ÖZEL RÖPORTAJ: Prensip olarak önceliğimiz müşteri memnuniyeti
ÖZEL RÖPORTAJ: Prensip olarak önceliğimiz müşteri memnuniyeti

ÖZEL RÖPORTAJ: Prensip olarak önceliğimiz müşteri memnuniyeti

Enuygun Sigorta Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan; “30’dan fazla alanda uzman çalışanımız ve ayda 20 binden fazla müşteriye dokunan yapımız ile kendi teknolojilerini üreten, veriye dayalı ve kullanıcı odaklı hizmete öncelik veren çalışma prensibinin bir parçasıyız”

Enuygun Sigorta hakkında bizlere bilgi verebilir misiniz?

Wingie Enuygun Group çatısı altında, Enuygun Sigorta olarak 12 yıldır tüm elementer branşlarda hizmet veriyoruz. 30’dan fazla alanda uzman çalışanımız ve ayda 20 binden fazla müşteriye dokunan yapımız ile kendi teknolojilerini üreten, veriye dayalı ve kullanıcı odaklı hizmete öncelik veren çalışma prensibinin bir parçasıyız. Sigorta branşlarında ayrı ayrı derinleşmiş, oldukça genç ve dinamik bir ekibimiz var.

Türkiye’nin en büyük ve güvenilir 13 sigorta şirketinin temsilciliğini yapıyoruz. Prensip olarak ilk önceliğimiz elbette müşteri memnuniyeti. Memnuniyeti maksimum seviyede tutarak, müşteri beklentilerine uygun bir şekilde, tüm satış platformlarımızda sürekli büyümek ve gelişmek için gerçekten oldukça sıkı çalışıyor ve müşterilerimizi sürekli dinliyoruz. Müşterilerimizin geri bildirimleri büyüme rotamızda güzel bir yön çiziyor.

Enuygun Sigorta’nın 2022 hedefleri nasıl şekilleniyor? Sene sonu için planlarınız neler?

Öncelikle şunu belirtmek isterim, Enuygun Sigorta olarak sigortalılarımıza ve sigortalı adaylarına hem poliçe satın alma aşaması öncesi, sırası ve satış sonrası hizmet anlamında bize ulaşabilecekleri, tercih edecekleri her kanaldan hizmet veriyoruz. Online platform, çağrı merkezi ve yüz yüze iletişim alanlarında hizmet verebiliyor olmamız müşterilerimizin bizi tercih etmelerindeki en önemli faktörlerden biri diyebilirim. Bizi klasik acentecilikten de, benzeri online platformlardan da ayıran en önemli özelliğimiz de bu.2022 yılında bu üç platformda da ciddi bir büyüme hedefimiz var. 2021 sonunda www.enuygunsigorta.com web sitemizde trafik ve kasko için karşılaştırma platformumuzu kurduk. Müşteri adaylarımız şirketlerin ürün içerik ve prim karşılaştırmasını bu sitemiz üzerinden yapabiliyor. Online platformumuzu daha da güçlendirmek 2022’deki ilk hedefimiz. Ayrıca, şubat ayında Optimum Alışveriş Merkezi’nde ilk sigorta şubemizi açtık. Bundan sonraki dönemde de şubeleşme yolunda ilerlemek istiyoruz. Yalnız burada agresif bir büyümeden ziyade doğru partnerlerle sağlam bir iş birliği kurma yönünde bir stratejimiz olacak. Yine çağrı merkezi tarafında da daha fazla müşteriye dokunabilmek için büyüme planlamalarımızı yaptık. Son olarak belirli büyük markalar ile de üretim artırıcı iş birlikleri yapmak adına girişimlerimiz bulunuyor.

Karşılaştırmalı sigorta tekliflerinin tüketicilere ne gibi faydaları mevcut?

Kasko ve trafik sigortası, müşteri adaylarının en sık alternatif prim ve içerikleri araştırdığı sigorta ürünlerinin başında geliyor. Biz de bu ihtiyaca yönelik olarak www.enuygunsigorta.com web sitemizde, müşterilerimize farklı farklı kanallardan prim ve içerik toplamaları yerine tek bir platformda bu kolaylığı sağlıyoruz. Bu sayede onlar da sunduğumuz teklifler arasından bütçelerine ve isteklerine en uygun seçeneği tercih edebiliyorlar.

Bünyenizde karşılaştırma teklifi verdiğiniz kaç farklı sigorta şirketi var? Bunlar hangileri, belirtebilir misiniz?

Sitemizde şu anda kasko ve trafik sigortasında 9 sigorta şirketinin karşılaştırması yapılabiliyor. Ak Sigorta, Anadolu Sigorta, Allianz Türkiye, Doğa Sigorta, Groupama Sigorta, HDI Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta ve Zurich Sigorta bu konuda iş birliği yaptığımız şirketler arasında yer alıyor. Çok yakında iş birliği yaptığımız yeni şirketler de sitemizde yer alacak. 

Hangi sigorta çeşitlerini platformunuz üzerinden tüketicilere sunuyorsunuz?

Kasko ve trafik sigortası karşılaştırma platformumuz haricinde ayrıca seyahat sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası, zorunlu deprem sigortası ve konut sigortalarında da online poliçe satın alma hizmeti sunuyoruz. Özel fiyatlaması olan özel sağlık sigortası, nakliyat sigortaları veya iş yeri sigortaları gibi diğer elementer branş poliçelerde ise sigorta şubemizden veya çağrı merkezimiz üzerinden hizmet sunuyoruz.

Karşılaştırmalı teklif çözümlerinizde sistem nasıl işliyor?

Kullanıcı açısından oldukça kolay diyebilirim. www.enuygunsigorta.com oldukça kullanıcı dostu bir ara yüze sahip ve sürekli olarak geliştiriyoruz. Kasko veya trafik sigortası teklifini görmek isteyen sigortalı adayından rızası doğrultusunda sadece iletişim bilgilerini ve riski ölçecek bilgilerini alıyoruz. Bu bilgilerle sağlayıcılarımız üzerinden anlık olarak şirketlerin sunduğu teklifleri çekip bunları sigortalı adayının karşısına en ucuzdan daha yükseğe doğru bir sıralama yaparak getiriyoruz. Kullanıcıya kolaylık olması açısından vadesi uygun ise hem kasko hem trafik tekliflerini bir arada görmelerini sağlıyoruz. Sigortalı adayı sadece primleri değil elbette ürünlerin içeriğini de görebiliyor ve bir karşılaştırma yapabiliyor, uygun gördüğü bir teklif var ise güvenli ödeme yöntemleri ile poliçesini satın alabiliyor. Poliçesi o saniye itibarıyla e-mailine yönlendiriliyor. Eğer sigortalımızın aklına bir şey takılmış ise de anlık olarak çağrı merkezinden bilgi desteği sağlıyoruz ki o an aklına takılan bir şey olmasa dahi ilerleyen dönemlerde ihtiyaç duyacağını bildiğimiz için online müşterimize o an bir sigorta danışmanı atıyoruz, online müşterimiz ile danışmanı poliçe satın almasının hemen akabinde tanışıyor. Sigortacılıkta da sadece fiyata odaklı olmak, bildiğiniz üzere ülkemizde çok yaygın bir davranış. Bunun yerine sigortalı adayının ihtiyacına uygun teminatları seçmesi, ihtiyacına uygun olmayanlara ise boşuna prim ödememesini sağlayacak şekilde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak ve bu anlamda gerçek sigortacılığı sunmak ise online platformumuzda kendimizi sürekli geliştirmek istediğimiz hedef alanlardaki ilk noktamız.