Image

''Hem ekonomik çeşitlilik hem de çağın gereklilikleri göz önüne alındığında modüler sigortacılığın bir ihtiyaç olduğu aşikar''

Ülkemizde sigorta penetrasyonunun artmasıyla doğru orantılı bir gelişme olarak modüler ürünler artışta. Hem ekonomik çeşitlilik hem de çağın gereklilikleri göz önüne alındığında modüler sigortacılığın bir ihtiyaç olduğu aşikar. Bu nedenle daha da hızlanarak derinleşmesi lazım. Bu sektörün büyümesi ve ihtiyaçların tespitindeki reflekslerin gelişmesi açısından da önemli.


Quick Sigorta olarak biz de ihtiyaca özel ürünler geliştirmeye odaklanıyoruz. Motosikletle ilgili ihtiyacı fark edip piyasada önemli bir açığı doldurduğumuz KaskoMotto, siber sigortalar konusunda QKimlik, iş yerlerine özel geliştirdiğimiz Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası ve Yedekleyen İş Yeri Sigortası; finansal alanda başta Kefalet Sigortası, Alacak Sigortası olmak üzere tüm ürünlerimiz; yakın zamanda sektörde yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz Trafik Kazası Tamamlayıcı Sağlık Sigortası bunlara en güzel örnekler.

Sigortaya bakış açısı eskiye nazaran olumlu anlamda çok yol kat etti. Bunda şüphesiz markaların tanıtım faaliyetlerinden acentelerin çalışma şekillerine kadar pek çok etken söz konusu. Ancak ürün çeşitliliğinin artması ve daha ödenebilir bütçelerin hayata geçmesinin önemi tartışılamaz. Modüler ürünler de bugüne kadar gelinen noktayı bir üst seviyeye taşıyacak lokomotif görevinde. Bunu kendi ürünlerimizden bir örnekle açıklayayım. Bizim için de yeni bir alan olan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı 3 farklı network seçimi ile farklılaştırarak her bütçeye uygun hale getirdik. Trafik Kazası Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda yalnızca kaza halinde doğacak acil ve sonrası yatarak sağlık harcamalarını baz alan bir kurgu var. Ürün; yaş, cinsiyet ve il fark etmeksizin herkes için 200 TL olarak satılıyor. Kişinin tek ihtiyacına özel olduğu için bütçesi de daha ekonomik. Geniş kapsamlı bir tamamlayıcı sağlık sigortasına ödeme yapmak istemeyenler için cazip bir rol üstleniyor ve müşteri sigortasız kalmak yerine bu seçeneğe yönelmekte daha motive bir tavır sergiliyor. Yani sigorta pahalı bir gider olmaktan uzaklaşıyor. Kaldı ki sağlık dışı branşlarda da aynı etkiler söz konusu. Ulaşılabilir ürünler, zamanla müşteri ve sektör arasındaki mesafeyi de ortadan kaldırıyor. Öte yandan hedef kitlenin de artık daha bilinçli ve eğitimli olmasını da unutmamak lazım. Sigorta paketini istediği gibi şekillendirebilen ve bütçesine alternatif yaratabilen bir müşterinin sigorta yaptırmaya kendini yakın hissetmesi tesadüf değil.

Geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk üç çeyreğindeki verilere göre istatistikler modüler ürünlerde yüzde 25’lik bir büyüme olduğunu gösteriyor. İşin henüz başında olduğumuzu düşünürsek umut vadeden bir oran bu ve ayrıca sektör olarak doğru bir kanalda olduğumuzu da ispatlıyor. Çeşitliliğin ve esnekliğin daha da arttığı, teknolojik gelişmelerle birlikte daha rafine özelliklere gebe bir gelecek bekliyor bizi. Bilhassa yapay zeka geliştirmelerinin sigorta sektöründe de ihtiyaçları ve tüketim alışkanlıklarını belirlemede iyi bir kılavuz olacağını düşünüyorum. Quick Sigorta olarak insanı merkeze alan bakış açımızla baştan beri ihtiyaca özel ürün geliştirmeyi önemsiyoruz. Bunu yaparken de gerek acenteler gerekse genel merkez çalışanlarımızla onları dinleyip taleplerini dikkate alıyoruz. Sektör genelinde bu bakış açısı yaygınlaştıkça modüler ürünlerin de niş bir alana doğru ilerlemesi kaçınılmaz olacak.