. 

Şirket aynı zamanda büyümeyle beraber yakalaması uzmanlık ve deneyim isteyen müşteri ve çalışan memnuniyeti skorlarını da önemli oranda artırarak 4 kritik alanda 4 başarıya imza atmış oldu.

Acente sayısı %11 arttı

Uygulamaya koydukları doğru strateji ve değer odaklı çalışmanın sonuçlarını aldıklarını ifade eden Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Şirket olarak verdiğimiz doğru kararların pozitif yansımalarını gördüğümüz bir yılı geride bırakıyoruz. Çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza yaptığımız yatırımlar ve karşılıklı güvene bağlı kurulan ilişkilerin her zaman müşteri tarafında da karşılığı olduğunu görüyoruz. Beraber inşa ettiğimiz sağlam bağlar performansımızı da daha ileriye taşıyarak başarıyı getiriyor” dedi. Dağıtım kanalı tarafında büyük bir atılım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, “Son bir yıl içinde 263 acentelik başvurusunu kabul ederek acente sayımızı 1442’ye çıkardık. Böyle zorlu bir dönemde acentelerimizin şirketimize gösterdiği ilgi ve bağlılık giderek büyüyen bir aile olmamızı sağladı” ifadelerini kullandı.

2020 büyüme rakamları 2021’in habercisi

2020 yılını %37’lik bir büyümeyle tamamladıklarını da sözlerine ekleyen Erdoğan, “Üretim açısından bakıldığında 1.699.439.187 liralık üretim ile ilk 20’de en hızlı büyüyen şirketler arasında yer alıyoruz. Bu üretimi destekleyen en güçlü faktör yeni acente yapımız ve çalışanlarımızın mutluluğu” diye konuştu. Üretimlerinin %54’lük kısmının acenteler tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, 2020 yılında yeni açılan acenteler ile dağıtım yetkinliklerini pekiştirdiklerini ve açılışı yapılan acentelerin toplam büyüme rakamlarına çok önemli katkı sağladığı bilgisini verdi. Erdoğan 2020’deki büyümenin 2021’deki büyümenin bir habercisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Mutlu çalışan bir ekip, aynı zamanda mutlu müşteri demek

İş planlarının merkezine müşteriyi ve çalışanı koyan Ray Sigorta, bu alanda uluslararası ve yerel organizasyonlardan aldığı sertifikasyonlar ile 2020 yılına damga vurmuştu. Uluslararası Great Place To Work Recognition Programı’nı tamamlamasının ardından Great Place To Work tarafından “250-500 Çalışan Sayısı Kategorisi”nde verilen “En İyi İşveren” listesinde yer alan Ray Sigorta, Türkiye’nin ilk ve en büyük müşteri memnuniyeti platformu Şikayetvar.com’un müşteri deneyim endeksini ölçümleyen ülke genelindeki araştırmasına göre, hayat dışı sigortacılık kategorisinde ilk 3 sırada yer alarak Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülü’nü aldı. Çalışan ve müşteri memnuniyetindeki artırmanın büyümeyi sağlayan en önemli faktörlerden ikisi olduğunu söyleyen Erdoğan, “‘Hadi bu yıl rekor büyüyelim’ diyerek bunu başaramazsınız. Çalışanlarınızı bu hedeflere inandırdığınızda ve onlara çalışmaktan mutlu oldukları bir ortam yarattığınızda, iş ortaklarınızı bu vizyonun bir parçası haline getirdiğinizde, müşterilerinize en iyi deneyimi sunduğunuzda rekor büyüme zaten kaçınılmaz olarak gelir. Mutlu çalışan ve mutlu müşteri istikrarlı büyüme demektir” ifadelerini kullandı.