Image

“Sigortalıların düşük primlerle sahip olacakları tamamlayıcı poliçeler sayesinde, özel hastanelere erişimlerinin açılması, tamamlayıcı sağlık sigortalarının daha geniş bir kitle tarafından tercih edilmesine yol açıyor”

Geçmişle kıyaslandığında, özel hastane sayısı, özel hastane kullanım alışkanlığı ve bununla birlikte hastanelerin genel sağlık sigortası kapsamında olan kişilerden talep ettikleri fark tutarları artış göstermekte. Bu durum ise özel sağlık sigortalarına olan ilginin artmasına sebep olmakta. Sigortalıların düşük primlerle sahip olacakları tamamlayıcı poliçeler sayesinde, özel hastanelere erişimlerinin açılması, tamamlayıcı sağlık sigortalarının daha geniş bir kitle tarafından tercih edilmesine yol açıyor.


Son yıllarda, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerinin ortaya çıkması ve kurumsal poliçelerin de çoğalmasıyla beraber, poliçeler daha uygun fiyatlara satılmaya başlandı. Şirketler, çalışanlarına Özel Sağlık Sigortası yaptırmadığı durumlarda, daha uygun fiyatlara sahip tamamlayıcı sağlık poliçelerini tercih edebiliyorlar.

Sigortalının, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından alacağı sağlık hizmetleri için ödeyeceği fark ücretlerini ürün özel ve genel şartları kapsamında karşılayan tamamlayıcı sağlık ürününde, 2017 yılı ilk çeyrek verilerine göre şirketimiz, yüzde 4,30’luk bir pazar payı ve 4.5 milyon liraya yakın prim üretimi gerçekleşmiştir. Ayrıca bu branşta sektörde ilk 3 şirket arasında yer alıyoruz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sigorta başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklara ait muayene, tetkik ve tedavi giderlerini, poliçede belirtilen teminatların kapsamı ve limitleri, SGK geri ödeme kuralları ve özel şartlar dahilinde karşılayan bir ürünümüzdür. 2016 sonu itibariyle bu sigortanın, toplam sağlık sigortası prim üretimindeki payı yüzde 5’i aşarken, sigortalı kişi sayısında da önemli artış olmuştur. Ürünümüzü tercih edecek müşterilerimiz, kişiye özel tarife yapısı ve uygun bütçesi ile Özel Sağlık Sigortası kolaylığına, çok uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla kavuşabilir.