Acenteler ve brokerler Chubb’ın başarısında önemli bir role sahip
Acenteler ve brokerler Chubb’ın başarısında önemli bir role sahip

Acenteler ve brokerler Chubb’ın başarısında önemli bir role sahip

Chubb Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özek; “İnşaat ve mühendislik ile sorumluluk sigortaları alanında acente ağımızı genişletmeyi planlıyoruz”

Chubb Türkiye’nin 2020 ilk yarı performansı nasıl seyrediyor? Bu süreçte en çok hangi alanlarda büyüme kaydettiniz, hangi gelişmeleri sağladınız? 

2020’nin ilk yarısında, pandemiye rağmen Chubb olarak iyi bir performans sergiledik. Önümüzdeki dönemde de büyümemizi sürdürmeyi, müşterilerimiz için yeni ürünler ve çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz.  

Kurumsal siber sigortalarda büyümemizi devam ettirdik. Bunun en önemli nedeni, bu alana yapmış olduğumuz yatırım. Kurumsal siber risk sigortasının ne kadar önemli olduğunu çok önceden gördük ve uygun çözümler ürettik. Bu alanda yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca yönetici sorumluluk, nakliyat, inşaat ve mühendislik sigortalarına özellikle önem veriyoruz.    

Her zamanki gibi yüksek kapasitemiz ve global birikimimizle müşterilerimizin yanında olacağız. 

Underwriting ve hasar süreçlerinde, tüm operasyonlarımzda mükemmelliyetin peşindeyiz. Hedefimiz mükemmellik ve yatırımlarımızı da buna göre yapıyor, her daim kendimizi geliştirmenin yollarını arıyoruz.  

Ayrıca Chubb olarak toplumda sigortayla ilgili farkındalığı artırmak için çok efor harcıyoruz. Önümüzde daha uzun bir yol var ama başarılı olacağımızdan şüphem yok. 

Chubb, 54 ülkede faaliyet gösteren global bir şirket. Önümüzdeki süreçte, faaliyet alanında genişleme ve yeni alanlarda faaliyet gösterme gibi planlar, yol haritanızda mevcut mu? 

Geçmişimiz 1882 yılına kadar uzanıyor. Global sigorta sektöründeki en büyük ürün portföylerinden birine sahip olan Chubb, çok uluslu şirketlerden orta ve küçük boy işletmelere 200’den fazla kurumsal sigorta ile reasürans ürün ve hizmeti sunuyor. Chubb’ın ayrıca bireysel müşterilere yönelik pek çok sigorta çözümü bulunuyor.  

Özel bir iş modelimiz var: Chubb’ın global ürün ve hizmetlerini Türkiye’deki pazarın ihtiyaç ve taleplerine göre uyarlıyoruz. Bu bizi pazardaki diğer oyunculardan ayrıştıran en önemli özelliklerimizden biri. Her işletmenin, her müşterinin ihtiyaçlarının farklı olduğunu biliyoruz ve globalde edindiğimiz deneyimler doğrultusunda onlar için uygun çözümleri tasarlıyoruz. 

Müşterilerimize iş ortaklarımıza en iyi hizmet deneyimini yaşatabilmek için yenilikleri, gelişmeleri yakından takip ediyor ve hızla ayak uyduruyoruz.  

Türkiye’ye olan yatırımlarınızdan bahseder misiniz? Burada bir genişleme hedefiniz var mı? 

Chubb dünyanın en büyük halka açık sabit kıymet ve sorumluluk sigortacısı. 10 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Bu süre zarfında geldiğimiz noktadan, elde ettiğimiz başarıdan da çok memnunuz. 

Global pazarın inşaat ve mühendislik sigortaları liderlerinden biri olarak, Türkiye’deki en büyük inşaat ve mühendislik projelerine destek veriyoruz.  

Chubb Türkiye’nin faaliyetleri ülke sınırlarını aşıyor. Son yıllarda Ortadoğu’daki Chubb ofislerine operasyonlarında destek veriyoruz. Aynı zamanda dış ülkelerde de reasürans çözümleri sunmaya başladık. 

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak inovatif ürün ve hizmetler geliştirmek ve sunmak için çalışmalarımızı; ekibimize, dağıtım kanallarına, çözüm ortaklarımıza ve müşterilerimize yatırım yapmayı sürdüreceğiz. 

Amacımız iyi hizmet sunmak, Türkiye’de sürdürülebilir bir şekilde faaliyetlerimize devam etmek. Global bilgi birikimimiz, deneyimimiz ve sigorta çözümlerimizle Türkiye ekonomisine destek sunmak bizim için gurur verici.   

Chubb, sigortacılıkta nasıl bir dağıtım kanalı stratejisi izliyor?  

Chubb Türkiye olarak dağıtım kanallarımızı çeşitlendirmenin yollarını arıyoruz. Ağırlıklı olarak brokerlerle çalışıyoruz, ancak acente ve banka networkümüzü de geliştrimek istiyoruz.  

Dijitalizasyon ve inovasyon sigortacılık sektörünü hem dünyada hem ülkemizde değiştiriyor. Müşterilerin işlerini internet ve mobil cihazlardan yapmak istemesi nedeniyle sigorta şirketleri dijital satış kanallarına yöneldi. 

İnternet ve mobil teknolojiler sayesinde artık müşterilerimize daha farklı yollardan ulaşabiliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine cevap verecek bir dijital dağıtım kanalı stratejimiz var.   

Röportajın devamı Best Dergisi Eylül sayımızda..