Image

''Pandemi süreciyle birlikte tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, son dönemdeki ekonomik koşullar ve döviz kurunda artışların etkisi özellikle hasar maliyetlerinde ciddi yükselmelere sebep olmakta''

Sigorta hizmeti dahil tüm ürün ve hizmetlerde tüketiciler ağırlıklı olarak fiyat/performans faydasını gözeterek hareket etmekte. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ortamı göz önünde bulundurduğumuzda bu davranış biçiminde haklılık payı elbette bulunmakta. Fakat soru ve sorunlara hızlı yanıt veren, kaliteli hizmet sunan, sunduğu dijital kolaylıklarla daima ulaşılabilir olan markalara karşı müşterilerin fiyattan bağımsız olarak daha yakın bir tutum sergilediğini de görüyoruz.


Doğa Sigorta olarak, müşteri memnuniyetini öncelik edinmiş hızlı ve etkin bir marka olarak müşterilerimizin her türlü sigorta ihtiyaçlarında yanlarında oluyor, satış sonrası ve hasar süreçlerinde de ihtiyaç ve beklentilerine en kısa sürede dönüş sağlıyoruz. Bu da müşteri sadakatini sürekli kılmada belirleyici bir kuvvet oluşturuyor.

Pandemi süreciyle birlikte tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, son dönemdeki ekonomik koşullar ve döviz kurunda artışların etkisi özellikle hasar maliyetlerinde ciddi yükselmelere sebep olmakta. Örneğin, kasko sigortası teminatı verilen bir aracın poliçe tanzimi aşamasında sigorta bedeli 450.000 TL iken, pert hasar halinde 1.000.000 TL’lik hasar ödenmesi söz konusu olabilmekte. Aynı artışların yedek parça veya oto dışı branşlarda hasar onarımlarında da görüldüğünü söyleyebiliriz.

Oto dışı branşlara bakıldığındaysa sigortalıların poliçe dönemi içinde sigorta bedellerini güncellememesinden kaynaklı eksik sigorta hali olduğunu eklemek doğru olacaktır. Bu sebepler göz önüne alındığında; sigortacıların poliçe tanzimi aşamasında doğru primleri aldığını farz etsek dahi poliçe vadesi içinde ilerleyen dönemlerde artan hasar maliyetleri sebebiyle bu primler ciddi oranda yetersiz kalıyor. Yaşanan fiyat rekabeti sebebiyle poliçe tanzimi aşamasında bu marjlar primlere eklenememekte ve sektörü zarara götürmekte.

Bunun çözümü ise oto dışı sigortalarda eksik sigorta oluşmasını önlemek için sigortalıların düzenli olarak uyarılması ve bilinçlendirilmesi, kasko sigortaları için ise poliçelerde sigorta bedeli eklenerek, sigortalıların eksik sigortayı önlemek için poliçe dönemi içinde zeyilnameler ile doğru sigorta bedeline getirilmesinin sağlanmasıdır. Tüm bunlara rağmen sektörün, elini taşın altına koyarak aşırı artışları tüketiciye yansıtmadığını belirtmek isterim.

Artan maliyetler ve mevcut şartlarda müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırladığımız fiyat avantajlı, memnuniyet sağlayacak ürünlerimizin yanında, sigortalılarımızın ihtiyacı oluştuğu anda hızlı ve kaliteli hizmet ağımız ile müşteri sadakatini kazanmış oluyoruz.

Tüketicilerin ihtiyaçlarını ve alım gücünü dikkate alarak uygun fiyat avantajı ile oto sigortalarında "Optimum Kasko" ürünümüzü hayata geçirdik. Ayrıca, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünümüzde ise limitsiz yatarak tedavi teminatı + 6 adet ayakta tedavi teminatı sunduğumuz ekonomik paketimiz, Check-up, diş ve 7/24 Medline Tıbbi Danışmanlık paketi hediyesi ile bütçe dostu sigorta güvencesi sunuyoruz. Sigortalılarımıza poliçeleri ile birlikte sunduğumuz hediye hizmetler ve ek avantajlarla tercih edilen ürünler sunma gayreti ile hareket ediyoruz.