Image

“Aksigorta olarak bu süreçte her zaman olduğu gibi yine yetkili acentemiz olsun olmasın tüm acentelerimizin yanında oluyoruz”

En önemli dağıtım kanalımız olan acentelerimizin pandemi sürecini en az hasarla atlatabilmeleri için, Aksigorta olarak salgının Türkiye’de tespit edilmesi akabinde hızlıca ‘İşinin Yanındayım’, ‘Senin Yanındayım’ ve ‘Geleceğinin Yanındayım’ şeklinde üç farklı konseptte hazırladığımız ‘Acente Destek Paketi’ni devreye aldık.


Sigorta satışlarının da etkilendiği bu dönemde acentelerimizin iş sürekliliğini sağlamak, değişen koşullara hızla adapte olabilmelerine ve gelir kayıplarını minimumda tutabilmelerine ve nakit akışlarına destek olabilmek, günlük hayatın devamlılığına ve boş vakitlerin değerlendirmesine olanak sunmak, acil sağlık sorunlarında tıbbi desteğe hızlı şekilde erişmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız bu paket ile acentelerimize destek olmak istiyoruz.

Aksigorta olarak bu süreçte her zaman olduğu gibi yine yetkili acentemiz olsun olmasın tüm acentelerimizin yanında oluyoruz. Biz acentelerimizle çalışmayı sürdürürken, işin insani boyutuna da bakıyoruz. Sadece ticari olarak değerlendirmiyoruz. Oldukça zorlayıcı olan salgın hastalık sürecinde, acentelerimizin günlük ihtiyaçlarını yerine getirebilmeleri için oldukça kafa yorduk. Acente destek paketini kurgularken günlük hayatı da destekleyecek bir paket hazırladık. Öncelikle acentelerimizin finansal olarak ihtiyaçlarına odaklandık ve üretimin düşme ihtimaline karşılık hedefleri aşağıya çektik. Acentelerimize aylık olarak ödediğimiz komisyonları artık haftalık ödemeye başladık. Bir de acentelerimize yönelik yıllık başarı rüzgârı kriterimiz vardı. Onu da tüm acentelerimize açtık. Bu süreçte acentelerimize ay sonunu beklemeden 3 kez toplamda 600.000 TL ek komisyon ödemesi gerçekleştirdik. Bu kısıtlayıcı dönemi bir eğitim fırsatı olarak görerek hayata geçirdiğimiz online eğitimlerimiz yaklaşık 10 bin kez izlendi. Ayrıca, motivasyonlarını artırmayı ve artan internet kullanımlarında onlara destek olmayı amaçlayarak hediye ettiğimiz Digiturk eğlence paketi ve internet paketi desteği 3.000 acentemize ulaştı.

Acentelerimiz, onlar için oluşturduğumuz bu destek paketinden oldukça memnunlar. Sigorta şirketlerinin onlardan daha talep gelmeden böyle kapsayıcı bir paket hazırlamış olması onları da mutlu ediyor. Daha salgın Türkiye’de görülmeden, bu ihtimali göz önünde bulundurarak onları güvence altına almamız, işlerine olan bağlılıklarını artırdı.

Pandemi sürecini oldukça yakından takip ediyoruz. Gerek çalışanlarımız gerekse acentelerimiz için motivasyonu artıracak, iş sürekliliğini sağlayacak pek çok adımı, henüz Türkiye’de pozitif vaka görülmemişken planlamıştık. Bu sebeple aldığımız kararları uygulama ve sürece adapte olma konusunda hiçbir sorun yaşamamış olduk. Bundan sonraki süreçte de hem müşterilerimiz hem de acente kanalımız için gerekli görürsek yeni uygulamalar hayata geçireceğiz.