Image

''Oluşan artışların sebeplerini sigorta müşterilerine anlatmaya gayret göstermek de çok önemli''

Sigorta yapma ve yaptırma maliyetleri son dönemlerde dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de farklı sebeplerle ciddi seviyede yükseldi. Tabii ki bunun birçok sebebi var. Temel olarak; salgın hastalıklar gibi sosyal olaylar, uygulanan ekonomik para politikaları ve yaşanan doğa olayları yer alıyor. Bu sebeplerle yakın zamanda sigorta maliyetlerinde bir stabilleşme beklemek çok olası değil.


Sigorta satın alırken müşterilerin dikkat ettiği konular da günümüz koşullarında geçmişe kıyasla farklılık gösteriyor. Geçmişte, sigorta satın alınırken geniş kapsamlı poliçeler tercih ediliyordu. Artık maliyet önemli bir unsur haline geldiğinden dolayı müşteriler, gerçekten neye ihtiyacım var sorusunu kendilerine defalarca sorarak satın alma kararını verme eğilimindeler. Diğer bir deyişle en geniş kapsamlı sigorta poliçesini satın alma alışkanlığı artık yerini müşterinin bütçesine en uygun ürünleri satın almaya bıraktı.

İşin bir diğer boyutu da, dünya genelinde enflasyon gerçeği varlıkların değerinin korunmasının önemini herkese daha net gösterdi. Arabanızın, evinizin, iş yerinizin var olan değeri ile onun yerine konması arasındaki değer farkı her gün artıyor. Bu da sigortanın önemini bize gösteriyor. Varlıklarımızı bir riske karşı korurken artan sigorta maliyeti sebebiyle bir maliyet/koruma dengesi arayan müşteriler, esas varlık değerini korumaya daha da odaklanmış durumda.

Bu nedenle “modüler” diye tabir edeceğim ürün yapısı, yani ihtiyaca ve bütçeye göre kapsamı değişebilen sigorta ürünleri, müşterilerin bu dönemde ihtiyacına daha uygun cevap verecek durumda. Müşteriler maliyeti dengelemek için poliçelerinde ihtiyaç duymadıkları teminatları çıkartabilmektedir. Bunun yanında, varlıklarının temel değerini temel risklere karşı koruyacak ana teminatları satın almaya devam etmektedir.

Müşterilerin satın alınan poliçelerde artık riskin bir kısmını üzerinde tuttukları muafiyet uygulamaları, hasar halinde sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servis ağını kullanmaları, kasko poliçesi için pert kasko gibi sadece belli ölçekli maliyeti yüksek risklerin teminat altına alınması gibi uygulamalar da yine müşterilerin daha yoğun başvurduğu tercihler olmaktadır.  

Sigortalardaki maliyet ve fiyat artışlarını, özellikle son 1 yılda herhangi bir hasar tecrübesi yaşamamış müşterilere anlatmak daha zor. Ancak son dönemde enflasyonun, varlıkların değeri üzerindeki belirgin etkisi, müşteriler tarafından sigorta maliyet ve fiyat artışlarının daha kolay anlaşılmasına yol açıyor. Poliçe teminatlarındaki fiyat artışlarını net, sade ve anlaşılır şekilde açıklayarak müşterilerin fiyat artışları konusundaki soru işaretlerini gideriyoruz.

Diğer yandan sigorta şirketi olarak, şirketlerin teknik sonuçlarındaki gerçekleşmeleri ve ortalama maliyetlerini, hem dağıtım kanallarımız aracılığıyla hem de müşterilerimiz ile farklı platformlarda anlatmaya çalışıyoruz.

Oluşan artışların sebeplerini sigorta müşterilerine anlatmaya gayret göstermek de çok önemli. Onlara farklı alternatifler sunmaya çaba sarf ederek hem empati yaptığımızı hem de onların varlıklarını korumaya odaklandığımızı kendilerine ifade ediyoruz.

Böyle bir konjonktürde penetrasyonun düşme eğilimi göstermesi doğal olarak beklenen bir durum. Bu durumun önüne geçmekte ana sorumluluk sahibi taraflardan biri sigorta şirketleri.

Elbette ki çözümlerin arasında ilk akla gelen maliyet avantajı sağlayacak ürünlerin geliştirilmesi ve bu ürünlerin sektöre hızlı sunulması. Aslında bu durum yaşanmadan önce de biz bu konuyla ilgili çalışmaya başlamıştık. 2018 yılı itibariyle “Benim Kaskom” adını verdiğimiz Kasko’da modüler ürünümüzü piyasa çıkardık. Daha sonra İşyeri ve Konut ürünlerimizde de bu modüler yapıyı entegre ettik. Bu sayede müşteriler ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre ürünleri şekillendirebiliyorlar.

2022 yılı itibariyle de mevcut ürünlerimizi güncelledik ve 2 yeni ekonomik Kasko ürününü müşterilerimize hemen sunduk. Geniş kapsamlı anlaşmalı servis ağımızı güçlendirerek müşterilerimiz araçlarında hasar yaşadığında onlara hem sıkıntı yaşamayacağı bir deneyim sunarken hem de fiyat olarak da bir avantaj sağlamaya çalıştık.

Bu gibi durumlarda sigorta yaptırmama eğilimi ilk tepki olarak ortaya çıkıyor. Ancak bu varlıkların korumasız kalması demek. Bunun yerine varlıkların çekirdek değerini korumaya odaklanıp müşterilerimize muafiyetlerin yararlarını anlatıyoruz. Burada bir maliyet avantajı sağlayıp sigortanın devamlı kılınmasını hedefliyoruz.

Yüksek sigortalılık oranı hem milli ekonomi hem de sigorta şirketleri için olmazsa olmazdır. Bu gibi ekonomik dönemlerde bunun devamı sigorta şirketlerinin önceliği olmalıdır.