Image

''Gerek kendi web sitemiz ve mobil uygulamamız gerekse sigorta aracılarımızın web sitesi ve uygulamaları aracılığıyla müşterilerimize zaman ve mekandan bağımsız olarak ulaşabilmekteyiz.''

Teknoloji geliştikçe, dağıtım kanalları çeşitlenmektedir. Dolayısıyla tüm bu yeni kanallar ile entegre olabilen bir altyapı kullanmak kaçınılmaz olmaktadır. Bu yüzden hizmet odaklı bir altyapı kullanmaktayız. Alt yapımızın bu şekilde olması; web uygulamaları, mobil uygulamalar, çağrı merkezi, reklam mecraları, sosyal medya, akıllı arabalar, akıllı saatler, akıllı gözlükler ve gelişecek tüm yeni teknolojik cihazlar üzerinden oluşacak yeni kanallara kolaylıkla entegre olabilmemizi sağlamaktadır.


Dijital pazarlama faaliyetlerine de önem veriyoruz. Müşterinin sigorta alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ona yol gösterecek sigorta uygulamalarını geliştirerek Web’den satış sürecimizi iyileştiriyoruz. Bu sayede müşterilere daha kolay ve erişilebilir hizmet sunuyoruz. Mobil cihazların özelliklerinden faydalanarak hizmetlerimizi arttırıyoruz.

Sosyal medyada planlı hareket ederek müşteriye ulaştığımız her platformda güncelliğimizi koruyoruz. Müşterinin ihtiyaç duyduğu ya da duyacağı sigorta ürünlerini, sosyal medya kanalları aracılığıyla müşterinin karşısına çıkarıyor ve buradan dağıtım kanallarımıza yönlendirmeye çalışıyoruz. Her an her yerde müşterimizin karşısına çıkarak ürünlerimizi, kampanyalarımızı ve hizmetlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu amaçla; internet reklamları, sponsorluklar, basılı ve görsel medya, sosyal medya, gazete, radyo, billboard, dergi, posta vb. tüm mecralarda müşterilerimiz ile etkili bir şekilde iletişim kuruyoruz.

Zaman-mekan bağımsız sigortacılık modeli mümkün mü? Evet, günümüz şartlarıyla beraber mümkün. Her geçen gün gelişen, değişen teknolojinin hayatımızdaki yeri artmaktadır. Biz de Doğa Sigorta olarak birçok dağıtım kanalı üzerinden müşterilerimize ulaşmaktayız. Gerek kendi web sitemiz ve mobil uygulamamız gerekse sigorta aracılarımızın web sitesi ve uygulamaları aracılığıyla müşterilerimize zaman ve mekandan bağımsız olarak ulaşabilmekteyiz. Bu sayede ihtiyaç duydukları sigorta çözümlerini hızlı bir şekilde sunmaktayız. Ayrıca hasar durumlarında da, sigortalılarımız ile çağrı merkezimiz aracılığıyla sürekli olarak iletişim kuruyoruz. Tabi ki tüm bu süreçlerde önceliklendirdiğimiz en önemli husus müşteri memnuniyeti. Bu konuda gösterdiğimiz yüksek hassasiyet sayesinde, A.C.E. Awards Müşteri Memnuniyeti konusunda bu yıl dördünce kez ödül almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Şunu da belirtmek gerekir ki; zaman ve mekandan bağımsız sigorta çözümlerimiz konvansiyonel sigortacılık tarafımızı etkilememektedir. Dijital kanallarımızın yanında, en önemli iş ortaklarımız olan sigorta acenteleri ve sigorta brokerleri aracılığıyla da müşterilerimize ulaşmaya devam etmekteyiz.

Öncelikle yaşama ayak uydurabilmek adına yeniliklere açık olabilmek önemli bir nokta. Pandemi sonrasında tüketim alışkanlıkları önemli ölçüde değişti ve dijital teknolojilerin önemi arttı. Bu nedenle, müşterilere en hızlı şekilde ulaşıp, doğru sigorta çözümlerini en basit ve en güvenilir şekilde sunan sigorta şirketlerinin önümüzdeki dönemde fark yaratabileceğini düşünüyorum.

Sigortacılıkta yeni nesil hizmet yöntemleri dijital teknolojileri kullanarak müşteri deneyimini iyileştirmek üzerine olacaktır. Web siteleri ve mobil uygulamalar aracılığıyla sigorta poliçelerine hızlı erişim sağlamak, müşteri destek hizmetlerini dijital kanallar aracılığıyla sunmak, veri analitiği ve büyük veri teknolojilerini kullanarak müşterilerin risk profillerini daha iyi anlamak için veri madenciliği ve analiz yapmak bu konuda başlıca sayabileceğimiz hususlar arasında yer alıyor. Bu konularda fark yaratacak enstrüman ise yapay zeka olacaktır. Yapay zekayı tüm iş süreçlerinde doğru bir şekilde kullanan sigorta şirketleri fiyatlama, hasar yönetimi, ürün geliştirme, müşteriye memnuniyeti vb. alanlarda rakiplerine üstünlük kuracağı için sunduğu hizmet yönünden de pozitif olarak ayrışacaktır.