İşveren sorumluluk sigortaları Türkiye’de kendine yaygın bir uygulama alanı buluyor
İşveren sorumluluk sigortaları Türkiye’de kendine yaygın bir uygulama alanı buluyor

İşveren sorumluluk sigortaları Türkiye’de kendine yaygın bir uygulama alanı buluyor

Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday, sorumluluk sigortaları alanında şirket olarak sahip oldukları alternatifler hakkında bilgi verdi.

“Farklı iş kolları için hem yerel hem uluslararası riskler için sorumluluk sigorta ürünlerimiz mevcut” diyen Buğday, Chubb için belirleyici olan unsurun müşterinin talep ve ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Buğday, her büyüklükteki işletmeye yönelik özelleştirilmiş sorumluluk sigorta ürünleri ve müşterilerin taleplerine uygun paket poliçeler sunduklarını da sözlerine ekledi.

“Büyük ve önemli risklerin teminat altına alınması konusunda güçlü sermaye yapımız, yüksek teminat kapasitemiz ve çözüm odaklı ekibimizle müşterilerimizin risk ve hasar maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuşan Buğday, uluslararası hasar merkezleri ve profesyonel risk kontrol ekipleri ile müşterilerinin ihtiyaçları için çözümler geliştirdiklerini, bu sayede müşterilerinin de Chubb’ın uluslararası deneyim ve uzmanlığından faydalandığını belirtti. Buğday ayrıca; üçüncü şahıs sorumluluk, işveren sorumluluk, ürün sorumluluk, ürün geri çağırma, klinik deneyler sorumluluk, şemsiye (umbrella)/fazlaya ilişkin (excess) sorumluluk ve çok uluslu şirketler için global programlar ile müşterilerinin yanında yer aldıklarını sözlerine ekledi.

İşveren sorumluluk sigortası, iş sahipleri kadar çalışanların ve hatta onların yakınlarının da güvencesi

Buğday, işveren sorumluluk sigortası hakkında da önemli bilgiler paylaştı. İş kazaları sonucunda işverenlerin de olayın ceza boyutu, cezai yaptırımlar yanında ciddi maddi ve manevi kayıplar yaşayabildiğini hatırlatan Buğday; “Chubb’ın işveren sorumluluk sigortası çalışanların işyerlerinde yaşayabilecekleri kazalar nedeniyle işverenin ödemek zorunda kalabileceği tazminat tutarları için belirtilen limitler dahilinde teminat sağlıyor. İşverene bir hizmet akdiyle bağlı olarak çalışan, Sosyal Sigortalar Kurumu'na tabi işçiler ve onların hak sahipleri tarafından talep edilebilecek tazminatları karşılıyor.

Bu özelliğiyle işveren sorumluluk sigortası, iş sahipleri kadar çalışanların ve hatta onların yakınlarının da güvencesi. İşveren sorumluk sigortası tek başına sunduğumuz bir ürün değil. Perakende, enerji ve güç santralleri, alışveriş merkezleri, yurtdışı ve yurtiçi inşaat projeleri, oteller, gıda sektörü, otomotiv sektörü, tekstil sektörü, ihracatçılar ve üretim faaliyetlerinde bulunan işletmeler Chubb’ın işveren sorumluk sigortasına en fazla talep gösteren iş kolları arasında sayılabilir.” açıklamasında bulundu.

İşveren sorumluluk sigortasının zorunlu bir sigorta türü olmadığını ancak Türkiye’de yaygın bir uygulama alanına sahip olduğunu söyleyen Buğday, şunları kaydetti: “Özellikle yüksek riskli iş kollarında, sigorta bilinci yüksek işletmeler işveren sorumluluk sigorta ürününe ilgi gösteriyor. Sigorta ve tazminat bilinci yükselmesine paralel olarak işveren sorumluluk sigortasının bilinirliği ve bu ürüne olan talep de her geçen gün artıyor. Bu aynı zamanda işverenin işyerindeki güvenliği artırmasına, kazaları meydana gelmeden önleme yoluna gitmesine, tedbir almasında da yol açıyor. Sigorta şirketlerinin işyeri güvenliği için alınması gereken tedbirleri belirlemesi kazaya neden olabilecek faktörlerin de ortadan kaldırmasına yardımcı oluyor. Bu da şüphesiz her anlamda olumlu bir gelişme.”