Allianz Partners’ta Önemli Üst Düzey Atama
Allianz Partners’ta Önemli Üst Düzey Atama

Allianz Partners’ta Önemli Üst Düzey Atama

Allianz Partners, grup bünyesinde güçlü bir liderlik geçmişi olan Jacob Fuest'i “Baş Piyasalar Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi” olarak atadığını duyurdu. Fuest, Allianz Partners’ın dünya çapındaki iş birimlerinin kârlı büyümesi için görev yapacak.

Sigorta ve asistans hizmetlerinde dünya lideri olan Allianz Partners, Jacob Fuest'in 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni Baş Piyasalar Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığını duyurdu. Fuest, Allianz Partners’ın dünya çapındaki iş birimlerini, şirketin kârlı büyümesini daha da hızlandırmak için koordine edecek.

Allianz Grubu'nda 12 yıllık deneyime sahip olan Jacob Fuest, son dönemde Batı ve Güney Avrupa, Allianz Partners ve Allianz Direct İş Bölümü'nü yönetti. Ayrıca birçok büyük Allianz kuruluşunun Yönetim Kurulu'nda görev yaptı ve büyük ölçekli dönüşüm projelerine öncülük etti. Bu görevden önce Fuest, Allianz Partners'ta Pazar Yönetimi ve İnovasyon Başkanı, Allianz Partners Almanya CEO'su ve Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Bölge CEO'su dahil olmak üzere bir dizi liderlik pozisyonunda bulundu. Fuest, Allianz'dan önce otomotiv endüstrisinde stratejik görevlerde yer almıştı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Allianz Partners CEO'su Tomas Kunzmann, Jacob Fuest gibi yüksek performanslı bir lideri Allianz Partners'ta tekrar görmekten mutlu olduğunu söyledi. Jacob Fuest'in Allianz ve Allianz Partners bünyesinde uzun yıllara dayanan liderlik deneyimi ve bilgisiyle yenilikçi yaklaşımının birleşerek, onu yerel iş birimlerini ileriye taşımak için mükemmel bir konuma getirdiğini belirtti. Sözlerini, “Jacob Fuest’in; iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin yararına olacak şekilde, küresel çaptaki işlerimizin güçlü büyümesini bir sonraki seviyeye başarıyla taşıyacağına eminim." diyerek noktaladı.

Allianz Partners Baş Piyasalar Sorumlusu Jacob Fuest ise "Bu heyecan verici değişim ve dönüşüm anında Allianz Partners'a geri dönmekten ve dünya çapındaki pazarlarımıza liderlik etmekten heyecan duyuyorum. Allianz Partners, Allianz Grubu'nun büyüme motoru olarak bilinir ve 75'ten fazla ülkede faaliyet gösteren mükemmel bir ekiple birlikte bu büyüme yolculuğunu daha da hızlandırmak için çalışacağım." şeklinde konuştu.