Image

''Bireysel Emeklilik Sistemi’nde her mali duruma, hedef kitlemiz içerisindeki her yaşa veya kurumlara yönelik planlarımızla tüm sektörlere ortak çözümler içeren farklı planlar sunabiliyoruz''

Diğer sektörlerde olduğu gibi bireysel emeklilik sektöründe de müşterileri tanıyarak onlara uygun ürünler, planlar hazırlamak ve farklı planlarla geniş müşteri kitlelerine hitap edebilmek kritik öneme sahip. Bu noktada hem farklı ihtiyaçlara cevap veren hem de geniş kitleler için anlam ifade eden ürünler geliştirmek şirketlerin gelişimi ve daha çok müşteriye ulaşabilmek açısından üzerinde durulması gereken en önemli husustur.


Biz MetLife Emeklilik ve Hayat olarak Bireysel Emeklilik Sistemi dahilinde faaliyetlerimizi bu anlayış çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. En önemli dağıtım kanalımız olan DenizBank’ın ve diğer iş ortaklarımızın hedef kitlelerini analiz ederek onların segmentasyonlarına uygun ürünler geliştirdik. Halihazırda bu amaca hizmet eden 5 farklı bireysel emeklilik planımız bulunuyor. Bu planlarla hem 18 yaşından küçüklere, hem de büyüklere düşük ya da yüksek katkı payı ödemesi bulunan, kesinti ve giderlerin optimize edildiği alternatifler sunuyoruz. Bunun yanında, hızlıca birikim yapmak isteyenlere başlangıç kapitali bulunan plan alternatifleri de öneriyoruz. Ayrıca işveren katkılı grup emeklilik planlarımız ve grup olarak sisteme katılmak isteyen bireylere yönelik planlarımız ile penetrasyonu artırmaya devam ediyoruz.

MetLife olarak müşterilerimizin geleceğini güvence altına almak ve çalışırken alıştıkları yaşam standartlarını emeklilikte de korumalarını sağlamak için 18 yaşından küçük bireylere yönelik hazırladığımız İlk BES’im planımız dışında “Alternatif Güvence Planı”, “Deniz Plan”, “Emeklilik Plus Plan” ve “Afili Plan” olmak üzere dört farklı bireysel emeklilik planımız daha bulunuyor.

Kısaca, birikim yapmak isteyen herkes için en güvenilir adres olan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde her mali duruma, hedef kitlemiz içerisindeki her yaşa veya kurumlara yönelik planlarımızla tüm sektörlere ortak çözümler içeren farklı planlar sunabiliyoruz. Böylece ürünün penetrasyonunu artırmak için esnek bir yapı sağlamış oluyoruz.

Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak hayatımıza giren Bireysel Emeklilik Sistemi’nin %30 devlet katkısı, güvenilir, esnek ve şeffaf yapısı, profesyonel fon yönetimi gibi özellikleriyle tüm bireylere hitap ettiğini düşünüyoruz. Ancak tabii ki bireylerin farklı farklı ihtiyaçları olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle hem iş ortaklarımızın müşteri segmentasyonlarını inceliyor ve dikkate alıyoruz hem de pazar araştırmaları ve odak grubu çalışmaları ile bu segmentleri yakından inceleyerek ihtiyaç ve beklentileri analiz ediyoruz.

Örneğin 18 yaş altı bireyler için pazara sunduğumuz İlk BES'im planımızı hazırlarken banka iş ortağımızın çocuk sahibi müşterileri ile odak grubu çalışmaları gerçekleştirdik ve çocukları için sahip olmak istedikleri bireysel emeklilik planını anlayarak ürünümüzü hazırladık.

Kısacası, hedef kitlemizi belirlemede ve tanımada, buna bağlı olarak ürün ve hizmetlerimizi şekillendirmede, pazar araştırmaları ve müşteri geribildirimlerini göz önüne alıyoruz. Yeni projelerimizi ve ürünlerimizi müşteri odaklılık ve inovasyonun merkezde olduğu bir bakış açısı ile hayata geçiriyoruz. Bireysel emeklilik planlarımızı hazırladıktan sonra ise hedef kitlemizi sistem hakkında düzenli olarak bilgilendiriyor ve geleceğe yatırım yapmaları için sürekli bir iletişim sağlıyoruz.

MetLife Emeklilik ve Hayat olarak 18 yaş altı bireyler için hazırladığımız İlk BES’im ürünümüzün hazırlıklarını büyük bir titizlikle yürüttük ve geçtiğimiz yıl müşterilerimizin hizmetine sunduk. İlk BES’im ile hem eğitimden sağlığa birçok alanda çocuklarının geleceği için yatırım yapmak isteyen aileleri hem de kendi harçlığı ile tasarruf yapmak isteyen gençleri odak noktamıza aldık.

0-18 yaş için tasarladığımız İlk BES’im ile çocuklarımızın ve gençlerimizin güvencesi, yol arkadaşı ve yönlendiricisi olmak istiyoruz. İlk BES’im ile ebeveynler çocuklarının geleceğine yatırım yaparken, %30 devlet katkısından, Eğitim Desteğim asistans paketi kapsamında sunulan ücretsiz ya da indirimli hizmetlerden ve anne veya babadan birinin vefat etmesi durumunda katkı payı koruma güvencesinden faydalanabiliyor.