Image

''TSS dendiğinde Türkiye’de ilk akla gelen marka olmayı başardık''

Pandemiyle birlikte artan sağlık farkındalığı ve kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk sonucu tamamlayıcı sağlık branşı en çok ilgi gören branşlardan biri haline geldi. Tamamlayıcı sağlık sigortaları (TSS), devlet destekli ve SGK anlaşmalı hastanelerde kullanılan bir ürün olması nedeniyle daha uygun fiyatlarla satın alınabiliyor. Söz konusu avantajları nedeniyle de her geçen gün büyümeye devam ediyor. Biz de AXA Sigorta olarak pazardaki bu ilgiyi tamamlayıcı sağlık branşındaki ‘Sağlığım Tamam’ ürününe yönlendirmeyi başardık.


Tamamlayıcı sağlık sigortaları 2019 yılında %86 büyürken bu yılın ilk yarısında %52’lik bir büyüme gördük. Buna karşılık özel sağlık sigortası bu yılın aynı döneminde yalnızca %21 büyüdü. Dolayısıyla bu sonuçlara bakarak tamamlayıcı sağlık sigortalarının, sağlık alanında lokomotif bir ürün olacağını öngörüyoruz diyebilirim. Bizim de stratejimiz bu doğrultuda.

Tabii bu durumda en önemli faktörlerden biri özel hastanelerdeki fiyat artışlarına paralel olarak özel sağlık poliçelerinin fiyatlarının da artması oldu. Bu da büyümeyi etkiledi. Tamamlayıcı sağlık sigortası ise SGK’nın kabul edildiği özel hastaneleri de kapsadığı ve devlet katkı payını da içerdiği için daha uygun fiyatlı sağlık sigortası ürünleri arayışında olan segmente ulaşmamızı kolaylaştırdı. Önümüzdeki döneme dair kesin bir yargıda bulunmak mümkün olmasa da özel hastanelerin fiyat politikaları ve devletin katkı payı ile ilgili uygulamaları doğrultusunda tamamlayıcı sağlık sigortasının da gelişimi şekillenecektir.  

AXA Sigorta olarak, tamamlayıcı sağlık sigortasına ilk giren iki şirketten biriyiz. Bu üründeki büyüme potansiyelini gördük ve 2018 yılında oluşturduğumuz sağlık stratejimizle sağlık sigortasındaki odağımızı “Tamamlayıcı sağlık sigortaları (TSS)” olarak belirledik. Şu anda, TSS alanında sektöre yön veren şirket konumundayız ve bireysel TSS sigortalı adedinde %18’lik pazar payına sahibiz. Sağlığım Tamam ürünümüz pek çok farklılaşan hizmet sayesinde bu dönemde oldukça talep gördü. Türkiye’nin doğusundan batısına en geniş anlaşmalı kurumlar ağına sahip sigorta şirketiyiz. Özel hastane bulunan 68 ilin 60’ında toplam 634 anlaşmalı kurumumuz ile sigortalılarımızın 7/24 sağlık hizmetine ulaşmasını sağlıyoruz. AXA sigorta olarak 400 bin tamamlayıcı sağlık sigortalı ile bu alanın gelişimi konusunda sektöre yön verdik ve farklılaşan hizmetlerimiz ile öncü bir sigorta şirketi rolünü üstlendik. TSS dendiğinde Türkiye’de ilk akla gelen marka olmayı başardık.   

TSS alanında fark yaratan ürünler sunmak, sektörde öne çıkma noktasında büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu alanda sürdürülebilirlik ve müşteri memnuniyeti temelli büyümemiz devam edecek. Geçen sene AXA Genç Tamamlayıcı Sağlık Sigortası adında bir ürün çıkardık.

Bu ürünle, sağlık sigortalarında bir ilke imza atarak 17-22 yaş aralığındaki gençler için 4 yıl boyunca geçerli ve ayakta tedavisi sona erdiğinde yeniden ayakta tedavi satın alabileceği bir sigorta ürünü sunmuş olduk. Gençlerin sağlık sigortalarından beklentilerine göre oluşturduğumuz bu ürüne yönelik aldığımız geri bildirimler mutluluk verici. Şu anda olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de TSS konusunda sektöre yön veren uygulamalarımız devam edecek.

Tamamlayıcı sağlık sigortası farklı bir pazar oluşturuyor ve yeni müşterilerin çok büyük bir kısmı ilk defa sağlık poliçesi alıyor. Bu durum Türkiye pazarında sağlık sigortası sahipliğini arttırdığı gibi, prim hacmini de arttıran bir işleve sahip. Tamamlayıcı sağlık ürünlerinin sigorta farkındalığını artırma, sigorta güvencesi altında yaşamanın kolaylığını ve rahatlığını deneyimleme ve nihayetinde ülkemizde çok düşük seviyelerde olan sigorta penetrasyonunun artması noktasında değer yarattığına inanıyorum.