Quick Sigorta ve TSEV'den bir ilk; Özel eğitim sınıfı
Quick Sigorta ve TSEV'den bir ilk; Özel eğitim sınıfı

Quick Sigorta ve TSEV'den bir ilk; Özel eğitim sınıfı

Quick Sigorta ve Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) bir ilki gerçekleştirerek, Quick Sigorta’nın Türkiye genelinden seçilmiş 54 Acentesi ve 13 şirket çalışanı için oluşturulmuş özel bir sınıf açtı.

TSEV ‘in “Satışçılar için A’dan Z’ye Sigorta Eğitimi” programı Quick Sigorta acente ve çalışanları için yeniden dizayn edilerek, Sigortaya Giriş, Satışçılar için Hukuk, Satış Yaklaşımları, Oto Sigortaları, Yangın Sigortaları, Nakliyat Sigortaları, Sağlık Sigortaları Sorumluluk Sigortaları ve Ferdi Kaza Sigortalarından oluşan başlıkların yanı sıra Quick Sigorta’nın katkılarıyla bu sınıf için özel olarak tasarlanan Finansal Sigortalar, Agent Değil Acente, Qport Kullanımı ve Web Sayfa Oluşturma ile Sosyal Medya derslerinden oluşan özel eğitim programı üç ay sürecek. Bu programla birlikte ilk kez TSEV bünyesinde, özel bir Quick Sigorta sınıfı açılmış oldu.

30 Mart 2021 itibariyle açılışı yapılan program, 29 Haziran 2021 tarihine kadar, alanında uzman eğitimcilerden Faruk Ömrüuzak, Av. Nuray Dinçment, Mehmet Muratoğlu, Ali Börü, Dr. Kaspar Zakaryan , İbrahim Dörter , Zafer Şenler , Kaptan Murat Işıklı , Mahmut Saraçoğlu ‘nun vereceği derslerin yanı sıra Pınar Güzey, Yasemin Ezenerden, Emre Tuncer ve Azak Yaşarkurt’un katılımlarıyla, online olarak devam edecek.

Programın ilk eğitimi olan ve dört gün süren “Sigortacılığa giriş” eğitimini, 50 yıllık sigortacılık deneyimiyle Faruk Ömrüuzak üstlenirken, programın açılışında Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve Türk Sigorta Enstitüsü Müdürü Mehmet Kalkavan da konuşmacı olarak katıldı.

Sigortacılığın sınırları genişliyor

TSEV Müdürü Mehmet Kalkavan, konuşmasında bu programın önemini şu sözlerle dile getirdi:

“Sigortacılığın yalnızca İstanbul’da yapılabildiğine, daha doğrusu bu şehirde öğrenildiğine dair kanıksanmış bir algı var. Bu eğitimlerle bizim amacımız da Anadolu’nun her yerindeki acentelerimize ulaşmak ve onların bu işi severek ve layıkıyla yapmasını sağlamak. Daha önce benzer eğitimler yapıldı ama diğer programlardan çok daha fazla katılımcıyla böyle bir sınıfı ilk kez oluşturuyoruz. TSEV’de öğrenci olarak başlayan ve alanında uzmanlaşarak daha sonra eğitimci olan pek çok kişi var, bugün burada eğitim alan arkadaşlarımızı da bu eğitimcilerin arasında görmek bizi gururlandıracaktır.”

Sigortacılık azmiyle kesişen yollar

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise Ankara’da sigortacılığa başladığı yıllarda TSEV eğitimleri gibi imkanlardan hep Genel Müdürlük çalışanlarının faydalanmasına özendiğinden bahsederek bugün Anadolu’daki arkadaşlarımızın, acentelerimizin Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın eğitimlerine katılabiliyor olması benim de bir dileğimin

gerçekleşmesi anlamına da gelen çok önemli bir gelişme dedi. Faruk Ömrüuzak gibi üstadlardan eğitim almanın çok büyük bir fırsat olduğuna değinen Ahmet YAŞAR bir anısını anlattı; “Henüz sigortacığa başlayan bir gençken ziyaret için geldiğim İstanbul’da bir sigorta şirketinin tabelasını gördüm ve içeri girdim. Yönetici asistanına bana verebilecekleri, sigortacılığa ilişkin doküman, broşür olup olmadığını sordum. Böyle durumlarda genelde baştan savarlar fakat asistan hanım, beklememi söyledi. Daha sonra da genel müdürün beni çağırdığını iletti. Şaşırmıştım, ben döküman isterken genel müdür beni çağırıyordu. Heyecanlanarak içeri girdim , keyifli bir sohbet ve tavsiyelerden sonra bugün hala arşivimin en değerli parçalarından birisi olan “Temel Sigortacılık Notları” ile şirkete ait broşürleri bana vererek uğurladı. İşte o gün beni odasına kabul eden Batı Sigorta Genel Müdürü, bugün sizlere eğitim verecek olan hocam Faruk Ömrüuzak’tı… Ben yıllar sonra ne mutlu ki Sigorta Tatbikatçıları Derneği’nde Faruk Hocam’la aynı yönetim kurulunda görev yapıyorum.

Bugün Genel Müdürlük görevini üstlendiğim Quick Sigorta’ya özel açılmış bir sınıfta, Faruk Ömrüuzak Hocam yine sigortacılığa gönül veren insanları yetiştirmeye devam ediyor.” STD ‘de birlikte görev aldığımız iki değerli insan Mehmet Kalkavan ve Faruk Ömrüuzak hocalarıma teşekkürlerimi sunuyor, bu sınıftan ileride TSEV de eğitmen olacak sigortacıların yetişmesini diliyorum.

“Quick Sigorta ile çalışmak bir şans…”

Eğitimcilerden Faruk Ömrüuzak, anlatılanlardan dolayı çok duygulandığını ve gururlandığını belirterek şunları kaydetti:

“Quick Sigorta, sektörün gözbebeği bir şirket ve bu şirketle çalışmak gerçekten büyük bir şans. Tüm personelin de acentelerin de bu şansın farkında olduğunu eğitim programımızda yapılan yorumlardan da anlamak mümkün. 50 yıllık deneyimime dayaranak söylebilirim ki, çok önemli bir şans yakalamışsınız... Ahmet Bey ve ekibiyle çalışmak gerçekten keyifli. Bununla birlikte TSEV’in birbirinden değerli eğitmenleri ile çok önemli bir programı başlatıyor olmaktan ve sizlerle böyle özel bir sınıfta bilgilerimizi aktarmak için buluşmaktan çok mutluyum.”