IPA’nın hedefi büyümekten ziyade iyi şirket olmak olacak
IPA’nın hedefi büyümekten ziyade iyi şirket olmak olacak

IPA’nın hedefi büyümekten ziyade iyi şirket olmak olacak

Inter Partner Assistance Genel Müdürü Mehmet Atay, şirketin 2020 yılı değerlendirmesini yaptığı ve yeni dönemdeki hedef stratejilerini paylaştığı önemli bir demeç verdi. Geçtiğimiz yılın herkes gibi kendileri için de zorlu bir süreç olduğunu söyleyen Mehmet Atay, zorluklara karşın önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizdi.

Pandemi döneminde yaşanan sektörel değişiklikler sebebiyle alışılagelmişin dışında bir hızla değişmek zorunda kaldıklarını ve bu değişimleri iç ve dış alanlardaki değişimler olarak ikiye ayırdıklarını söyleyen Atay, “Bildiğiniz üzere hizmetimizin önemli bir kısmı aldığımız çağrılarla başlıyor. Önceden bu çağrıları alan arkadaşlarımız ofiste mesai yaparken gerek altyapı desteği gerek bir sorun halinde hızlı müdahale imkanımız vardı. Şimdi bu arkadaşlarımız bu hizmetleri evden sunuyorlar. Ancak her evin internet altyapısı ve ortamının müsaitliği farklı. Bu konuda arkadaşlarımız ciddi özveride bulunuyorlar ve biz de kendilerini her alanda desteklemeye çalışıyoruz. Artık teknik yatırımlarımızı bu yeni durumu göz önüne alarak güncelliyoruz. Keza eğitim modüllerimizi de değiştiriyoruz. Tüm bunları iyi ve doğru yaptığımızda, bize ulaşan müşterilerimize eksiksiz bir hizmet verebiliyoruz.

Diğer değişim ise yeni ihtiyaçlar dolayısı ile ortaya çıkan ürünler ya da çözümler. Birçok kişi korunma amacıyla dışarı çıkmaktan mümkün olduğunca kaçınıyor, böylece daha fazla hizmete evden ya da az temasla ulaşmayı arzu ediyor. Bu yönde de özellikle sağlık alanında hızlıca çözümler geliştirerek, aplikasyonlar üzerinden hizmetlerimize ulaşılmasını sağladık. Keza, tüm tedarikçilerimizi hijyen ve dezenfektasyon konusunda dikkatle ve yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Teknolojik gelişmeler, 2020 yılında pandeminin getirdiği koşullar nedeniyle büyük bir hız kazandı. Özellikle asistans hizmetlerde. IPA olarak bu alanda önemli yol kat ettik” diyen Atay “Biz bu döneme şanslı girdik. 2019 yılı sonunda CMS altyapımızı yenilemiş ve üzerinde de dijital santral uygulamasına geçmiştik. Dolayısı ile pandemi nedeniyle geçiş yapmak zorunda kaldığımız evden çalışma sisteminde, teknik altyapı olarak hiçbir zorluk yaşamadık. 3 günde tüm ekip evden çalışır hale gelmişti. Biz bu değişikliği aslında birkaç ayda da yapmadık. Yurtdışı menşeili bir CMS programımız vardı, fakat yeterli iyileştirmeleri hızlıca yapmak elimizde değildi. Ancak bu programın üzerine kendi BT ekibimizle çeşitli eklentiler yaparak çözmeye çalışıyorduk. 2017 yılında şirketimizdeki ilgili tüm bölümlerin katılımıyla, bir çalışma yaparak kendi modelimizi planladık: Neye ihtiyacımız var, hangi data, hangi departmanlarla uyumlu ve dolayısı ile hangi programlarla paylaşılmalı gibi oldukça detaylı, büyük toplantı odamızın iki duvarını kaplayacak kadar büyük bir akış diyagramı çizdik. 2018 yılı sonunda önümüze bir fırsat çıktı. Mevcut kullandığımız CMS programının geleceği tartışılmaya başlandı. Bizler de çalışmamızı gruba sunduk, çeşitli onay mekanizmalarını aştık ve kabulü aldık. BT ekibimiz de 6 ay gibi kısa bir sürede programın yazılımını tamamladı ve Kasım 2019’da sistemi canlıya aldık. O günden beri tek bir aksaklık olmaksızın program gayet verimli olarak çalışıyor. Sistem, grubumuzun da o kadar beğenisini topladı ki, şimdi bu programın diğer ülkelerde kullanılması için proje başlatıldı.” açıklamasında bulundu.

2021’de geçtiğimiz yıldan da edinilen tecrübeler ışığında önemli bir atılım hedeflediklerinin altını çizen Atay, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Grubumuzun da verdiği destekle dijital yolculuğumuz devam edecek. Daha hızlı hizmet ve müşteri memnuniyeti önceliğimiz olmaya devam edecek. Hedefimiz büyümekten ziyade iyi şirket olmak. Zaten iyi şirket olmaya devam edersek, büyüme doğal olarak gelecektir. Bu hedefimize ulaşmak için en önemli varlığımız; insan kaynağımız.

Uzun yıllardan beri IPA’da çalışan, asistans sektörünü çok iyi bilen bir kadro ile kendi alanlarında uzman, iyi kariyer sahibi kişilerden oluşmuş, beraber çalışmaktan çok mutlu olduğum bir İcra Kurulu’muz var. Buna ilaveten, Türkiye pazarını iyi tanıyan, buradaki dengeleri anlamış, dolayısı ile bizi destekleyen aktif bir bölge yönetimimiz var. Tüm bunlar işimizi iyi ve doğru yapmamızı sağlayan çok önemli faktörler.”