Image

''Artık zaman-mekan bağımsız şekilde pek çok ihtiyacımızı karşılayarak zaman tasarrufu ve verimlilik elde ediyoruz.''

Müşteri deneyimi ve ihtiyaçlarını odağında tutan bir şirket olarak bu konu bizim için çok değerli. Sektördeki ilk ve tek Ar-Ge merkezi belgeli şirket olmanın avantajı sayesinde hem ürün ve hizmetlerimizde hem de iş süreçlerimizde dijitalleşmeye büyük önem ve öncelik veriyoruz. Anadolu Sigorta olarak da dijitalleşmeyi çok yönlü ve bütünsel bir strateji izleyerek kurguladık. Ürün, hizmet, kanal ve iş modellerini kapsayan, bizi geleceğe daha sağlam adımlarla taşıyan dijitalleşmede öncelikle mevcut satış kanallarımızın ve iş birimlerimizin verimliliklerini en üst düzeye çıkarmayı, sigortalılarımızın en hızlı ve etkin şekilde ürün ile hizmetlerimize ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Dijital kanallarımız ile müşterilerimize birçok hizmeti self servis olarak sunuyoruz. Böylelikle müşterilerimiz poliçe operasyonlarına ilişkin birçok işlemi kendileri yapabiliyorlar. Mobil uygulamamız Sigortam Cepte üzerinden poliçe içeriğine bağlı olarak sigortalılarımıza hasar dosyası takip kolaylığı, çekici ve ikame araç asistans hizmetleri, çilingir, su-elektrik tesisatı hizmetleri, mini onarım gibi destekler sunuyoruz. Sigortalılarımız, Sağlığım Cepte uygulaması üzerinden ise sağlık geçmişi, anlık provizyon durumu, anlaşmalı kurumlar, poliçe ve teminatlar gibi bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Hastane randevularını uygulama üzerinden alabildikleri gibi, kısa süre evvel gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle Bayındır Sağlık Grubundan online muayene olabiliyorlar.


Bugün teknolojinin gücü ile müşterilerin beklentileri kökten değişti. Artık zaman-mekan bağımsız şekilde pek çok ihtiyacımızı karşılayarak zaman tasarrufu ve verimlilik elde ediyoruz. Sigortacılık da bu durumda önemli bir noktada yer aldığı için dijital sigortacılık stratejik hedeflerimizi, müşteri deneyimini ve ihtiyaçlarını temel alarak kurguluyoruz. Ayrıca yürüttüğümüz iş birlikleri ve şirketimizin tüm bölümlerinin katkısı neticesinde müşterilerimize ve iş ortaklarımıza en iyi dijital yolculuğu sunan ve en çok tercih edilen sigorta şirketi olma vizyonu ile ilerliyoruz. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen CX Awards Müşteri Deneyimi Ödülleri’nde İnovasyon Özel Ödülü’ne layık görülen AS’lı Yapay Zekâ ile Cam Onarım/Değişim Tespiti Projesi de yine dijitalleşme alanında geldiğimiz noktayı gösteriyor. Bu projede kullanılan cam hasar tespit teknolojisi ile onarımın mümkün olduğu hallerde istenilen yerde ve zamanda çatlak cam onarımı imkanı sunarak maliyetleri düşürürken, sürdürülebilir ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Diğer yandan çalışma arkadaşlarımızın günlük hayatta uygulayabilecekleri çevreye duyarlı faaliyetlerin alışkanlık haline dönüşmesini sağlayan ve iklim kriziyle mücadeleye inovatif bir boyut ekleyen ecordingApp uygulamasını da şirketimizde hayata geçirdik.

Acentelerimizin de zaman ve mekan bağımsız hizmet verebilmesi için uygulamalarımızı dijitalleştirip mobil hale getiriyoruz. Ofisim Cepte uygulaması ile acentelerimiz artık ofislerini ceplerinde taşıyor ve sigortacılık işlemlerini mobil uygulamadan yapabiliyor. Üstelik poliçe düzenleyebilmenin yanı sıra üretim, hasar, tahsilat, komisyon raporlarını alıyor, hedeflerini ve kampanyalarını takip edebiliyorlar.

Bahsettiğiniz dünyada veri analitiği, yapay zekâ, robotik süreçler gibi araçlar öne çıkarken sektörün tüm oyuncuları gerek operasyonel süreçlerde gerekse ürün satışından asistans ve hasar hizmetlerine kadar uçtan uca dijital deneyimi hedefliyorlar. Biz de bu alandaki lider konumumuzu inovatif projelerimizle pekiştiriyoruz. Örneğin kısa süre önce TÜBİTAK tarafından onaylanan ve uluslararası iş birlikleri ile yürütülecek olan ITEA - Treat Projesi ile yapay zeka önerileriyle bulaşıcı olmayan hastalıkları yönetme konusunda hasta öz etkililiğini artıracak ve yeni nesil giyilebilir teknolojiler ile yazılım tabanlı çözümler geliştireceğiz. Her zaman olduğu gibi de sigortacılıkta yeni nesil hizmet yöntemlerini hayatımıza katmaya devam edeceğiz.